Volgers

zaterdag 21 juli 2018

stashbusting

Stashbusting, in het Nederlands kun je het omschrijven als een deuk in je voorraad slaan.

Zoals jullie al hebben gelezen, moet ik momenteel handwerken met de materialen die ik hier in het huisje voorhanden heb. Gelukkig is dat nog best aardig wat!

Bij de Tour de France groep op Ravelry doe ik mee aan de Polka Dot Jersey, wat zoveel betekent als je WIP's afmaken. (WIP staat voor Work In Progress, dus de projectjes die op de naalden staan afmaken).
Dat lukt behoorlijk goed, moet ik zeggen. Ik heb al 2 vesten en een paar sokken afgebreid.
Maar daar hoefde niet heel erg veel meer aan te gebeuren.

Ik was ook nog een vest aan het haken, daarvan had ik panden tot de armsgaten gehaakt (ik werkte van onder naar boven) en de mouwen tot datzelfde punt.
Deze moesten aan elkaar gezet worden, en dan verder omhoog haken tot de nek.
Dan natuurlijk sluit-biezen eraan haken, en knoopjes eraan zetten.



De knoopjes zijn van hout met een klein "houtsnijwerkje" erin maar dat is lastig op de foto te zetten.

Ik kwam mooi uit met het garen, dit is al wat er nog van over is:
Een fijn, luchtig vestje erbij, heerlijk voor 's avonds als het wat killer wordt, of juist in de ochtend, als het zonnetje de boel nog moet gaan opwarmen.

Fijn weekend iedereen, ik pak het volgende werkje erbij, want er is nog wel het één en ander dat afgemaakt of aangepast moet worden.


10 opmerkingen:

  1. Wat ben je lekker bezig, Anja... En ik zie elke keer zoveel leuks voorbij komen. Je hebt niet alleen een flinke voorraad materiaal, maar ook ideeën!
    Dit vest vind ik zo gaaf...
    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, ja, ik heb een weekje vrij van mijn werk, en ik had nogal wat onafgewerkte brei- en haakwerkjes liggen. Dat is niks voor mij, dus die wil ik deze week (voor zover mogelijk) afmaken. Geeft en heerlijk opgeruimd gevoel!

      Verwijderen
  2. Deze is ook weer heel erg mooi. Mooie kleuren en een leuk model. Ik ben nu al benieuwd naar je volgende werkje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou, dat wordt het bordeauxrode vestje, wat ik al een tijd terug heb gebreid, maar wat me niet goed beviel. Of eigenlijk, de sluiting beviel me niet goed. Zelfs als ik het plat neerlegde trok de sluiting open. Vanmiddag begonnen aan een nieuwe sluitbies, misschien kan ik dat morgen laten zien?
      Goed weekend verder!

      Verwijderen
  3. Wat heb jij al veel gemaakt de laatste weken! Knap!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Maar knap? Nou, ik weet het niet, ik vind het heerlijk om te doen, heel ontspannend, en dat kan ik goed gebruiken.

      Verwijderen
  4. Ik sluit me aan bij "Onlie Mie". Ik weet niet of je ook nog kunt naaien, maar dan hoef jij nooit meer kleding te kopen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou, dank je wel! Ja, ik kan naaien, maar daar beleef ik nou juist helemaal geen plezier aan. Ik weet niet waardoor het komt, maar zodra ik een naaimachine zie, schiet ik in de stress. Ik houd het er maar op dat ik in mijn jeugd gewoon te vaak het naaimachine van mijn moeder heb gezien. Die was coupeuse, kon waanzinnig mooi naaien, maar dat betekende voor mij heel vaak passen (als ik tussen de middag uit school kwam, en dan weer als ik 's middags uit school kwam) en me prikken aan de spelden (die er volgens mijn moeder echt niet in zaten, oh oeps, toch een paar vergeten...haha). Bovendien, mijn naaimachine heb ik niet hier, die staat in het huis in Zuid-Holland, en zoals met alles, geen idee of en wanneer die weer zie).

      Verwijderen
  5. Reacties
    1. Welke bedoel je? Het vest is gehaakt met stokjes en lossen, en dan in de volgende toer de stokjes om de lossen haken. De randen bestaan uit alleen maar vasten. Dus het ziet er misschien apart uit, maar gewoon de standaardsteken hoor.

      Verwijderen