Volgers

zondag 25 februari 2018

blauw

De visser en zijn vrouw, een sprookje van de gebroeders Grimm. Kennen jullie het?
Eerlijk gezegd, ik kende het niet.

Het is het thema voor de maand maart in de RestEndGruppe op Ravelry.
En zoals je kunt zien op de afbeelding, de kleur van dit thema is duidelijk: blauw.

Nou, dat moet gaan lukken. Ik heb wel de nodige blauwe restjes sokkenwol.
Kijk maar:
Ik heb deze kleine sokkenwolrestjes. Die wil ik graag zo veel mogelijk gaan opbreien. Totaal wegen ze 60 gram.
En ik heb een paar grotere restantbollen:
Dat moet toch wel weer een leuk stel sokken opleveren.

Nu eens bedenken hoe ik het ga aanpakken. Worden het streepjes, of kies ik voor een soort van fair-isle patroon? Misschien maar eerst eens een rondje Ravelry doen, zien of ik daar wat inspiratie kan opdoen.

Fijne zondag!

4 opmerkingen:

 1. ken het sprookje niet, maar ben er nieuwsgierig naar.. zal het eens googlen straks!!! je hebt heeeeeeel veel blauwe resten.. kunnen wel 2 of 3 paar van gebreid worden, lijkt me!! ik ben nu aan een paar bezig waar ik de tenen, hiel en boord van een restje grijs verloopgaren brei en de rest van een nieuwe bol effen grijs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, die zullen vast heel leuk worden! Ik ben nu eerst bezig de hele kleine restjes op te maken, die wegen samen 60 gram, dus dat is net niet genoeg voor een paar sokken voor mij. Van de grotere restanten gebruik ik dus ook wat. En wie weet ga ik van die grote bollen dan ook nog een paar sokken breien, of 2 paar of combineren met nog anders en 3 paar ...

   Verwijderen
 2. Blauw... yes... ook mijn favoriete kleur! Al ben ik tegenwoordig ook wel verliefd op groen...
  Leuk hoe jij restjes gebruikt, elke keer weer verrassend hoor!
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, gek is dat, ik vind het werken met restjes eerlijk gezegd leuker dan met nieuwe bollen. Toen ik als tiener mijn eigen truien ging breien, werden dat ook al truien met allerlei kleurvlakken erin, of een afbeelding, die waren in de tachtiger jaren helemaal in, heb heel wat truien uit de Ariadne en de Hema- en Phildarboeken gebreid in die tijd.
   Groen was de lievelingskleur van mijn moeder (en is die van mijn dochter). Als kind droeg ik wel erg veel groene kleding, onze keuken was groen, nou ja, kortom, groen gebruikte ik eigenlijk niet. Maar de laatste tijd ben ik het wel vaker gaan gebruiken, vooral dan de wat donkere tinten.

   Verwijderen