Volgers

maandag 1 januari 2018

2018Zo, het nieuwe jaar is begonnen. Hebben jullie een leuke jaarwisseling gehad? Hier werd gisteren de hele dag al heel veel vuurwerk afgestoken, en rond middernacht was het een combinatie van heel veel knal-vuurwerk en gelukkig ook heel veel mooi siervuurwerk. Onze poes trok zich er overdag niets van aan, maar vannacht was het toch wel veel en dichtbij, en keek ze met grote ogen rond waar dat nu toch allemaal vandaan kwam. Maar toen we een gordijn open deden, zodat ze het siervuurwerk omhoog zag gaan, ging ze op haar uitkijkpost voor het raam zitten kijken, en was de angst helemaal weg. Gelukkig maar.

Hebben jullie nog goede voornemens? En denk je ze ook vol te gaan houden, niet alleen de eerste week van januari? Zelf heb ik nooit zulke "goede voornemens", ik vind dat je elke dag van het jaar kunt beginnen met veranderingen/verbeteringen in je leven.
Mijn leventje zal in 2018 zeker op z'n kop komen te staan. Een echtscheiding, en alles wat daar bij komt kijken. Ik hoop dat het allemaal respectvol zal verlopen.

Op financieel gebied kan ik hierdoor niet een planning maken, maar dat zal allemaal vast goed gaan komen. Consuminderen zit in m'n bloed, dat hoort gewoon bij me, dus daarover maak ik me geen zorgen.

Ik ben benieuwd of in 2018 ons huis zal worden verkocht, en of ik dan ook nog in 2018 een nieuw huis zal kopen. Ik houd van inrichten, heb ooit een cursus binnenhuisarchitectuur gevolgd, en het idee dat ik "straks" een eigen huisje zal hebben wat ik helemaal naar eigen wens kan gaan inrichten, is zeker iets waar ik me op verheug.

En op handwerkgebied verwacht ik alleen maar heel veel plezier. Ik heb geen heel grote voorraad garens e.d. maar genoeg om voorlopig vooruit te kunnen met haken, breien en borduren.
Ik ga zeker weer mee doen met de RestEndGruppe op Ravelry, dit jaar is het maandthema voor de sokken Sprookjes. Het thema voor januari is Hans & Grietje, en de kleur is bruin (van het koekjeshuis). Ik denk niet dat ik genoeg sokkenwolresten heb om elke maand mee te kunnen doen, maar we zullen zien.
Verder heb ik garens in huis om een paar truien en vesten voor mijzelf te kunnen maken.
En tenslotte heb ik een bak vol borduurgarens en ook wat doek waarop geborduurd kan worden.
Voorlopig kan ik dus vooruit.

Ik hoop over een jaar terug te kunnen kijken op een gouden 2018, en hetzelfde hoop ik voor jou!


2 opmerkingen:

 1. Tjonge Anja, wat een nieuws. Maar je brengt het heel positief, tenminste zo lees ik het. Ik hoop dat de echtscheiding heel respectvol blijft gaan en wens je hierbij veel sterkte en geluk in de toekomst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Jacqueline, ja, het is enerzijds natuurlijk heel verdrietig als een huwelijk niet overeind blijft, we zijn meer dan 26 jaar getrouwd. Maar het is niet iets wat plotseling op mijn pad is gekomen, er is zoveel voorgevallen in al die jaren, en als je weet dat je alles maar dan ook alles hebt gedaan en hebt opgegeven wat maar mogelijk is, dan kun je bidden tot je een ons weegt, maar ook dat leidt dan tenslotte tot deze zelfde conclusie: er is geen andere weg te gaan.
   Ik ben een positief ingesteld mens, en dat helpt me hier zeker bij. En weet je, er is nu al zo'n last van mijn schouders af, nu ik deze beslissing heb genomen, dat stemt me ook weer positief voor de toekomst.
   Ik wens jou ook een heel goed 2018!

   Verwijderen