Volgers

vrijdag 31 augustus 2018

en het bleef nog lang onrustig in het dorp....

en het bleef nog lang onrustig in het dorp....

Dat zou zomaar de kop kunnen zijn boven een krantenartikel in de plaatselijke courant.
Vanavond is het jaarlijkse pop-festival in ons dorp.
Dat betekent dat er nu heel veel en heel hard wordt getest of alle installaties goed hun werk doen, en over een uurtje barst het feest los!
Het festival is op een terrein dat vlak naast de camping ligt, en dat betekent dat wij gratis kunnen mee "genieten". Dat laatste tussen haakjes, want het is natuurlijk maar afwachten of de muziek wel of niet onze smaak zal zijn.
Van voorgaande jaren weten we dat we de bassen helaas beter horen dan de rest van de muziek, en dat vervormt het geheel nogal.
Het programma staat gepland tot 1 uur vannacht, maar het is nog nooit stil geweest vóór 2 uur!
Onder het mom "altijd overal het positieve in zien" betekent dit festival dat wij óf vanavond gratis een festival kunnen beluisteren vanaf onze bank, óf dat we met onze oortjes in zitten (want die dempen heel goed geluiden van buitenaf) en dan lekker naar een film kijken of zo en ondertussen met een handwerkje in de weer zijn. Zo het zo maar kunnen zijn dat mijn sokken een heel stuk opschieten!

6 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Haha, nou, het werd rond half 4 rustig, daarna gaan slapen en om half 8 was ik weer wakker, dus ja, een BEETJE geslapen. Ben nog wel lekker een tijdje in m'n warme bedje blijven liggen hoor, het is tenslotte vakantie!

   Verwijderen
  2. Groot gelijk.

   Hier is het het hele weekend blaasorkestfestival.
   En hoewel ik 2,5km van het centrum woon kon ik het vanmiddag in de tuin toch goed horen.
   Als de wind deze kant op is krijg je er nog aardig wat van mee.

   Verwijderen
  3. oef, een heel weekend lang! Hier is het gelukkig maar 1 avond per jaar (nou ja, er worden nog wel meer feesten georganiseerd met muziek). En we weten vooraf natuurlijk dat het eraan komt, dus je stelt je er gewoon op in dat het een latertje wordt. Het schijnt elk jaar weer al vroeg uitverkocht te zijn, dus blijkbaar is het voor veel mensen een leuke avond uit, dat gun ik ze van harte!

   Verwijderen
  4. Alleen overdag hoor.
   Op Bissingh dagen is er savonds muziek, maar dat heb ik maar één keer gehoord.
   En het is zo ver weg dat je er niet wakker van ligt.

   Verwijderen
  5. Kijk, dat laatste is belangrijk. Hier is het zo dichtbij dat wij letterlijk de bassen voelen dreunen, dus heeft het echt geen zin om naar bed te gaan. Maar al met al zijn er naar ik meen 4 feesten per jaar waarbij dit gebeurt, verder is het juist altijd heel erg rustig, dus mij hoor je niet klagen.

   Verwijderen