Volgers

zondag 14 januari 2018

Wat ben ik toch braaf!

Eerder deze week begon ik al met schrijven van dit blogje, maar vergat het te plaatsen.
Het ging zo:

Ja, het valt niet mee hoor, maar ik heb me voorgenomen om heel, heel braaf eerst mijn de MossyWay-trui af te breien, voordat er iets nieuws op de naalden wordt gezet.
De eerste mouw is af, en ik heb een beginnetje gemaakt met het breien van de tweede mouw.
Als ik nu het breiwerk aan de kant leg om iets leukers te gaan doen, blijft deze trui waarschijnlijk maandenlang in een mandje liggen. En dat is niet de bedoeling!
Toen ik laatst het pand paste, bleek deze trui een perfecte pasvorm te hebben. Dus nog even doorzetten, en ik heb er een heerlijke trui bij.

Maar, toen ik eerder deze week mijn garens sorteerde en woog, oef, toen kwam ik van alles tegen waar ik direct mee aan de slag wilde.
De bolletjes voor de trui, die ik eerder liet zien.
Maar ook bijvoorbeeld deze bol:
Gekocht tijdens onze vakantie in Duitsland, afgelopen zomer. En ik kwam een halve bol rood garen tegen, en oh, die past daar perfect bij! Tenen, hielen en boorden met effen rood, en dan de rest met dit gemeleerde garen, ik zie alweer een paar sokken voor me!

Maar nee, eerst de trui af!

Gisterenavond was ik al een heel eind op weg met de 2e mouw. Vanmorgen pakte ik het breiwerk weer op, om de mouw af te breien. Maar, ik zag gelijk dat er iets niet aan klopte.
Midden over de mouwen loopt een baan van 2 recht, 2 averecht enz. De minderingen in de mouw worden daar gemaakt, waardoor die baan steeds smaller wordt.
De 2 middelste steken blijven staan, de minderingen worden links en rechts daarvan gedaan.
En wat ik nu fout heb gedaan, ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee! Maar ergens was ik de mist in gegaan, waardoor er rechte steken waren, waar er averechte steken moesten zijn en andersom.
Nog even gekeken of ik het kon terugsteken, maar zo te zien was ik al boven de elleboog de eerste keer de mist in gegaan. Dus, er zat niets anders op, uittrekken en opnieuw beginnen!
Ai, vergeten om foto's te maken van de foute mouw!

Nu ga ik maar een nieuwe poging ondernemen. Want ik wil de trui heel graag gaan dragen.
Bovendien ken ik mezelf goed genoeg, als ik het nu "eventjes"  weg leg, kom ik er de eerste maanden niet meer aan. En dat is jammer, want het lijkt me een heel fijne trui om te gaan dragen.

Waar zijn jullie mee bezig, haken, breien, borduren of nog weer iets heel anders?

Ik wens je een hele fijne zondagmiddag!

2 opmerkingen:

 1. Sterk van je om zo streng te wezen! Maar het is waarschijnlijk wel het beste. En ik heb je volgende bericht al gelezen, dus ik weet dat het goed is uitgepakt, hahahaha!
  Ja, wolletjes kijken is jezelf in de verleiding brengen. Want dan beginnen er meteen plannetjes te rijpen. Maar daar kun je nu vandaag dus aan beginnen!
  Ik zal maar niet op gaan noemen waar ik allemaal mee bezig ben... Naast de door jou genoemde technieken ( met zeker 2 of 3 werkjes per...) ook nog quilten, art journalen, handletteren, pimpen van meubeltjes, ...
  Het komt allemaal wel een keertje af hoor!
  Groetjes v. Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow, en dan noem je mij een bezige bij! Haha, maar gelijk heb je, je moet doen waar je plezier aan beleeft!

  BeantwoordenVerwijderen