Volgers

dinsdag 2 januari 2018

Borduurwerk mand is klaar

Yep, het is pas de 2e dag van het jaar, en ik kan al een handwerk laten zien dat "af" is.
Tussen haakjes, want het borduren is gedaan, maar het moet nog wel verwerkt worden op het deksel van deze mand:
Ik wil er een karton voor gebruiken, met daaromheen fiberfill:
Dat is dit soort vulmateriaal. Dat heb ik in het verleden wel gebruikt om bijvoorbeeld een leuke omslag voor een doodgewone multomap te maken. 
Ik vond het ontzettend leuk om dit te borduren. 
Het plan in grove lijnen had ik al snel klaar, ik wilde vlakken maken waarin ik dan allerlei attributen zou borduren, die te maken hebben met de mand,  handwerken en met mij. 
En zo kwam ik op 2 klosjes, een kaartje maaswol, een schaartje, een liniaal, strengetjes borduurgaren, een mand met bolletjes garen en breinaalden. Ik besloot het jaartal erop te zetten, en mijn initialen, zoals dat vroeger ook altijd op een merklap werd gedaan. En toen? Toen moest ik toch echt eens even nadenken wat ik er nog meer op wilde zetten.

Ik heb iets met vogelhuisjes, geen idee waarom, maar ik vind ze gewoon heel leuk. In een winkel met decoratie-spulletjes valt mijn oog ook altijd direct op een vogelhuisje, ook al is het nog zo klein en staat het ergens achter verborgen.
Dus die borduurde ik in het middelste vlak, en als gat gebruikte ik een bedeltje met daarop Made with love. Ik wilde er ook een aantal knoopjes op doen. Ik dacht eerst om een kaartje met knopen na te borduren, net zoiets als het maasgaren-kaartje, maar ik vond in mijn voorraad geen knopen die ik daarvoor geschikt vond.
Dus besloot ik een vlakje te vullen met 2 "knopen" die wel weer goed bij mij passen, namelijk een bolletje garen en een raglantrui met winterprint.
Tja, en toen had ik nog 1 vlakje open, links bovenin.
Ik kon gewoon niets verzinnen, maar gelukkig bestaat Pinterest, en ik ben daar eens op zoek gegaan naar een leuk idee. Hm, dat viel nog niet mee. Ik zag best veel leuke borduurwerkjes, maar de meeste waren horizontaal, en ik had iets nodig wat in een verticaal vlak zou passen.

's Avonds zaten we aan tafel, en opeens schoot me iets te binnen: een klavertje 4! 
Een patroontje wat qua aantal steken goed paste, was snel gevonden, en gisterenavond heb ik de 2 klavertjes geborduurd.
Voor wie zelf ook borduurt, is het misschien leuk de nummers te vermelden van het DMC-borduurgaren dat ik gebruikte:
356, 652, 758, 3772, 3773, 3774 en 646.

Vandaag ben ik nog een dag vrij, lekker de kerstspulletjes opgeruimd en het huis een poetsbeurt gegeven.
En het weer gezellig aankleden met spulletjes die even moesten plaats maken voor de kerstdecoratie.

5 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dank je wel! Nu natuurlijk nog de afwerking op de mand. Als ik die af heb laat ik uiteraard een foto zien.

   Verwijderen
 2. Goed bezig! Maar ik zit te kwijlen... wat een mooi borduurwerk Anja... Schitterende tinten en passende afbeeldingen... Je kan wel zien dat je het met veel plezier hebt geborduurd!
  Succes met de afwerking en laat je het dan nog een keertje zien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, natuurlijk laat ik het dan nog een keer zien. Maar voorlopig ben ik alweer even met wat andere dingen bezig.
   Leuk om te lezen dat je kunt zien dat het met veel plezier geborduurd is, ik heb zoveel jaren niet geborduurd en wat een plezier gaf het me nu weer! Weer een verslaving erbij, haha

   Verwijderen
 3. Ik sluit me aan, wat ontzettend leuk geworden, wat creatief bedacht. Voor mij is het jaaaaren geleden dat ik iets gebreid, gehaakt oid heb, maar door het kijken bij jouw blog is het weer gaan kriebelen. Ik heb de wens om dit jaar 1 project aan te gaan en af te maken. Dank voor alle inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen