Volgers

maandag 20 augustus 2018

van duffe vloerbedekking naar...

Ik vertelde eerder deze week, dat dochter de vloer aan het schilderen was.
De vloerbedekking die er in ons huisje lag was oud, en echt wel op.

Na de koop van het huisje, ruim 5 jaar geleden, hebben we er heel veel aan gedaan. 
Het was een houten huisje met dunne wanden. We plaatsten isolatie aan de buitenkant, en daar kwamen schroten voor, zodat het huisje weer hetzelfde uiterlijk kreeg, als gestapelde balken.
 Ook het dak werd vervangen, en alle raamkozijnen (waar we gelijk dubbel glas in plaatsten).
En tot slot werden ook de vloeren vervangen. Die waren aan het rotten, door waterschade.
We legden drainageslangen in de grond rondom het huisje en een pomp, die werd aangesloten op het riool. Zo komt de tuin niet meer blank te staan (wat 2 maanden na aankoop van het huisje ons overkwam!). Wat was dat toen een toestand zeg! Het water stond zo hoog dat we serieus met kaplaarzen door het huisje liepen!
Ook toen hadden we een warme zomer. Ik kan me nog goed herinneren dat man en ik samen een nieuw dak plaatsten, poeh wat was het warm daar boven in de nok van het huisje!

Maar goed, de vloeren werden dus ook nieuw geplaatst. We gebruikten OSB-platen, waar de oude vloerbedekking weer op werd gelegd. De bedoeling is altijd geweest dat dochter in het huisje zou blijven wonen, als man en ik eenmaal ons huis in Zuid-Holland hadden verkocht en een ander huis in Drenthe kochten. Het is niet helemaal zeker of dat plan blijft staan, want nu ik echtscheiding heb aangevraagd lijkt mijn man alle afspraken vergeten te zijn of zich er niet meer aan te willen houden.
Maar voorlopig blijft dochter toch maar doorgaan met het opknappen van het huisje.
De vloerplaten schilderde ze eerder deze week met Histor Perfect Finish, in de kleur lei.
Dit is muurverf, en dus eigenlijk te kwetsbaar om op de vloer te gebruiken. Maar deze mooie matte kleur vonden we toch wel echt dé juiste kleur voor de vloer. Daarom werd de vloer afgewerkt met een transparante pantser vloerlak van .Rambo
Hier zie je de vloer ergens halverwege. Links alleen de muurverf erop, rechts al met de aflaklaag erover. Ook op de bovenste foto zie je dat verschil. De bank staat op het al afgewerkte gedeelte.
Tjonge, wat een verschil, de duffe, zalmkleurige vloerbedekking was best licht van kleur, maar met deze "nieuwe" vloer lijkt de woonkamer een heel stuk lichter. En dat heeft een fijn effect: de kamer lijkt nu een stuk groter! Toch fijn, als je bedenkt dat de ruimte 4x4 meter is!

4 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Dat viel best mee hoor, randjes met een kwast en de rest lekker met een roller, dan gaat het snel! Voordeel is dat mijn dochter het ook erg leuk vindt om te doen.

      Verwijderen
  2. Reacties
    1. Dat is het zeker geworden, op de foto lastig vast te leggen, maar echt erg mooi, het bevalt ons prima.

      Verwijderen