Volgers

zaterdag 7 juli 2018

Tour de France

Yes, de Tour de France is weer begonnen!
Dochter installeerde zich vanmorgen lekker op de grond voor de tv.
Nou, dat vond onze poes een heel goed plan:
Ze kwam naar binnen en ging lekker bij dochter liggen!

Iedereen die hier al wat langer mee leest, weet dat ik graag op Ravelry ben. Ideetjes opdoen en het handwerk bewonderen wat mensen over de hele wereld hebben gemaakt.
Ik doe graag mee in de RestEndGruppe, waar elke maand een thema is om sokken te breien van resten. Omdat ik heel veel restjes heb opgemaakt bij het punniken van het vliegengordijn, doe ik dit jaar niet elke maand mee, omdat ik domweg niet meer genoeg restjes daarvoor heb.

Er is op Ravelry ook een groep Tour de France. Een groep van liefhebbers van het wielrennen. Elke dag een verhaal over de route die die dag gereden gaat worden, met "toeristische wetenswaardigheden".
En ook met onderverdeling in gele, witte, groene en bolletjestrui.
Voorgaande jaren deed ik meestal mee aan de gele trui, dat betekent dat je een project gaat doen dat voor jou uitdagend is. Omdat het je eerste grote brei- of haakwerk is, je eerste paar sokken, je eerste lace-project of wat dan ook.
Meestal maakte ik dan een trui of vest met net die extra uitdaging, bijvoorbeeld met veel kabelwerk.

Dit jaar ga ik de bolletjestrui. Dat betekent dat je projectjes, die je her en der hebt rond slingeren, gaat afmaken.
Ik ben, in tegenstelling tot mijn dochter, niet zo van de veel projectjes tegelijk op de naalden hebben staan. Een breiwerk, een haakwerk, een borduurwerk, en eventueel naast het andere breiwerk nog een paar sokken, dus echt maximaal 4 werkjes tegelijk, maar meestal zijn het er 2.

Momenteel verloopt mijn leventje wat minder gestructureerd dan anders, en ik denk dat het daarmee te maken heeft, dat ik nu allerlei projectjes heb liggen die nog niet zijn afgemaakt.
Dat ga ik tijdens deze Tour de France aanpakken.

Ik begon met een vest.
 Ik kan me niet eens meer herinneren wanneer ik dat op de naalden zette. Het is gebreid van bollen die ik een keer kocht op de Handwerkbeurs, bij Bart & Francis.
Een heel zacht garen, zachtbeige met een heel fijne witte draad er doorheen.
Mooi maar wel wat saai, zo'n effen vest.
Ik wil er op gaan borduren, zodat het wat meer kleur krijgt.
Ik dacht eerst aan een bloemenrand, maar eigenlijk past dat helemaal niet bij de uitstraling die het vest heeft. Dat vraagt om wat strakkere vormen.
Vanmiddag begon ik.
Maar ik kwam niet erg ver, poeslief vond het een goed plan om bij mij te komen slapen. Ze heeft het vest getest, en het is in ieder geval goedgekeurd als slaapmatje, haha. Dus mocht ik het verprutsen met het borduurwerk, krijgt het gewoon een andere bestemming!

Kijken jullie ook naar de Tour de France? Het leek een saaie eerste etappe te worden, maar het venijn zat in de staart. Een aantal klassementsrenners die nu al, door valpartijen of lek rijden, op achterstand zijn gereden. Kan iemand uitleggen waarom Quintana een paar honderd meter voor het 3km-punt om een andere fiets vroeg? Waarom reed hij niet door met een lekke band, tot voorbij die grens? Nu heeft hij al gelijk veel tijd verloren. Domme actie of was er meer mis met zijn fiets, waardoor hij echt niet verder kon fietsen?

7 opmerkingen:

  1. Nee ik kijk niet, maar ik kan me niet voorstellen dat het vlot fiett met een lekke band.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het fietst niet zo vlot, maar als je pech krijgt binnen 3km van de finish, dan krijg je dezelfde tijd als de winnaar. Nu verloor hij bijna anderhalve minuut.

      Verwijderen
  2. Ik heb vandaag nog niet gekeken omdat ik niet thuis was. Wel keek ik naar Tour du Jour. Verder bekijk ik nooit hele etappes, maar meestal wel de laatste 30 km.
    Met naaiwerk ben ik nooit met meer dan 2 projecten tegelijk bezig en dat is dan iets voor naailes en iets wat ik buiten naailes om maak.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat schijnen best veel mensen te doen, alleen het laatste stukje van een etappe bekijken, zodat ze kunnen zien wie die dag wint. Begrijp ik hoor, is denk ik net zoiets als mensen die niet naar voetbalwedstrijden kijken, maar wel een EK of WK bekijken.

      Verwijderen
  3. Ah, die lieve poes... Ze moeten ook altijd alles uitproberen hè..
    Nee, ik kijk geen Tour de France.. Kijk nooit naar sport en ben eigenlijk helemaal geen kijker...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit is een echte knuffelpoes, heerlijk! Ik kijk ook heel weinig tv, maar ik en mijn dochter vinden wielrennen allebei erg leuk om te doen, en om naar te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. heb niks met sport.. geen enkele , dus zal ook nooit kijken. tv staat meer uit dan aan hier. en ja heb ook verschillende onafgemaakte projecten..maar laatst ook 2 die allang lagen afgemaakt dus nu weer met iets nieuws bezig!

    BeantwoordenVerwijderen