Volgers

zaterdag 11 december 2021

Oplossing van het raadsel

 SORRY, SORRY, het is inmiddels alweer zaterdagavond en ik heb jullie nog steeds niet verteld wat ik aan het breien ben. 

Nee, het wordt geen otter of bever, geen lammetje, geen konijn of poes. Eigenlijk zat Freubelmuts er erg dicht bij, het wordt geen rendier, maar een reekalfje, een soort Bambi dus.

Dit is de afbeelding van het origineel:

En dit is de link naar de Ravelry-pagina, waar je nog meer foto's kunt vinden:

white-buck

Wat een schatje hè?! Ik heb nu dus het snuitje, kopje en lijfje gebreid, nu moet het bekje omgevouwen en de oogjes geplaatst. Die oogjes had ik al een tijd terug besteld, en heel goed opgeborgen. We zijn tenslotte nog druk aan het klussen in huis, en ik wilde ze niet kwijtraken..... tja, iets te goed opgeborgen, ik heb geen idee waar 😂.

Er zit heel veel naaiwerk aan dit patroon. Steeds brei je weer iets, en dat naai je dan weer dicht. Het snuitje en bekje zijn gebreid, nu moeten die weer op een wat aparte omgevouwen worden, en dan ergens aan vastgenaaid worden waarbij je denkt: "dat klopt toch niet?!", maar steeds als het is vastgenaaid, blijkt het toch te kloppen.

Dat naaiwerk vind ik op zich leuk om te doen, maar komt nogal precies. Je breit steeds met 3 draden tegelijk, steeds een andere samenstelling van 3 draden, waardoor het "vlekkerige" vachtje ontstaat. Maar het naaiwerk moet je veelal aan de buitenkant doen, en dat komt heel precies, want anders ga je de steken zien.
Ik heb nu besloten dat ik het even opzij leg, lijkt me namelijk een heerlijk werkje om met de Kerstdagen bij daglicht aan verder te gaan (ervanuit gaande dat ik dan de oogjes al wel gevonden heb 😉).

Vanavond start ik daarom een nieuw project, opnieuw een trui, dit keer in slechts 1 kleur, maar wel met een aparte constructie bij de schouders/mouwen en met een patroon in het breiwerk, zodat het niet een heel saaie trui in tricotsteek wordt.

Het garen bestelde ik al een tijd terug, toen ik ook voor de andere truien die ik onlangs heb gebreid, garen bestelde. Deze foto nam ik ervan toen ik de doos opende. Het is Drops Nord, in een warme oranje kleur.

Allemaal een fijne zaterdagavond gewenst!



20 opmerkingen:

  1. Een reekalf had ik niet bedacht, maar wat een schatje. Ik ben overigens ook benieuwd naar je nieuwe trui. Hoop daar snel wat van te zien. Dank voor je bericht op mijn blog en op je vraag te antwoorden, jazeker zijn zij nog extra getest maar allebei negatief. Fijn weekend en brei ze!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor jouw reactie terug 😊 Fijn dat ze beiden negatief zijn getest.

      Verwijderen
  2. Ohhh Anja, maar dit is echt PRACHTIG, een behoorlijk werkstuk
    dat veel tijd neemt maar het eindresultaat is echt SUPER mooi.
    Succes met alle vorderingen, ik kijk al uit naar jouw eindresultaat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, er zit heel veel meer werk aan dat je zo kunt zien, maar dat geeft niets, heeft geen haast.

      Verwijderen
  3. Wat een mooi reekalf, zo aandoenlijk.
    Knap dat je zoiets kunt maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gewoon steekje voor steekje het patroon volgen, dan zou iedereen dit kunnen maken hoor.

      Verwijderen
  4. Ah, wat schattig, dat lijkt mij heel leuk om te doen, hoe groot
    wordt het diertje?
    Er gaat best veel garen in he?
    Ik ben erg benieuwd naar je eindresultaat, dat te goed opbergen
    van spullen is heel herkenbaar, oogjes al gevonden?
    Fijne zondag,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, er gaat veel garen in zitten, het wordt steeds met 3 draden tegelijk gebreid. Volgens mij wordt het 38 centimeter, dus best flink. En ja, de oogjes liggen klaar 😉

      Verwijderen
  5. Dat eindresultaat ziet er heel mooi uit. De ogen zijn wel belangrijk….dus die vindt je vast wel. Het lijkt me inderdaad knap moeilijk, succes met verder werken. De volgende trui wordt ook iets voor al deze sombere dagen. Groet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De oogjes doen er echt toe ja. Het is niet moeilijk, maar je moet echt stap voor stap het patroon volgen, en dat is voor mij wat vreemd, omdat ik normaal gesproken altijd wel een eigen draai geef aan een patroon.

      Verwijderen
  6. Wat een lief reekalfje!
    Het maken lijkt me een ingewikkelde klus, maar dat is aan jou wel toevertrouwd 😉. Ik kan me voorstellen dat het, door al die afwisseling in het maken, leuk is om te doen. Maar inderdaad, goed licht is dan wel erg fijn!
    Gelukkig heb je nog een nieuw wolletje liggen om toch lekker wat te breien, veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, heel leuk om te doen, en ik was verrast hoe snel het eigenlijk ging. Juist doordat je steeds de breinaald weer neerlegt om de stopnaald te gebruiken en vice versa, had ik verwacht dat het heel traag zou gaan.

      Verwijderen
  7. O, maar dat reekalfje is ook echt super schattig, veel plezier met breien en naaien. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat is echt een uitdagend patroon, ik doe het je niet na! Ben benieuwd naar je trui in deze mooie kleur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb het nu aan de kant gelegd, waarschijnlijk ga ik er met de Kerstdagen aan verder, bij daglicht. Het is een uitdaging, maar wel een heel erg leuke!

      Verwijderen