Volgers

zaterdag 17 juni 2017

Wildlands Emmen


Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan Wildlands Adventure Zoo Emmen.
En we vonden het geweldig leuk!

Vooraf hadden we best veel negatieve reacties gehoord en gelezen, vooral dat het te veel gericht is op kinderen en daardoor voor volwassenen niet leuk is, en dat er zo weinig dieren zijn.

Dus met weinig verwachtingen gingen we er naar toe.
We wonen vlak bij Emmen, en hadden een tijd terug vrijkaarten gewonnen, die geldig zijn t/m 31 juli.
Ach, ondanks de negatieve publiciteit waren we toch best benieuwd naar de nieuwe "dierentuin".
En wat zijn we aangenaam verrast!

Het is geen dierentuin, maar inderdaad een dieren-beleving. Je kunt dicht, vaak heeeeel dicht bij de dieren komen, zodat je ze goed kunt bekijken, terwijl zij zich bevinden in een voor hun natuurlijke omgeving en gewoon hun leventje leven. Met elkaar spelen, eten, slapen enz.
Zo zagen we vlak voor onze neus een nijlpaard voorbij peddelen. Eén voorpoot bewegend om op het gemak door het water te glijden.
Ook een ijsbeer kwam vlak voor onze neus een visje oppeuzelen.
Prairiehondjes die gewoon tussen de mensen door oversteken (net als de pinguins) en lekker zitten te peuzelen op allerlei lekkers.
Of wat denk je van een gangenstelsel met naakte molratten? Nooit van gehoord? Ik eerlijk gezegd ook niet, maar deze diertjes krijg je normaal gesproken ook nooit te zien, omdat ze in een gangenstelsel onder de grond leven. Met transparante buizen en bakken is zo'n gangenstelsel nagebouwd, en je kunt de diertjes dus bezig zien met het schoonhouden van hun gangen (oftewel zaagsel dat in de buizen ligt uit de gangen schrapen door het met hun achterpootjes weg te vegen en zo achteruit lopend hun gangenstelsel schoon te houden).
Ook een jonge olifant die dacht dat hij wel op kon tegen het grote mannetje in de groep. Die werd dus even heel duidelijk zijn plaats gewezen, door in een hoek te worden gedreven, en hij mocht daar pas weg toen hij eindelijk achterwaarts langs de grote man liep. Iedere keer draaide hij zich om, hoofd naar hoofd, zo van "ik ben niet bang voor jou" en dan werd hij door de grote baas rustig de hoek in gedreven.
Uiteraard ook de vlinders (Emmen is tenslotte vlinderstad), vogels (prachtig, zo'n sneeuwuil!!!), maar ook geitjes, koetjes en ezeltjes, giraffen, allerlei soorten apen, vissen, (water)schildpadden, zebra's, nou, gewoon teveel om op te noemen.
Wij begrijpen dan ook niet waarom er wordt gezegd dat er weinig dieren zijn. Er zijn er, naar onze mening, echt meer dan genoeg. Ze hebben prachtige "verblijven", natuurlijk ogende gebieden waar zij leven in omstandigheden zoals hun natuurlijke omgeving is. En dat vinden wij heel belangrijk, want dieren opsluiten in hokken zodat ze door mensen bekeken kunnen worden is toch niet meer van deze tijd.
Op deze manier kun je zien hoe dieren zich gedragen, en dat van heel dichtbij. De bavianen, die letterlijk in elkaars armen zitten te slapen, waar papa een ondeugend jong dat steeds weer weg liep vasthield bij de staart, terwijl hij zich liet vlooien.
En een ringstaartaapje dat op een stok boven mijn hoofd sprong en aan mijn haren trok, haha!

Ook de aanleg van het park vinden we erg mooi. Wij zijn grote fans van de Efteling, en dat heeft niet alleen te maken met de attracties, maar heeft zeker ook te maken met de mooie inrichting, de paden, de beplanting enz. En dat vonden we in Wildlands terug.
Zeker voor een herhaling vatbaar. En dat treft, we hadden namelijk 4 vrijkaarten gewonnen, dus dochter en ik kunnen in de komende weken nog een keer gaan.
Dan willen we op een doordeweekse dag gaan, want dan is het (naar verwachting) minder druk.
We zijn nu bijvoorbeeld niet meegegaan in de bootjes of de rondrit, omdat er best lange wachtrijen stonden. En we wisten dat we nog een volgende keer zouden gaan, dus die tochtjes doen we die keer.

Dus mocht je nog twijfelen? Gewoon gaan! Het is er echt ontzettend leuk, en alhoewel er veel te doen is voor kinderen, vinden wij het voor volwassenen net zo leuk, wij vonden het helemaal niet zo specifiek op kinderen gericht als dat we verwachtten.

2 opmerkingen:

  1. Klinkt helemaal als een dierentuin voor ons, ik vindt het geweldig als de dieren zo natuurlijk mogelijk leven en wij maken er een sport van om dan toch eentje te zien te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, dat vinden wij er ook zo leuk aan. Kan ook een nadeel hebben: wij hebben de dwergotters niet te zien gekregen! Ze zijn zo leuk, en we zijn meerdere keren langs gegaan, maar helaas, ze hadden andere dingen te doen dan aapjes-kijken (lol).

    BeantwoordenVerwijderen