Volgers

maandag 26 februari 2018

breien vest is klaar

Ik vertelde jullie al eerder over het vest wat ik terug vond, en waar de mouwen nog aan moesten worden gebreid.
Zoals je ziet zijn de mouwen klaar. Ik breide ze op een rondbreinaald, zodat er geen naden zijn die dichtgenaaid moeten worden.  Ik heb de boorden net zo gemaakt als de sluiting en de boord onder aan de panden, in ribbelsteek. Dus die naalden wel heen en weer gebreid, en elke steek recht breien.

Vervolgens moest er natuurlijk ook nog een kraagje aan gebreid worden.
Dus steken opgenomen met een rondbreinaald, en ook die heen en weer gebreid in ribbelsteek.

Het vest is klaar, is netjes geworden, maar wel een beetje saai, want het gebruikte garen is gewoon wat saai. Het is superzacht, dus ik zal het vast met veel plezier gaan dragen.

Maar eerst wil ik het versieren met borduurwerk. Zodat het vest wat opfleurt.
Uiteraard laat ik het jullie zien als ik daar aan toe gekomen ben.

Ik wens jullie allemaal een goed begin van de week. Het wordt een koude week, 's nachts kan het wel 11 graden gaan vriezen, en ook overdag blijft de temperatuur onder de 0 graden.
Pak je lekker warm in, en vergeet niet dat je de meeste warmte verliest via je hoofd, dus een muts of capuchon is de komende dagen verstandig om te dragen.

3 opmerkingen:

 1. Zo, dat heb je weer snel voor elkaar... Ja, ik snap dat het een beetje saai was om te breien, maar het is wel mooi!
  Het garen heeft zo te zien een 'rijke' uitstraling, en als er dan ook nog borduurwerk op komt... Lijkt me heel bijzonder!
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind hem prachtig geworden, wat een tempo heb jij zeg.
  Ik moet nog 1 mouw aan mijn trui, ben driftig aan het breien.
  Groet Roswita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ho dames, dit vest lijkt misschien wel snel gebreid, maar vergeet niet dat ik alleen nog de mouwen hoefde te breien (OK, die heb ik dan wel 2 keer gebreid, haha). Ja, het garen inderdaad een "rijke" uitstraling, waarschijnlijk was dat wat mij aansprak toen ik de bolletjes in een bak vond bij Bart&Francis op een Handwerkbeurs. Ik kan me nog herinneren dat ik 1 bolletje zag, en toen ik het opraapte en voelde hoe zacht het was, ben ik wat gaan grabbelen of ik misschien nog meer van die bolletjes vond. Ik ben niet zo van de grabbel, leg de bolletjes dan heel netjes opzij om te zien wat er onder ligt, en ik trof in diverse bakken zo'n bolletje aan. En het is precies genoeg gebleken voor het vest, heb niet heel veel over gehouden.

  BeantwoordenVerwijderen