Volgers

woensdag 17 oktober 2018

een groene trui

Dit bericht plaatste ik gisteren, maar vreemd genoeg werd dat niet bovenaan geplaatst, maar ergens onder andere berichten. Daarom vandaag een nieuwe poging, want ik wil heel graag jullie advies en suggesties! Alvast bedankt!

Laatst kwam ik deze 5 bolletjes garen (van elk 50 gram) tegen in de kringloopwinkel. Voor € 2,50 totaal mochten ze met me mee naar huis. Samenstelling 80% acryl 20% wol, van een merk wat ik niet ken.
Op Ravelry vond ik wel het merk, maar niet dit specifieke garen.

Ik had eerder al eens vergelijkbaar garen gekocht bij een kringloopwinkel (dat waren 4 bollen van 100 gram elk, totaal €4,50).
Ooit begonnen aan een trui, maar die beviel me toen totaal niet.
Dus die werd weer uitgetrokken.
De kleuren passen mooi bij elkaar.

In het weekend eens zitten bladeren in mijn patronen (geprinte en bewaarde op Ravelry), wat zou een leuk patroon zijn om te gebruiken?
In ieder geval wil ik niet met een enkele draad werken. Dat wordt erg dun, en aangezien ik een koukleum ben, weet ik dan nu al dat ik een trui zou gaan breien die niet uit de kast komt.

Ik zette met 3 draden tegelijk een proeflapje op de naalden, en dat vind ik er wel mooi uit zien.
Ik brei van boven naar beneden, en wil dan eerst met 3 draden donkerder groen breien, dan overgaan naar 2 donker + 1 lichte draad, dan weer overgaan naar 1 donker + 2 lichte en uiteindelijk 3 draden van het lichtgaren.

Ik zit alleen te twijfelen: ga ik het helemaal in tricotsteek breien, of zal ik er "iets" inbreien? Misschien een verticaal kabeltje? Of een kabel langs de raglanmouwen?

Hebben jullie nog tips of ideeën, dan hoor ik ze natuurlijk heel graag!

P.S. Als jullie nog andere suggesties hebben met de beide kleuren hoor ik het ook graag, ik heb er ook nog een klein beetje blauw vergelijkbaar garen bij, dat zou het iets minder "saai" kunnen maken, misschien een randje onder in de panden en mouwen? Of die kleur toch maar helemaal weglaten?

6 opmerkingen:

  1. Ik vind een beetje blauw wel leuk erbij.
    Maar ik vraag me af of kabeltjes met het streepjespatroon niet te veel van het goede wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je reactie. Die combi vond ik al niet zo'n n goed idee, bij deze dit plan geschrapt! Ik heb gisteren avond het halsboord gebreid en aan aantal toeren tricotsteek (nou ja, gewoon alles recht breien op de rondbreinaald). Ik gebruik bewust een dunne naald voor 3 draden tegelijk, zodat een heel warme trui wordt, en een kabel zal dan nauwelijks te zien zijn.

      Verwijderen
  2. goed idee om het zo te laten verlopen de kleuren! maar te strak breioen vind ik nooit mooi, als het garen voor naald 3 is en je neemt 3 draden zou ik naald 6 of 7 nemen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben ik over het algemeen met je eens, maar dit mohair-achtige garen is erg "slap", en dan krijg je dat het heel erg uit zakt, wat niet mooi is, daarom brei ik het nu bewust op een dunnere naald dan ik bij een ander soort garen zou gebruiken.

      Verwijderen
  3. Het komt best goed, daar heb ik wel vertrouwen in. Het idee van kleurverloop op die manier vind ik sterk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kleurverloop leek me een goed idee, maar inmiddels heb ik het begin weer uitgetrokken (zal straks een blogje schrijven waarom).
      Ik ga met 2 draden tegelijk breien, dan kan het kleurverloop natuurlijk alsnog, maar worden het 3 kleurvlakken in plaats van 4.

      Verwijderen