Volgers

zaterdag 10 juni 2017

opnieuw begonnen en de belastingdienst

Vorige week schreef ik dat mijn man zijn definitieve belastingaanslag 2016 binnen had (en hij mag in juli een flink bedrag betalen). Vanavond kreeg ik een mail dat er voor mij een berichtje klaar stond op m.ijnoverheid.
Zo, lekker, dat is snel geregeld, dacht ik nog, maar bij het openen las ik dat dit voor mij alleen maar een voorlopige aanslag is, gebaseerd op mijn aangifte.
Ik krijg een (veel flinker) bedrag terug, maar pas als de definitieve aanslag binnen is, weet ik zeker dat ik dit geld mag houden.
Nou ja, dat wachten dan maar weer verder af.
Wel fijn dat het nu al wordt uitbetaald, zal wel zijn om te voorkomen dat de fiscus anders rente moet betalen aan me, maar goed, nu vang ik er nog een heel klein beetje rente over op de spaarrekening.

En na het uittrekken van het oranje en witte garen, bedacht ik al snel wat ik er dan mee wil maken.
Ik had een leuk zomertopje gezien hier. Er bestaat een Nederlandse vertaling van, die vind je hier.
Ziet er leuk uit, vind je niet?
En daar ben ik gisterenavond nog aan begonnen. Het is geschreven met een apart voor- en achterpand, maar ik haak het rond. Ik vind zijnaden niet mooi, en ook niet leuk om dicht te naaien.
Zo ver ben ik gisteren gekomen:

Ja, dat bevalt me een stuk beter. Blij dat ik het uitgehaald heb! Het lijkt scheef te zijn op de foto, maar dat is het niet hoor, gewoon niet netjes neergelegd voordat ik een foto nam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten