Volgers

donderdag 26 juli 2018

was er niet iets met laatste loodjes?

Was er niet iets met laatste loodjes? De laatste WIP die ik nog heb, bewijst dat weer.
Mijn plan is om mouwen te maken aan de jurk.
Ik nam steken op, zette ze op een rondbreinaald (nr. 5 dus dat gaat snel!), maar toen ik eenmaal een stukje had gebreid, paste ik het eens. Oei, mijn arm paste er in, maar daar was alles mee gezegd.
Dus uithalen en met meer steken opzetten.
Nou, dat waren er duidelijk weer veeeeeel te veel! Dus opnieuw uithalen, en dan maar hopen op 3x is scheepsrecht. Maar vandaag niet, ik werk de hele dag, dus geen handwerken tijdens het kijken van de Tour. Misschien dat ik vanavond, tijdens het kijken naar Tour du Jour en de Avondetappe nog wat kan breien.
Ik werk de komende 3 dagen, dus het is nog een beetje de vraag, of ik mijn doel, om alle WIP's af te ronden tijdens de Tour de France wel ga halen. Maar ik denk dat het wel moet gaan lukken, als ik elke avond wat brei, of zondag, tijdens de laatste etappe.
En zo niet, is het ook geen punt! Ik handwerk voor mijn plezier, het is geen aangenomen werk, en ik heb de afgelopen weken zoveel werkjes afgemaakt, dat ik toch al heel tevreden ben.

Ik houd er niet van, als er allerlei projectjes liggen om afgemaakt te worden. Daar word ik onrustig van. Maar nu heb ik lekker alle rust. En ik heb ook al wel een plan voor wat ik hierna ga maken.
Kleding heb ik voorlopig wel even genoeg (af)gemaakt. En zoals bekend, moet ik het voorlopig doen met de garens die we hier hebben liggen.
Toen dochter en ik laatst ons huisje wat anders inrichtten, en ook al onze bolletjes garen sorteerden, viel me op dat er best veel eenlingen zijn. Die wil ik gaan gebruiken, om een deken te gaan haken.
Ik denk aan een golfpatroontje en dan dus in allerlei kleurtjes strepen haken.
Waarschijnlijk zal ik volgende week eens alle geschikte bolletjes bij elkaar leggen, en eens zien in welke volgorde ik de kleurtjes ga gebruiken. Verlopend, als een regenboog, of juist om en om 2 contrasterende kleuren?
Als jij nog een idee hebt, hoor ik het graag!

2 opmerkingen:

  1. Je kunt toch trots op jezelf zijn met zoveel afgemaakte projecten. Waar de Tour al niet goed voor is... :-)

    Succes met werken in deze hitte!

    BeantwoordenVerwijderen