Volgers

woensdag 1 augustus 2018

wandelen

Gisteren was ik een dagje vrij. 's Morgens vroeg even mijn vitamine-B12 prik gehaald, en toen ik weer terug fietste, keek ik in het beekje dat over de camping loopt. Nou ja, er loopt nu helemaal niets, je kijkt hier letterlijk op de droge bodem. De varen voor laat zien dat het hier normaal altijd wel vochtig is, door het water wat er doorheen loopt, en door de bomen aan de overkant die ervoor zorgen dat dit stroompje altijd in de schaduw ligt.

Het was weer een hectische dag qua lopende zaken die moesten worden geregeld, telefoontjes plegen enz. Maar dochter en ik besloten er 's middags eens even lekker op uit te gaan, een boswandeling maken moest bij deze temperaturen toch heerlijk zijn!
En dat was het! Onbedoeld liepen we veel verder dan we van plan waren geweest, druk in gesprek, een praatje maken met een mevrouw die langs fietste en afstapte, en eigenlijk helemaal niet goed opgelet waar we heen gingen. Tot we het bos weer uit liepen, aan de andere kant!
Ai, dat betekende dat we nog een heel eind terug moesten lopen. Niet erg hoor, want we kwamen allerlei moois tegen in het bos, maar we waren zo dom geweest om geen drinken mee te nemen omdat we geen lange wandeling hadden gepland.
In augustus bloeit de heide, nou, de natuur is dit jaar met alles wat vroeger, dus de hei staat nu al volop in bloei. Prachtig is het hier, een ven met heide er omheen..
En dat de natuur voorloopt, is ook hieraan te zien:
Oei, overbelicht, maar het lag dus al bezaaid met eikeltjes! En veel blad aan de bomen is al geel geworden. Ik denk dat de kleurenpracht die we andere jaren in de herfst hebben, dit jaar minder zal zijn.

4 opmerkingen:

  1. Ja, zeker nu verwacht wordt dat het nog de hele maand zo heet en droog zal zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij ons vóór vallen de bladeren al, 't lijkt wel herfst. Een groot aantal bomen is ook al aan het verkleuren. Jammer, maar 't is niet anders.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dat de eikeltjes en alle andere boomvruchten vallen en het blad verkleurt is een noodmaatregel uit zelfbehoud van de bomen...het is veel en veel te droog en te heet.
    ondanks dat het af en toe geregend heeft.. maar dat was zeer plaatselijk.. hier alleen maar een uurtje gemiezerd, en de grond was niet eens nat!

    BeantwoordenVerwijderen