Volgers

zondag 7 januari 2018

storm, sokken en hartjes

Gisteren reden we van Drenthe naar Zuid-Holland (en weer terug). Tjonge, wat heeft de storm eerder deze week huisgehouden op de Veluwe! Er lagen heel veel, behoorlijk dikke takken in de berm en we zagen zelfs een aantal bomen die als luciferhoutjes waren geknakt.


Alleen gisterenavond heb ik een handwerkje ter hand genomen, mijn bruine sokken, en het is een feit: er is alweer een paar sokken klaar!
Vanmorgen de draadjes weggewerkt, dat is bij sokken die je breit van (kleine) restjes natuurlijk best nog wel een werk, maar ik vind het gelukkig niet vervelend om te doen.

Ik had jullie nog beloofd om betere foto's te maken van de hartjes. Vandaag is het een droge, zonnige dag. Heerlijk weer om een wandeling te maken, en om de hartjes te fotograferen.

Ik heb vandaag ook nog 2 hartjes gehaakt. Ik kwam er op toen ik het stapeltje draadjes zag, wat ik van de sokken overhield na het wegwerken van de draadjes. Hm, die kon ik wel weer in een pot doen, maar ik kon ook gewoon gelijk "even"  een hartje haken, en dat hiermee vullen.

Ik zie een patroon ontstaan, project af, afgeknipte draadjes verwerken in een hartje.
Dat lijkt me eigenlijk wel heel leuk. En misschien nog beter: elke dag een hartje!
Dan heb ik aan het einde van het jaar een grote stolp vol hartjes! Een hartverwarmend idee...

Eens zien, het is vandaag alweer de 7e en ik heb nu 5 hartjes, dus als ik er nu vandaag nog even 2 maak, ben ik bij. Jullie weten wat ik vanavond ga doen, haha.

Straks eerst lekker zuurkoolstamppot maken, met rookworst. Alles gekocht in de aanbieding, extra magere rookworst 1 euro, jus 33 cent, zuurkool 33 cent, aardappels 1 euro. Zuurkool en aardappels zijn genoeg voor 3 personen, oftewel er blijft er portie over. Lekker om dinsdag, op mijn vrije dag, even op te warmen en dan heb ik fijn een warme lunch.

Wat hebben jullie dit weekend gedaan?

7 opmerkingen:

 1. Lekker genoten van de laatste dagen vakantie samen.
  Veel gewandeld, een fietskar uitgezocht (maar daarover later meer), gefietst, gespeeld, bij veel vrienden en familie op bezoek geweest en weer lekker creatief aan de slag.
  Leuk dat je ook zoveel moois maakt. Inspirerend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt als een heel leuk weekend! Zoals je vast wel hebt gezien, heb ik je blog in de rechter zijkant toegevoegd, ik ben benieuwd wat je allemaal gaat doen!

   Verwijderen
 2. Hoi, mijn jongste werd 14 en dus was ik aan het bakken voor een taart, hadden we logees, en had ik vandaag mijn andere kinderen, schoondochter moedertje en zus te eten. Heerlijk vol HUIS! hoe kan jij zo snel sokken breien? Ik vind het zo'n werk altijd! Heb jij een lekker patroon er voor? Groetjes, Marie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marie, van harte gefeliciteerd nog met je jongste! Klinkt als een heel gezellig weekend. Snel sokken breien? Geen idee, ik zou eigenlijk helemaal niet weten hoe lang ik over een paar sokken doe, zal ik eens moeten "klokken". Maar ik pak het altijd graag even tussendoor op, dus of ik er erg in heb om de tijd op te nemen?! Ik brei mijn sokken altijd 2 tegelijk op 1 rondbreinaald (ik houd niet van sokken die niet exact gelijk zijn), en dan vanaf de teen beginnen. Zo heb je bij de tenen geen naden, ben je klaar zodra je 1e sok af is (geen second sock syndrom, die 2e sok precies hetzelfde moeten gaan breien vinden veel mensen akelig om te doen), en je komt altijd uit met je voorraad garen. Soms lees ik op blogs dat mensen net tekort kwamen en daarom de tenen een andere kleur gaven, dat gebeurt je dus nooit bij breien vanaf de teen.
   Mocht je nog meer uitleg willen, hoor ik het graag van je!

   Verwijderen
 3. Nou ja zeg...ik dacht wie is Anja..ben ik hier nog nooit geweest ...schaam schaam...ik ga je volgen hoor!...liefs Ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je me gaat volgen! Ja, zo gaat dat vaak, ik lees heel graag bij jou mee, geniet van je mooie verhalen en de foto's, vooral van de honden, maar het zou best kunnen dat ik nooit eerder reageerde, vandaar dat je me niet "kent".
   Lieve groet van Anja

   Verwijderen
 4. Oh, ik loop helemaal achter met blogs lezen&reageren...
  Maar jouw blog zit helemaal in de lift, Anja!
  Wat leuk en gezellig; elke dag wel bijna een berichtje en nieuwe reacties die binnenkomen... Dat maakt het bloggen zo leuk!
  Je hartjes zien er nu heel anders uit bij daglicht, hahahaha,.
  En het lijkt inderdaad wel of je turbonaalden gebruikt voor het sokkenbreien. Leuk zijn deze ook weer, lijken wel echte herfst sokken!

  BeantwoordenVerwijderen