Volgers

woensdag 14 december 2022

witte wereld

 Het zal jullie niet verbazen, van mij mag het warm water gaan regenen (maar dat schijnt pas maandag te gaan gebeuren)!
Eerlijk is eerlijk, de kou levert wel
 mooie plaatjes op.
Onderweg van en naar werk zie ik witte weilanden, waarin schaapjes en reeën lopen te grazen. 

Vanmiddag wandelde ik door de tuin, hier een paar van de vele foto's die ik maakte:





Is het al maandag 😉? Nou, dan kruip ik maar lekker onder een dekentje, breiwerkje in de handen (al gaat dat heel erg traag nu) en lekker kijken en luisteren naar Vlogmas. Kennen jullie dat? Kijk even op Y.outube, handwerkende vloggers plaatsen vanaf 1 december tot aan Kerst elke dag een filmpje met wat ze die dag bezighoudt, en dan vooral dus op het gebied van handwerken. Velen hebben advent-kalenders, waarin ze elke dag een pakje mogen openen (vaak met garens). Veelal krijg je ook wat te zien van waar ze wonen, en zie je mooie besneeuwde landschappen, of juist een zonnig beeld vanuit een land waar het nu juist zomer is. Er zijn heel veel deelnemers, dus voor ieder wat wils. 

Fijne avond allemaal!

14 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige foto's!
    Ja, ik ken ook Vlogmas; ik kijk het al een paar jaar en brei dan ondertussen. Het leukste vind ik de Vlogmassen uit andere landen om te zien hoe ze daar naar kerst toeleven. De adventkalenders vond ik eerst wel leuk, maar het lijkt wel alsof de meesten steeds meer kalenders kopen. Dat vind ik persoonlijk wat minder leuk; één kalender zou voor mij genoeg zijn. En het uitpakken van al die kalenders vind ik te veel van het goede; die stukjes spoel ik dan snel door 😉

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben het helemaal met je eens, ik vind het bij sommigen echt belachelijk, zoveel kalenders. Zelf zou ik kiezen voor eentje, maar ik ga het nooit doen. Ik houd niet zo van verrassingen, zit je straks met 24 10-grams garens waar je gewoon niets naar je zin van kunt maken. Dan verwen ik mezelf liever met een bol garen die ik mooi vind 😉

      Verwijderen
  2. Reacties
    1. Ik zoek gewoon elke avond in de zoekbalk "vlogmas 2022 day .." en dan kom ik steeds weer andere tegen. Ik kijk sowieso elke dag Finish Knitting Stories, ik vind haar grappig.

      Verwijderen
  3. De eerste en de laatste zijn om in te lijsten zo mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja bijzonder zijn die, de ijzel had zich gezet op de rand van de bladeren, en minder op het hart van de bladeren.

      Verwijderen
  4. Nou, ik begrijp het wel dat die kou voor jou geen pretje is. Maar je foto's laten wel iets heel moois zien... wow, wat zijn ze prachtig. Idd zoals Marlien schrijft.. om in te lijsten!
    Vloggers en filmpjes kijken zijn niet aan mij besteed hoor...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die foto's zijn gewoon met mijn telefoon gemaakt hoor, maar de natuur is prachtig. Als iedereen daar wat meer oog voor zou hebben, zouden mensen misschien een beetje gelukkiger zijn en verdraagzamer naar elkaar. Ik kijk bijna nooit tv, kijk/luister dan liever naar filmpjes die gaan over zaken die me interesseren, zoals handwerken en tuinieren.

      Verwijderen
  5. Het is een prachtig wit landschap inderdaad. Zouden we toch een witte Kerst krijgen misschien? Ik hoop het.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het lijkt er niet op, want vanaf maandag is de temperatuur weer in de dubbele cijfers boven nul.

      Verwijderen
    2. Gelukkig wel, dan kan ik er weer eens met de trike op uit.
      Hopelijk komt de verwachte neerslag alleen snachts.

      Verwijderen
  6. Prachtige foto’s…tja brrrrr ik vind er niks aan zeker omdat ik natuurlijk met Leaf moet wandelen…Tis ook zo glad …niks voor mij hoor…fijn weekend…enne Tis zo maandag hoor 🍀 liefs van ons 🍀🐾🎄🐾🍀❤️

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    2. Zonder hond blijft voor mij een vreemd leeg gevoel geven, maar met kou en gladheid niet naar buiten hoeven voor wandelingen is wel een beetje een luxe 😊 Veel liefs terug!

      Verwijderen