Volgers

vrijdag 6 september 2019

Yippie, ik heb een huurhuis!

Yippie, ik heb een huurhuis! Ja, jullie lezen het goed! Ik heb een huurhuis aangeboden gekregen!

Zoals de vaste lezers van jullie wel weten, woonden dochter en ik in een klein vakantiehuisje.
Ja, woonden!
In de besprekingen rondom het echtscheidingsconvenant is onder andere afgesproken dat ik dit huisje vóór het einde van 2019 verlaat. Ja, leuk, dat wil ik maar al te graag, maar ja, dan moet er wel een huurhuisje ter beschikking komen!
Ik sta bij 4 woningbouwverenigingen ingeschreven, en bij elke woning waarop ik reageerde, bleken er letterlijk nog tientallen mensen vóór mij aan de beurt te zijn. Dan krijg je na je reactie zo'n berichtje "uw staat als kandidaat nummer 72 geregistreerd voor deze woning", oftewel dan moeten er 71 mensen de woning afwijzen, en dan ben ik aan de beurt!
Niet erg hoopgevend!

Maar toen opeens werd ik gebeld. U heeft gereageerd op die-en-die woning. Heeft u daar nog belang bij? (Drents dialect voor "heeft u daar nog interesse voor?"). Ik wist AB-SO-LUUT niet meer over welke woning ze het had, ik had namelijk op zoveel woningen gereageerd, in de hoop dat ik een keertje tóch nummer 1 zou zijn. Maar ik zei natuurlijk direct JA! Want kan mij het schelen welke woning ik aangeboden krijg, ik ben blij dát ik een woning aangeboden krijg!
(nou ja, natuurlijk maakt het mij wel uit waar ik terecht kom, maar goed, bij wijze van....).

En toen ging het opeens supersnel. Ik mocht de sleutel komen ophalen, en de woning gaan bekijken. Doen ze hier niet moeilijk over, er hoeft niemand mee van de woningbouwvereniging, als u zorgt dat we de sleutel uiterlijk zo-en-zo laat weer terug hebben, is het goed hoor mevrouw.

Nou, ik had geen enkele twijfel! Het dorp is zo'n dorp waar ik stiekem altijd al van droomde, als ik daar toch ooit zou kunnen wonen! De buurt, en het huis zelf, helemaal blij mee! Dus ik zei nog dezelfde dag JA!

Ik moest nog even geduld hebben, want de woning had lang leeg gestaan en was hals over kop door de vorige bewoner verlaten, dus de woningbouwvereniging wilde eerst alles netjes maken, voordat ik er echt in mocht gaan wonen.

Op 08 augustus jl. kreeg ik de sleutel overhandigd, en ik ben direct verhuisd! Matrasje op de betonnen vloer, maakte me niets uit, ik heb een eigen huisje!

24 opmerkingen:

 1. Wat een leuk nieuws!!! Gefeliciteerd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is goed nieuws! Van harte gefeliciteerd en alvast heel veel plezier met het inrichten en het eigen maken van je nieuwe huis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, ik houd van inrichten en weer veranderen, dat deed ik als kind al op mijn kamertje. Ik deed ooit een cursus binnenhuisarchitectuur, had jarenlang abonnementen op woonbladen, dus reken maar dat ik veel plezier zal hebben bij het inrichten!

   Verwijderen
 3. Wat heerlijk voor je, eindelijk meer ruimte en dan ook nog
  in een dorp, waar je graag wilt wonen. Gaat poeslief ook mee?
  Veel plezier met inrichten, maak er snel een "thuis" van.
  Groetjes,Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Poeslief, die is al in het huis geweest en liep direct rond of ze er al jaren woonde. Weer terug in het vakantiehuisje wilde ze opeens steeds naar buiten, terwijl ze altijd binnen wil zijn. Maar of dochter blij zal zijn als poes met mij mee verhuisd?!

   Verwijderen
 4. Gefeliciteerd. Wat een fijn nieuws voor jullie. Moet er veel geklust worden of kun je er na een schoonmaakbeurt zo in? Veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is netjes opgeleverd, maar bijvoorbeeld zonder iets op de vloer, en er zat veel behang dat niet netjes is, dus dat is er af en dochter gaat die muren schilderen.

   Verwijderen
 5. Daarom duurde het zolang en kwam je niet in aanmerkingen voor andere woningen. Dit huis stond voor jou op de lijst, maar de vorige bewoners moesten er eerst nog uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat heb je dat mooi beschreven, het heeft zo moeten zijn!

   Verwijderen
 6. Dat is geweldig nieuws!
  Van harte gefeliciteerd.

  Dat: "ik heb er belang bij" moest ik ook leren hier.
  Net zoals "een persoon" ipv iemand.
  Toen m'n vriendje m'n vriendje nog niet was en iemand hem vroeg wat ik van hem was, antwoordde hij: " een persoon met sommige dezelfde interesses".
  Haha ik voelde me gewoon beledigd toen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp je beledigd gevoel, haha. Omdat ik als kind al veel in Drenthe kwam en de mensen wat mijn moeder in de oorlog bij in huis had gewoond plat Drents praatten was ik al wel een beetje thuis in het dialect. Maar als een klant vraagt of we iets op voorraad hebben en een collega dan antwoordt dat hij even zal kijken ALS het er is (in plaats van OF het er is) blijft dat raar klinken, haha.

   Verwijderen
  2. Hij komt oorspronkelijk ergens bij jou uit de buurt (voor zo ver ik een inschatting heb van waar je ongeveer zit 😉) en spreekt een mengelmoes van Angelsaksisch en Sallands.
   En ik met m'n oer Noord Hollands, met hier en daar een beetje Midden Brabants.
   Dat zorgt af en toe wel voor spraakverwarring.

   Zo moest ik ook wennen aan de standaard reacties "dat zal" en "dat kan", als je iets verteld.
   De eerste heb ik inmiddels overgenomen en bezig ik te pas en te onpas.
   Bij de tweede heb ik nog steeds iets van: nee joh, het kan niet, het IS zo.

   En "goede bekomst" gaat toch heel wat vlotter dan het Hollandse "wel moge het u bekomen".

   Verwijderen
  3. Haha, ik herken het helemaal! Geboren in Rotterdam, kreeg ik in het begin te horen dat ik een zachte G had?! Nou, ik woonde toch echt net boven de rivieren, maar zo klonk ik blijkbaar voor mijn nieuwe collega's.

   Verwijderen
  4. Een rotterdammer met een zachte g en een rrrollende R haha.
   Nou ja in brabant werd ik letterlijk door heel nederland ingeschat van rotterdams via Groningen naar Den helder

   Verwijderen
  5. haha, je spreekt dus niet duidelijk met een lokaal dialect zullen we maar zeggen!

   Verwijderen
 7. SUPER blij ben ik voor je, wat een goed nieuws :)
  Ja, er is nog steeds woningnood, maar fijn dat jij nu iets gevonden hebt en ook nog naar je zin, GEWELDIG
  Heel veel plezier met schoonmaken en inrichten. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank je Anita, wat lief van je! Dat plezier komt goed hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat fijn dat je een woning hebt... van harte gefeliciteerd!!!
  gaat toch nog sneller dan in de randstad .. hier rond rotterdam is de wachttijd nu 8 jaar..
  en rond amsterdam 15 jaar !!!
  en urgentie krijg je haast niet meer.. scheiding is geen urgentie waard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Urgentie heb je hier alleen maar in bepaalde gevallen als je asielzoeker bent, zeker niet bij echtscheiding. Als je hier in 1 van de grote steden wilt wonen, is de wachttijd ook minimaal 5 jaar, en in bepaalde steden 8-9 jaar, dus ik koos bewust voor woningbouwverenigingen die woningen in dorpen en kleinere plaatsen beheren, daar is gewoon minder animo voor, dus kortere wachttijden.

   Verwijderen
 10. Anja, wat fijn, gefeliciteerd. Veel plezier en succes met de voorbereidingen.

  BeantwoordenVerwijderen