Volgers

vrijdag 31 augustus 2018

we zijn weer terug

We zijn weer terug van een paar heerlijke dagen in Luxemburg!
Hierboven zie je het trekkers-hutje waar we in verbleven. Dat is ons prima bevallen!
Nu we niet bij onze kampeerspullen kunnen, was dit een goed alternatief. Misschien zelfs wel beter. Zo hoefden we niet allerlei spullen mee te nemen zoals tent en luchtbedden, die je dan ook weer moet opzetten/opblazen. En die we bij vertrek weer nat hadden moeten inpakken, omdat het toen regende.

Daarnaast heb je net even wat meer gemak. Het huisje had een groot tweepersoons bed, en 2 opklapbare eenpersoonsbedden, die tevens dienen als banken. En een elektrisch kacheltje. Dat was erg prettig woensdagavond, toen wij als 2 verzopen katjes terug kwamen van een dagje in de stad Luxemburg.
We konden de natte kleding te drogen hangen, en na een warme douche konden we lekker in onze pyjamaatjes bij het kacheltje zitten. In een tentje zouden de slaapzakken klam zijn geweest, niet prettig om in te slapen, nu stapten we in een lekker droog bed.
Bij elk hutje hoort een stukje grond, waar houtsnippers op liggen, en een picknickbank staat. Samen met de 2 opklapbare stoeltjes + tafeltje (die je voor het hutje ziet staan) dus ook volop plaats om buiten te zitten (hoef je weer geen kampeerstoeltjes mee te nemen).
Kortom: dit gaan we vast nog wel eens doen!

Die regen was voorspeld hoor, en we hadden ook regenjassen mee, maar ja, net toen we aan de andere kant van de stad waren dan waar onze auto stond, maakte ik een misstap. Een uitgehouwen traptrede waar een putje in zat, en hoppa, een verstuikte enkel was het gevolg. Dan " loop"  je toch iets minder snel terug naar de auto, vandaar dat we zo nat waren geregend. Die enkel is een oude blessure, ik heb 12,5 jaar me voortbewogen met krukken, in gips gezeten en 3 operaties ondergaan, toen was de enkel zodanig hersteld dat ik weer zonder een steun om mijn enkel kon lopen. Maar ik ben er altijd op bedacht dat er iets mis kan gaan, en heb dus altijd een bandage bij me om, indien nodig, mijn enkel in te pakken. Dus met mijn enkel ingetapet en steunend op de wandelstokken ben ik de stad door gehobbeld. De volgende dag was de enkel dik en blauw, maar wonderwel is het nu al bijna helemaal hersteld.

Ik zal jullie niet "bombarderen"  met foto's van alle kastelen en burchten die we bezochten, maar een paar laat ik jullie toch zien.
De ene volledig gerestaureerd, de andere vervallen, soms niet meer dan een ruïne, en alle stadia daar tussenin.

Prachtige muur- en plafondschilderingen (de droom van dochterlief om later dit soort werken te mogen restaureren)
Prachtige glas-in-lood ramen in kathedralen, en Luxemburg mag dan geen bergen hebben, we hebben toch ongelooflijk veel moeten klimmen en dalen, zeker ook in de stad:
Wat er niet in het hutje aanwezig is, en wat je eigenlijk zelf moet meenemen, is een kook-gelegenheid. Maar, zoals bekend, daar kunnen we niet bij. Ach, we hebben er ook niets aan gemist.
Het was warm weer, dus behoefte aan warme thee of koffie hadden we niet (bovendien is dat op de camping ook gewoon te koop).
Elke ochtend hadden we verse broodjes/croissantjes van de warme bakker (super handig, je levert de ene dag je bestelling in en de volgende dag staat het voor je klaar bij de receptie).
En 's avonds lekker uit eten!

Ik had hier en op Ravelry gevraagd of iemand handwerk/wolwinkels in Luxemburg wist te zitten. En ook die hebben we bezocht. Totaal niet aan gedacht om foto's te maken van de winkels!
We hebben allebei wat leuke aankopen gedaan bij Bastelkiste, een zeer uitgebreide hobbywinkel in Luxemburg-stad. Ze verkopen daar ontzettend veel op het gebied van (quilt)stoffen, garens, modelbouw, schilderen, tekenen, bakken, scrapbooking, kaarten maken en nog veeeel meer!
Ik kocht voor mijzelf 2 bollen sokkenwol:
Van deze bol lag een voorbeeldsok in de winkel. Je krijgt streepjes, afwisselend zwart en in kleur. Zag er vrolijker uit dan op de bol.
Een heerlijk zachte bol garen. Het is blauw met groen, maar vreemd genoeg zie je het groen niet op de foto. Ach, zien jullie vanzelf wel als ik er mee ga breien.
Ik kocht ook nog deze lieve, houten huisjes:
Toen ik die in de winkel zag, wist ik gelijk wat ik daarmee wil gaan doen. Zullen jullie waarschijnlijk binnenkort hier dus weer tegen komen.

We hebben een paar heel gezellige dagen gehad, veel gedaan, veel gezien, en dus best moe geworden, maar we hebben nu nog lekker een paar dagen allebei vrij.
Waar we ons over verbaasden was dat de natuur nog zo groen was. Hier in Nederland zijn veel bomen in overlevings-stand gegaan, met bladeren in herfstkleuren, en ook al afgevallen blad en vruchten. Maar in Luxemburg was alles nog groen, zoals "normaal" is in augustus.
We hebben dan ook geen "souvenirs" uit de natuur mee genomen, eikeltjes en kastanjes en zo zullen we binnenkort wel een keertje hier in de bossen gaan verzamelen, voor een herfst-tafel in huis.
Maar nu nog niet hoor, dit is tenslotte nog zomervakantie!

Dank nogmaals voor alle lieve reacties waarin jullie ons een goede reis en veel plezier wensten, dat is gelukt!
Aan handwerken ben ik nauwelijks toegekomen, ik heb 1 keer op een avond zitten breien aan mijn sokken, maar veel verder dan de tenen ben ik niet gekomen. We hebben gewoon heel veel gedaan, veel bekeken, veel gewandeld. Toen we op een avond nog een wandeling gingen maken in het bos direct naast de camping, hebben we een hele tijd staan kijken naar een eekhoorntje, dat ons niet in de gaten had. Hij/zij sprong boven in een boom van tak naar tak, en peuzelde ondertussen lekkere vruchtjes naar binnen. Doordat wij op een helling stonden, stonden we op ooghoogte met de eekhoorn boven in die boom. Zo grappig om dat van dichtbij te zien. Toen we ons omdraaiden om verder te lopen, liep vlak bij ons een vos. Doordat wij zo stil stonden te kijken naar de eekhoorn, had de vos ons blijkbaar niet opgemerkt.

Vandaag eerst maar eens alles weer uitpakken, en de boel aan kant maken. Wat boodschapjes halen, en de tuin vraagt ook weer om onderhoud. En vooral nog even genieten van onze laatste paar dagen samen vrij!'

Ik wens jullie allemaal alvast een heel fijn weekend!

Oh ja, precies zoals ik had verwacht, is er tijdens onze afwezigheid een ongenode gast hier langs geweest. Dat bevestigt mijn vermoeden dat hij hier mee leest. Ach, hij doet maar, ik leid mijn eigen leven, en heb ontzettend veel plezier. Dat laat ik niet verstoren door zo'n zielig figuur, die blijkbaar te laf is om ons onder ogen te komen.

8 opmerkingen:

  1. Heerlijk om te lezen dat jullie het zo goed gehad hebben.
    Dat witte kasteel, is dat in Clervaux?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat witte kasteel is inderdaad in Clervaux. We hadden vooraf gekeken naar openingstijden, en dit was 1 van de weinige musea die op maandag open zijn, dus daar gingen we langs op weg naar de camping. Helaas, bij aankomst bleken de openingstijden gewijzigd te zijn! Dus op de weg terug naar huis zijn we alsnog hierlangs gereden, er waren 2 interessante tentoonstellingen, eentje met maquettes van ruim 20 kastelen en burchten in Luxemburg, met hun geschiedenis daarbij beschreven. De andere over het Ardennen-offensief wat ook in Luxemburg veel slachtoffers heeft gemaakt.

      Verwijderen
  2. Wij zijn naar dat oorlogsmuseum geweest en naar de fototentoonstelling Family of man. Wij hebben de maquettes dan weer gemist. We zijn daar ook nog naar een klooster gewandeld. Het is daar een mooie buurt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zoals ik begreep stonden die maquettes er ook nog maar net. We wilden ook wel naar Family of man, maar toen we binnen waren en boven bij de balie kwamen werden we terug verwezen naar de entree, ons kaartje zou daar niet geldig zijn (volgens de meneer bij de entree was dat wel zo, maar we hebben het maar zo gelaten, het was het derde kasteel wat we die dag bezochten, en er wachtte ons nog de terugreis naar huis).

      Verwijderen
  3. wat een leuk hutje!!!! meer heb je niet nodig voor een paar dagen, toch? fijn dat jullie het naar je zin hebben gehad! en ja ach.. een ongenode gast.. zielig figuur !

    BeantwoordenVerwijderen