Volgers

zaterdag 20 oktober 2018

ondegrondse monsters


Dit kennen jullie allemaal, een molshoop! En die hebben we her en der in ons grasveld. Het schijnt een goed teken te zijn, heb ik me laten vertellen, want alleen in goede, voedingsrijke grond zit het voedsel wat de mollen eten. Is dat zo? Nou best, dan hebben we hier en daar maar een molshoop in de tuin, die beestjes moeten tenslotte ook leven.

Maar wat is dit?!
In een hoek van de tuin waar we gras hebben (maar waar het groen voornamelijk uit mos bestaat, omdat in die hoek alleen zon op de grond schijnt als er geen blad meer aan de boom zit) leek het vanmorgen opeens wel een soort berglandschap! Nou ja, berg, heuvels. Er zitten allemaal vreemde bobbels, waar gisteren de grond toch echt nog gewoon helemaal vlak was! Het lijkt er op dat een mol bezig is geweest, maar het niet de moeite waard vond de grond echt helemaal naar boven te werken (waardoor je dus een molshoop krijgt).
Ik heb ze nooit eerder in de tuin gezien. En toen vanmorgen het zonnetje nog heerlijk scheen, nam ik er een foto van. Inmiddels is het zonnetje achter wolken verdwenen, maar niet getreurd, nog altijd is het mooi weer, droog, met hoge temperaturen voor 2e helft oktober. Ik hoop dat het de komende week nog mooi weer blijft, de kinderen hier in de regio hebben herfstvakantie, heerlijk toch als ze dan lekker buiten kunnen spelen!

Iedereen een heel fijn weekend, ik heb vanmorgen al de verse boodschapjes in huis gehaald, heerlijk was het op de fiets, ook al was het toch al wat fris, en de was is droog, die dus ga ik nu maar even opruimen.

7 opmerkingen:

  1. Ik heb werkelijk geen idee wat het kan zijn. Dus sorry, een antwoord heb ik niet voor je.

    Jij ook een fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je zou haast denkendat die mol niet in staat was om door het mos heen te breken .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Waarschijnlijk mollengangen of woelmuizen. Dan woon je wel onverwachts in een berglandschap hahaha Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij hebben het ook in het gazon voor... Het wordt daar al snel mosachtig als de zon wat minder hoog komt. Wij noemen het zwevend tapijt.. Volgens mijn man komt het door de mollengangen, ze komen niet altijd boven. Maar het is echt slecht voor je gras; wij stampen het steeds weer aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja, een bekend verschijnsel. Het schijnt dat mollen ook heel oppervlakkig kunnen graven. Gewoon weer aanstampen. Af en toe vang ik een mol, maar het is eigenlijk dweilen met de kraan open. Gewoon de molshopen maar weer een beetje platharken en je er vooral niet teveel aan storen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dank voor alle reacties! De heuvels lijken vandaag nog ietsje groter te zijn geworden, maar nog altijd met een gesloten dakje. En nergens in de tuin is er een "echte" molshoop bijgekomen of groter geworden.
    Ik zit er niet mee hoor, het is misschien niet zo'n mooi gezicht in een groen gazon, maar ach, die beestjes moeten toch ook leven en hun eten zoeken!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hahaha een heus gebergte!!! beetje jodelen er naast me geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen