Volgers

zaterdag 24 december 2022

Saga

 Ik had het beloofd, als mijn Saga trui af was zou ik hem laten zien.


Hij was al eventjes af, maar het kwam er niet van om Sanne foto's te laten nemen.
In deze tijd van het jaar vertrekken we naar ons werk in het donker, en is het ook alweer donker als we thuis komen.
Maar het is gelukt! De trui is gebreid met 3 kleuren Drops Flora. Ik vind het een heerlijk garen om mee te breien, deze is gebreid met enkele draad, ik heb ook al met dubbele draad gewerkt, en dan krijg je een heerlijk dikke, warme trui.

Gisterenavond heb ik een swatch gemaakt. Oh hemel, ik kijk en luister teveel Engelstalige blogs en vlogs. Hoe noem je dat ook alweer in het Nederlands? Oh ja, een proeflapje 😄😄. 

Nee, rechts geen foutje gemaakt, dit werd zo geadviseerd in het patroon, om te kunnen meten hoe je patroon zowel op z'n breedst als op z'n smalst uitkomt.

Dit garen is baby lama fine van Svarta Fåret. Dat is een Zweeds merk, waar ik nog niet eerder mee heb gewerkt, maar wel veel goede verhalen over heb gelezen. Zulk breiwerk moet dus heel voorzichtig worden gewassen (maar heeft ook een vuilafstotend laagje, je kunt na het dragen je trui of vest gewoon even buiten hangen, wassen hoeft niet elke keer).
Ik heb het gewassen met Eucalan, en nu is het wachten tot het gedroogd is.
Waarschijnlijk zal ik tijdens de Kerstdagen niets breien, we hebben andere leuke dingen gepland staan.

Mijn plannen voor 2023 op handwerkgebied zijn simpel: doen waar ik zin in heb, en nieuwe technieken leren/eens wat anders maken dan ik meestal doe.

Het is lang geleden dat ik iets deed met ajour breien (zo noemden we het toen ik leerde breien, tegenwoordig gebruiken we vaak de Engelse term lace ervoor). Het gaat natuurlijk niet zo snel als simpel rechte en averechte steken over een hele toer breien, maar ik heb geen haast, ik wil gewoon plezier hebben in wat ik doe.
Dit moet een vest worden voor Sanne. Zij houdt heel erg van de kledingstijl uit de 40-er jaren (heeft ze van geen vreemde 😉), en ik gebruik hiervoor een patroon wat uit die tijd stamt. Het boek heet A Stitch In Time, het patroon heet Kasha. Ik ga het met lange breien overigens (origineel is met korte mouw).

Ik wens jullie allemaal een fijne Kerstavond, hele mooie Kerstdagen, en we zien elkaar weer ergens in de loop van volgende week.








4 opmerkingen:

  1. Mooi geworden! En dat ajour zal ook prachtig worden. Mooie warme kleur ook. Is het wol die niet kriebelt of kan je er goed tegen? Ik draag zelf onder wollen vesten altijd iets met een kraagje, anders krijg ik al snel rode vlekken in mijn nek. Ook bij mijn wollen jas moet er een niet wollen sjaal om mijn nek.

    Fijne kerst!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die reactie op garen wordt veroorzaakt door de vezels. Die is vrij grof bij schapenwol waardoor dat garen langs je huid kan schuren (en dat geeft de reactie). Dit is baby lama, daarvan is de vezel zo fijn dat er niet of nauwelijks iemand last van heeft. Dit wordt een vest voor Sanne, ze zal er dus sowieso altijd iets onder dragen.

      Verwijderen