Volgers

zondag 18 december 2022

weekend update

 

Omdat we geen najaarsstormen hebben gehad dit jaar, hingen er nog veel verkleurde bladeren aan de bomen. Afgelopen donderdag leek het hier wel bladeren te sneeuwen, in heel korte tijd viel al het blad van de bomen.
Een vreemd gezicht.
Gevolg was dat de stoep en het fietspad die voor ons huis lopen helemaal bezaaid lagen met blad!

Tijdens een wandeling maakte ik deze foto, dit water was dichtgevroren, daarna was het blad erop gevallen. Hoe vaak maken we nu toch zoiets mee, vorst voordat de bladeren vallen?! Eigenlijk natuurlijk: de bladeren die pas halverwege december van de boom vallen.

Op diverse blogs en vlogs las en hoorde ik dat mensen in hun garens motten hadden aangetroffen. IEKS! Dat is mij gelukkig nog nooit overkomen.
Het helpt om je garens in de vriezer te leggen, eventuele eitjes en larven vriezen dan dood. Maar als ik al mijn garens in de vriezer wil doen, moet ik eerst die vriezer leeg eten (en dan nog zal niet al het garen in 1 keer erin passen 😊). 
Ik maakte van de nood een deugd, en bracht al mijn garens naar buiten! Tenslotte was het daar -10 of nog kouder. 

Een gedeelte van ons terras is overkapt, daar zouden ze mooi in de vrieskou maar toch enigszins beschut kunnen liggen. Ik stopte de garens in dozen en manden e.d. om ze allemaal naar buiten te brengen (zie foto boven waar een deel op staat) en ik heb ze daar allemaal een plekje gegeven. Vanmiddag heb ik ze weer binnengehaald. 

We zijn dit weekend vooral bezig geweest met wat kleine klusjes, van die zaken die zo gepiept zijn maar om 1 of andere reden steeds blijven liggen. Vrijdagmiddag reden we even langs de kringloop, daar scoorde ik een leuk voetenbankje. Die werd goedgekeurd 😄:

Gisterenavond had ik een etentje met mijn collega's. En nu ga ik even lekker met de voeten op mijn "nieuwe" voetenbankje (het is weer vrij inmiddels), breiwerkje in de handen en luisteren naar vloggers, of misschien Gardeners World bekijken op mijn laptop. Hoe dan ook, even lekker lui zitten en genieten!

Fijne zondagavond allemaal!


10 opmerkingen:

  1. Heerlijk ….geniet maar lekker …mijn vriendin is net weg …was gezellig elkaar weer te zien sushi gegeten ….en vanwege de weersvoorspellingen is ze op tijd naar huis gegaan….soms is alles weer even leuker toch ? Fijne avond liefs van mij 🍀❤️🎄🐾

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wat vind ik het fijn om dat te lezen, ik wens je hele fijne dagen, hopelijk hebben jij en Leaf het goed samen!

      Verwijderen
  2. Mot in je wol... nee daar zit je echt niet op te wachten! Wel goed opgelost om de wol buiten te leggen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb het nooit meegemaakt, maar zit er ook absoluut niet op te wachten. Was de kou deze week toch nog ergens goed voor 😄

      Verwijderen
  3. Goed nieuws voor je Anja, het warme water is inmiddels onderweg, het regent hier al een aantal uren en de temperatuur stijgt. Toen ik om half 4 even ging lopen was het nog heel koud.
    Jaren geleden had ik motten in een wollen jas, die op zolder had gehangen in de zomer.Was niet meer draagbaar door de vele gaatjes!
    Mijn garens zitten allemaal in afsluitbare boxen.
    Fijne avond nog,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De kou is voorbij! Sinds maandag waren heel veel spieren verkrampt, voornamelijk in mijn rug. Gisteren voelde ik de 1 na de ander los komen. Ik weet dat het verstandig is om garens te bewaren in afsluitbare boxen, maar ik vind het zo leuk om al die cakejes in mijn kasten te zien staan 😊

      Verwijderen
  4. Ja die blaadjes, mooi hè, wij zaten er ook van te kijken: het waaide niet en toch viel er veel blad.
    En de wol: slim opgelost zo, ik ga ook maar eens kijken, want hier staat ook zo 't een en ander...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad geen wind, maar de bomen besloten massaal dat het nu te koud was om nog blad te dragen 😊. Met je wol mag je wel opschieten, komende week wordt er geen vorst meer verwacht.

      Verwijderen
  5. Ja... ijs en bladeren; het is raar maar waar! En nu lijkt het wel weer herfst...
    Ai, wat akelig om mot in je wol te hebben. Ik geloof niet dat ik er last van heb, maar zal voor de zekerheid toch nog eens even goed gaan kijken!

    BeantwoordenVerwijderen