Volgers

donderdag 2 december 2021

Net op tijd klaar voor de winter deel 2

 Tja, waarom een goede titel wijzigen?!😀

Afgelopen week heb ik ook de Fern & Feather afgemaakt. Zien jullie die witte spikkeltjes op de trui? Ja, dat is sneeuw! 

Deze foto maakte ik op 28 oktober. De klimplant zat nog vol in blad, en ik had de pas van de trui gebreid, en was een eind op weg met de mouw. Op Ravelry had ik gezien dat anderen de trui hadden gebreid met Drops Nepal. Dat is een wat dikker garen dan Flora, Het bevat 65% wol en 35% Alpaca, en aanbevolen naalddikte is 5. Goed geschikt dus voor een warme wintertrui. De aantallen bollen die anderen hadden gebruikt vond ik behoorlijk laag, maar ze kwamen wel allemaal bij elkaar in de buurt. Dus ik ging er vanuit dat het dan toch wel moest kloppen.

Ik bestelde 6 groene en 2 beige bollen, en dat bleek VEEL TE WEINIG! Okay, met het beige kwam ik wel uit, want dat hoefde alleen in de pas. Eigenlijk ook onder aan de mouwen en de romp, maar dat was ik vooraf al niet van plan geweest.

De trui moet nog worden geblockt, maar hier hangt hij op dezelfde plek als waar je hem hierboven ziet hangen, precies 5 weken geleden. Bizar wat een verschil, in 5 weken tijd van vol in het blad naar kaal in de eerste sneeuw van deze winter.

Er zat niets anders op, ik moest garen bij bestellen. De leverancier heeft echt moeite gedaan, maar helaas, hetzelfde verfbad konden ze niet meer leveren. Nu is het een wat gemeleerd garen:





Hm, dat is lastig op de foto te zetten, maar ik denk dat jullie wel een beeld hebben. Zulk garen is wat vergevingsgezinder als het gaat om kleurverschil van verfbad. Ik heb de pas en mouwen gebreid met het eerste verfbad, en de romp vanaf het Fair Isle gedeelte (de pas) met het nieuwere verfbad. Als ik heel, heel kritisch kijk denk ik verschil te kunnen zien, maar misschien is dat ook wel zo, doordat ik het weet. 

Terwijl het grasveld wit kleurde door de sneeuw, snel nog een laatste foto gemaakt. Nu ga ik de trui blocken, en dan hoop ik hem de komende winter vaak te mogen dragen. Zoals met alle truien van Jennifer Steingass, is ook dit weer een trui met een uitstekende pasvorm.

Ik weet niet of er dit jaar nog een trui van mijn naalden zal glijden. Momenteel heb ik (uiteraard) wel iets op de naalden staan, maar dat is geen kledingstuk. Foto's daarvan volgen nog.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag, mochten jullie Sinterklaas vieren dan wens ik jullie daarbij veel plezier, wees verstandig met bezoek en afstanden, blijf gezond!






7 opmerkingen:

  1. De sneeuw geeft een mooi sfeerbeeld voor deze prachtige trui.
    Ik zie dat je de hals anders hebt gedaan dan het patroon, slim, nu zit je trui waarschijnlijk lekkerder dan de mijne met de wijde originele hals 😉. Heb je het aantal steken langs de hals aangepast? Of heb je 'alleen' de halsboord toegevoegd?
    Jammer dat hetzelfde verfbad niet meer aanwezig was, maar waarschijnlijk ben je inderdaad de enige die dat ziet.
    Heel veel plezier met deze prachtige Fern&Feather!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh ja, had daar niet eens meer erg in. Tja, een patroon echt letterlijk hetzelfde maken zal ik waarschijnlijk nooit doen, in dit geval inderdaad de halsboord aangepast.
      Lang leve Ravelry, daar houd ik bij wat ik gaandeweg verander😁 In dit geval 80 steken opgezet met naalddikte 3, 2r 2av, dan 1 naald recht waarbij ik 1 steek heb gemeerderd, zodat ik op het juiste aantal steken kwam voor de yoke/pas.Daarna met naalddikte 3,5 nog 1 toer rechte steken en daarna direct begonnen aan het Fair Isle patroon, dus de naalden zonder patroon overgeslagen. Als je niet tevreden bent over je hals, kun je die misschien opnieuw breien? Steken opnemen, toeren uithalen en dan omhoog een boord aanbreien. Succes daarmee!

      Verwijderen
  2. Het is nu wel weer voor een lekkere dikke trui!
    Op de foto is een glimp van je tuin te zien. Is het een grote tuin?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja, wat is groot? Ik had in Zuid-Holland bijna 4000 m2, dat was wel groot, nu heb ik ongeveer 650 m2, maar doordat er voor het huis een heel klein strookje tuin is, dan huis en schuur en daarachter de tuin, is het 1 geheel, precies groot genoeg naar onze zin, we kunnen er lekker veel in doen maar het is niet te groot, waardoor tuinieren een verplichting wordt (wat in ZH wel zo was). Voor ons dus precies goed 😀

      Verwijderen
  3. Heerlijk zo'n trui, ik hou wel van die passen.
    Als de hals maar niet zo strak zit, deze lijkt me goed te zijn.
    Trui blokken is dat hetzelfde als spannen?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je bent lekker bezig met truien breien zeg. Echt heel erg mooi is deze ook geworden. Heel knap. Ik ben zelf nu een trui aan het haken haha.
    Fijne avond.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ~Wat een geweldige trui heb je gebreid! Ik vind hem schitterend en het verschil in verfbad vind ik - voor zover je het op de foto's kunt zien - echt niet opvallen of hinderlijk. En hoe leuk dat er echte sneeuw viel! Een prachtige omgeving om je trui te fotograferen.
    Nou, het wordt koud dus je kunt je nieuwe trui meteen gaan dragen!

    BeantwoordenVerwijderen