Volgers

maandag 16 juli 2018

Deze week

Ik bof, want ik heb lekker een weekje vakantie!
Even lekker een weekje rustig aan doen. Nou ja?!
Dochter en ik besloten om ons huisje eens een goede poetsbeurt te geven!

Gisteren zijn we al begonnen. Het plan was om dan elke dag 's morgens het één en ander aan te pakken, en dan 's middags lekker de Tour de France kijken.
Natuurlijk ook lekker buiten tijd doorbrengen, wat tuinieren, een handwerkje doen, we vervelen ons nooit.

We gingen gisteren als een speer! Alle meubels in de woonkamer zijn van hun plek geweest, leeggehaald, goed gestoft en gezogen, ook in alle kleine hoekjes en holletjes, en vervolgens de meubels weer eens op een andere manier neergezet.

Dat vinden we allebei erg leuk. Ik kan me nog goed herinneren dat ik als kind altijd al bezig was met mijn meubeltjes op mijn slaapkamer een ander plekje te geven.
Toen ik een jaar of 18 was, zag ik in de winkel een tijdschrift liggen: VTWonen.
Wow, dat was leuk! Ik heb jarenlang een abonnement gehad.
De Ariadne vond ik ook een erg leuk blad.
Dat was een handwerkblad, maar rond 1990 gingen ze steeds meer dit combineren met interieurs stylen. Aanvankelijk door patronen van gordijntjes, of kussentjes, of stoelhoezen.
Later kwam daar steeds meer het inrichten van een woning bij, met meubeltjes. Aanvankelijk stonden er ook patronen in voor kleinmeubelen. Ik kan me bijvoorbeeld nog goed herinneren: een wandrek waar je dan borden op kon zetten.
Maar het was begin jaren 90 sowieso meer een soort van lifestyle-blad geworden.
Toen ik mijn appartement kocht, en daar een royaal balkon bij zat, wilde ik dat heel graag aankleden met planten. Ik heb toen 3 buxusstruikjes gekocht, die je met korting kon kopen via Ariadne.
Van die 3 plantjes heb ik in al die jaren heel wat stekjes gemaakt, en nu nog staan de nazaten van deze 3 struikjes in de tuin in Zuid-Holland.
Ook Hortensia's kocht ik via Ariadne, kan ik me herinneren. Maar ja, 3 hortensia's werd me wat te gek op mijn balkon, dus ik gaf mijn moeder en mijn broer er elk eentje voor in hun tuinen.
Rond mijn 20e heb ik ook een cursus binnenhuis-architectuur gedaan.
Ja, daar ligt mijn passie wel (naast handwerken natuurlijk).

Maar, ik dwaal af!
We hebben alle kasten en opbergdozen helemaal leeg gehaald. Alles helemaal uitgesorteerd (je komt altijd wel weer spullen tegen die je niet langer wilt bewaren, en spullen waarvan je vergeten was dat je ze had).

Ook alle handwerkjes die her en der verspreid lagen heb ik bij elkaar gezocht.
Er zijn nog wel een aantal werkjes die liggen te wachten om afgewerkt te worden.

Ik heb er foto's van gemaakt. Ze liggen bij elkaar in een opbergkist met klepdeksel.
Met de foto's kan ik precies zien wat er ook al weer ligt.

Hier het eerste project:
Dit is een mouwloze jurk, gebreid van Gedifra Videra. Op Ravelry zie ik dat ik de jurk breide in december 2011/januari 2012. Maar....ik heb de jurk nooit gedragen!
Het is een fijn model hoor, daar niet van:
Het garen voelt fijn zacht aan, en houd je heerlijk warm! Waarom ik hem dan nooit draag?
Nou, dat mouwloze, dat is niks voor mij!
Want als ik een warme jurk draag, dan wil ik dat die me ook warm houdt!
Bij dit patroon is het eigenlijk de bedoeling om er een colletje onder te dragen met lange mouwen.
Maar die mouwtjes van een colletje zijn zo dun, en als het dan erg koud weer is, wil ik niet een jurk aan doen waarin ik koude armen krijg!

Zoals jullie kunnen zien op de 1e foto, heb ik nog 4 bollen over. Die wil ik nu gaan gebruiken om er alsnog mouwen aan te breien. Dan sla ik 2 vliegen in 1 klap: de jurk blijft niet langer ongedragen in de kast hangen, en mijn voorraad garens slinkt weer met zo'n 200 gram, win-win dus.

En in het kader van de Ravelry TdF-groep past dit ook mooi, ik doe mee aan de Polka Dot jersey (bolletjestrui) waar het doel is om (zoveel mogelijk) WIP's te veranderen in afgemaakte projecten.

Ik houd jullie op de hoogte!

4 opmerkingen:

  1. Hahaha.....wat ben je druk!!!.....heerlijk.....nou ik doe juist zo weinig mogelijk 8n huis hoor ...pfff veel te warmmmm en ook ik heb vakantie !!!...lekker genieten ...liefs Ria x 💕☀️

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Snap ik helemaal hoor. Weet je wat het is, dit weer is voor mij geweldig! Boven de 25 graden worden mijn spieren soepel, heb ik veel minder pijn in mijn lijf en veel meer energie dan de rest van het jaar. De fibro houdt mij het hele jaar in de greep, behalve met dit weer.

      Verwijderen
  2. oww dat wordt vast een prachtige veel gedragen winerjurk !!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hoop het! Nu ligt íe maar in de kast, dat vind ik zonde van het heerlijk warme garen, dus het proberen waard om er mouwen aan te zetten.

      Verwijderen