Volgers

dinsdag 30 januari 2024

gedachteloos breitje

 Zondag begon ik opnieuw aan het vest, en ik breide vanaf het boord tot aan de armsgaten. Gisterenavond wilde ik een breitje waarbij ik niet teveel hoefde na te denken, gewoon gedachteloos breien. En dat deed ik 😁😂:

Als je het zo bekijkt, ziet het er toch wel wat vreemd uit! Maar het klopt allemaal wel hoor.

Er staan 199 steken op, voor de voorpanden breide ik elk 48 steken (= 96 steken) en het achterpand wordt dus 103 steken breed. Dat verschil klopt, er komt aan de voorkant immers nog een sluiting.
Mijn stekenverhouding wijkt nogal af van het patroon, dus ik heb gewoon uitgerekend hoeveel toeren ik eerst nog in antraciet moest breien voordat ik het stukje kleurenwerk kon breien.

Waar ik geen rekening mee heb gehouden: het breiwerk is vrij zwaar, het moet een lekker dik, warm vest worden. Maar het garen rekt uit! Dus als het zo plat ligt, kloppen de maten, maar toen ik het voor me hield, werd het een stuk langer!

Simpel op te lossen, direct vanaf de armsgaten het kleurenwerk breien! 
Even nadenken of ik het uithaal en opnieuw brei, of dat ik het kleurenwerk los haal, de 20 antraciet toeren uithaal, en het dan weer aan elkaar zetten.

Ik denk er even over na, vandaag toch geen tijd voor breien, dus op z'n vroegst kan ik er morgenavond aan verder. Maar ik denk dat ik het gewoon weer uithaal, dat zal waarschijnlijk toch het mooist worden.

Haha, tegen de tijd dat dit eenvoudig te breien vest klaar is, is het voorjaar!
Nou ja, ben ik vast voorzien van een fijn warm vest voor de volgende winter 😂

2 opmerkingen:

  1. Er valt weer genoeg te overdenken en te proberen. Ik hoop (en denk😉) dat je dat niet erg vindt. Als het straks allemaal gelukt is, geeft het een heerlijk gevoel!
    Succes en plezier met het vest.

    BeantwoordenVerwijderen