Volgers

zaterdag 24 juni 2017

wat zouden jullie doen?

Ons vakantiehuisje staat op een camping, aan het einde van een doodlopend weggetje, samen met nog een paar andere huisjes.
Laatst liep ik over dat weggetje en zag op de grond een zwart mapje liggen.
Het bleek een Samsung telefoon te bevatten.
Vraag me niet welk type, heb er geen verstand van, heb zelf nog een ouderwetse telefoon, zonder internet en ik kan er ook geen foto's mee maken. Ik kan er mee bellen en gebeld worden, en daar heb ik hem tenslotte ook voor.

Afijn, die Samsung. Ik twijfelde even. De telefoon moest van iemand zijn uit 1 van de andere huisjes, verder komt er tenslotte niemand op dat weggetje.
Zou ik hem laten liggen? Zodat de eigenaar hem makkelijk terug kon vinden?
Ja, maar er rijden natuurlijk wel eens auto's naar de huisjes toe, en wat als er nu een auto over die telefoon zou rijden? Hij lag tenslotte aan de kant van de weg, vlak naast het asfalt.
Ik besloot hem op te rapen, en bij de eigenaresse van de camping af te geven.
Mocht de eigenaar op zoek gaan, ging ik er maar vanuit dat die dan ook wel even bij haar zou aangeven dat hij/zij een (dure?) telefoon was verloren.

Ik heb de eigenaresse niet meer gesproken, dus weet niet of de telefoon terug is bij de eigenaar.

Toevallig kwam het op mijn werk over iets vinden en houden/afgeven zodat de eigenaar gevonden kan worden. En toen ik vertelde dat ik dat laatst had met die telefoon, kreeg ik verbaasde reacties.
Die had ik toch mooi zelf kunnen houden?! Ander chipje erin (of zoiets, geen verstand van) en geen haan die er naar kraait.
Ja hallo, hij is toch niet van mij?! En er zou toch iemand zijn die dat ding miste?! Ja, nou en, had hij/zij er maar zuiniger op moeten zijn, kreeg ik te horen.

Eerlijk gezegd, ik was met stomheid geslagen. Het is geen moment in me opgekomen om die Samsung zelf te houden. En ik vind ook dat je dat helemaal niet kunt/mag doen.

Dus nu mijn vraag aan jullie: wat zouden jullie hebben gedaan?

1 opmerking:

  1. Ik denk dat ik er buikpijn van zou krijgen als ik m zou houden zonder naar de eigenaar te hebben gezocht!

    BeantwoordenVerwijderen