Volgers

dinsdag 9 januari 2018

Wet van Murphy

 Kennen jullie de wet van Murphy? "Anything that can go wrong, will go wrong" zei deze ruimtevaartingenieur ooit, doelend op de nadelige kant van de "wet van de grote getallen". In de volksmond wordt het meer gebruikt als "als er eenmaal iets tegen zit/stuk gaat, gaan er meer dingen mis/stuk".
We hebben hier in ons kleine huisje geen wasmachine, de wassen draaien en drogen we in ons "grote" huis (het huis waar mijn man nu nog woont). Afgelopen weekend gingen we naar huis, o.a. om wat wassen te draaien, maar bij thuiskomst stond de wasmachine, nogal gedemonteerd, midden in de bijkeuken.
Nu staat ons huisje op een vakantiepark(je), met daarbij ook een gedeelte camping. En in het sanitairgebouw staan daar ook een wasmachine en -droger.
Fijn, want ZO heb ik vanmorgen alsnog onze was schoon en droog gekregen.
Waarom ik niet altijd op de camping was? Wassen, drogen + wasmiddel kosten 10 euro per beurt! Als we dan toch naar ons andere huis gaan, kunnen we gelijk daar onze wassen draaien en drogen, dan zijn we een stuk goedkoper uit.
We hebben hier een douche, maar in het andere huis zit een bad, en ik vind het heerlijk om een bad te nemen. Helaas, toen ik dacht in bad te gaan, vertelde mijn man dat de ketel ook stuk is!
Pft, dat is niet fijn.

Nu is het niet zo vreemd, we bouwden ons huis zelf en het wordt nu 12 jaar bewoond. We kregen van mijn ouders een nieuwe wasmachine, als cadeau voor ons nieuwe huis. Dat kwam goed van pas, de oude was best al wel oud, en we vroegen ons af of hij na de verhuizing nog wel z'n werk wilde doen.
Maar de ketel is dus net zo oud. We hebben een onderhoudscontract daarvoor, en vorige week was de onderhoudsmonteur langs geweest. Merkwaardig, we hebben nooit problemen met de ketel, maar als hij z'n onderhoudsbeurt heeft gehad is er opeens iets mee mis. Nu al voor de 3e keer!
De vorige 2 keren bleek het probleem een direct gevolg te zijn van het onderhoud (duh, van onderhoud hoort een ketel op te knappen, niet af te knappen!).
Benieuwd wat ze deze keer zullen zeggen.

Je denkt misschien: had je dan niet gemerkt dat de ketel niet brandde? Dan is het toch koud in huis? Nee, want wij hebben een heel erg goede houtkachel, die ons hele (super geïsoleerde huis) goed warm houdt. De ketel is er voor warm water, en de vloerverwarming.

We gingen niet helemaal onverrichter zake op en neer naar Zuid-Holland hoor.
Want we hebben ook gelijk de inventarisatie gedaan voor het bedrijfje dat dochter en ik samen hebben. Straks eerst de administratie van het 4e kwartaal nog even bijwerken, en de belasting-aangifte doen, dan is dat ook weer helemaal bij.

 De was heb ik inmiddels af, alles hangt/ ligt weer netjes in de kast. Huisje is schoongemaakt, straks nog even de stofzuiger er doorheen, en dan zitten de huishoudelijke klusjes er voor vandaag weer op.
Ja, eten koken en afwassen later vandaag, maar dat duurt nog uuuuuuuuuuuuren!

Ik denk zomaar dat er nog wat tijd is vandaag om een steekje te breien, haha, zien jullie later deze week wel weer wat ik heb gedaan.

Fijne dag allemaal!

3 opmerkingen:

  1. Herkenbaar die kapotte wasmachine. Het gebeurde mij vorige week. Gelukkig kon hij nog gerepareerd worden. Onze verwarmingsketel is ook een oud beestje. Elk jaar zijn we weer blij als hij nog even meekan. Ik ben benieuwd wat je aan het breien bent. Veel plezier daarmee :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja, dat zijn geen leuke dingen! Maar ik vind het heel raar wat die monteur zegt over de ketel... Die dingen moeten bij goed onderhoud gemakkelijk 15 jaar mee kunnen gaan. En ik kan het een klein beetje weten, want mijn man zit in die business...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen