Volgers

dinsdag 10 september 2019

de sleutel ontvangen

Ik kreeg op 08 augustus jl. de sleutel van mijn nieuwe huis overhandigd. Nooit eerder in mijn leven woonde ik in een huurhuis, voor mij is dat allemaal nieuw dus.
De woning heeft een tijd leeg gestaan, en de buurman liet zijn bamboe lekker doorgroeien, in de tuin van de buren (nu dus mijn tuin).
Maar daar was de woningbouwvereniging niet blij mee. Ik had nog maar net mijn sleutel ontvangen, of er stonden 5 man op de stoep: wij komen uw voor- en achtertuin opruimen, dat had gebeurd moeten zijn voordat u de sleutel kreeg, maar door vakantie waren we er nog niet aan toe gekomen.
Geen probleem! Ga jullie gang!
Kijk, dat zijn geen halve maatregelen! Met een graafmachine werd de bamboe verwijderd, en ook de boomstronk die jullie op de bovenste foto nog zien, werd daarmee verwijderd.
Een gladde tuin bleef over, die kan ik fijn gaan beplanten!

De woning werd echt keurig opgeleverd. Zo had 1 kamer nogal fel gekleurde muren:
Dat was keurig gewit! Echt, die kleur scheen er totaal niet doorheen, gelukkig maar!
En de vloerbedekking die je ziet liggen, lijkt op de foto best netjes, maar was in werkelijkheid ver-schrik-ke-lijk vies! Die werd dus ook verwijderd door de woningbouwvereniging. Moet ik natuurlijk wel zelf zorgen voor iets anders op de vloer.

Alles was echt keurig schoon gemaakt, gewit, bijgewerkt, het sanitair was grondig schoongemaakt, en de wc was van een nieuwe toiletbril voorzien. Zelfs een nieuw trekkoordje, je weet wel, om vanuit je bed het licht uit te kunnen doen, was opgehangen in de grootste slaapkamer.

Op sommige muren zat druk bewerkt behang. Gelukkig zat dat niet erg vast geplakt, dus dat heb ik er de eerste dag allemaal al af gehaald. Natuurlijk met hulp van dochterlief.
Zij had vakantie, en begon de eerste dag al met muren schilderen. Heerlijk, zo'n handige, schilderende dochter als hulp!

Verrassend nieuwtje: we hebben besloten dat ze met mij mee verhuist! Dus bij het overhandigen van de sleutel werd zij direct op mijn adres ingeschreven. We legden 2 matrassen op de grond, want we wilden geen dag langer in het huisje blijven, dan nodig was. En dus wonen we nu al weer een dikke maand in ons nieuwe huis!
Ze zou trouwens tot zomer 2020 in het vakantiehuisje mogen blijven wonen, maar daar wordt nu weer moeilijk over gedaan. We hebben de afgelopen 7 jaar op elkaars lip gewoond, en in al die jaren nooit ruzie gehad, we kunnen het geweldig goed met elkaar vinden, dus waarom zou ze nog bijna een jaar in een klein houten huisje blijven zitten, terwijl ze ook gezellig bij mij kan wonen? We krijgen het druk, de komende tijd!

15 opmerkingen:

 1. Sterkte met verhuizen en veel geluk op je nieuwe plek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch fijn dat je dochter ook mee gaat.
  Succes met het klussen en de verhuizing.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Keeping my fingers crossed all turns out beautiful and well!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw! Nog nooit meegemaakt dat de verhuurder de muren wit.

  Groot gelijk dat je dochter meegaat.
  Met drie slaapkamers en een vaste trap naar zolder hebben jullie nu ruimte genoeg.

  Veel succes met verhuizen.
  Ik weet nog goed hoe dat voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had het ook nog nooit gehoord, zo'n prima verhuurder, maar al terwijl ik daar ingeschreven stond kreeg ik er een goed gevoel bij
   Ze geven nieuwsbrieven uit, en daarin stonden dan bijvoorbeeld oproepjes, als je een suggestie had tot verbetering, of je die dan alsjeblieft wilt doorgeven. Zo stond er een paar maanden terug een verhaal in over mensen die hun huis al 30 jaar huurden, en wat er in de loop der tijd allemaal was gedaan aan de woning, vooraf de laatste jaren, in het kader van milieu. Echt heel veel! Mijn huis heeft kunststof kozijnen, dubbel glas, de muren zijn zo goed geïsoleerd dat ik gisteren de vuilniswagen wel door de straat zag rijden, maar er helemaal niets van hoorde. Dus ook de buren horen we niet (en zij ons ook niet). En ik heb 8 zonnepanelen op mijn dak liggen, en de energie die ik terug win daarmee, wordt netjes verrekend met mijn eigen verbruik.

   Verwijderen
 5. Fijne tijd in je nieuwe huis en sterkte bij het verhuizen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Rina. Die fijne tijd, dat lukt nu al. Wel grappig dat iedereen "sterkte" zegt over het verhuizen, daar zie ik nou helemaal niet tegen op. We kunnen natuurlijk steeds wat spullen in pakken, en naar het nieuwe huis brengen, dat scheelt enorm.

   Verwijderen
 6. Super, ziet er mooi uit, leuk dat je dochter mee gaat verhuizen!
  Toch veel gezelliger en voordat je het weet vliegen ze toch al uit :) Veel plezier met schoonmaken en inrichten. Als je volgend jaar wat zaadjes voor in de tuin kunt gebruiken, dan weet je me te vinden ;) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief, bij voorbaat al hartelijk bedankt! Ja, de tuin, daar heb ik echt wel zin in om mee aan de slag te gaan, maar dat moet toch echt even geduld hebben. Maar plannetjes maken, dat gaat natuurlijk al wel.

   Verwijderen
 7. wauw dat is nog eens service van de woningbouw en fijn dat dochterlief nu ook meegaat
  wens jullie alle goeds voor de toekomst

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mede namens dochterlief bedankt voor de goede wensen. Ja, die service gaat ver, vind ik. Bijvoorbeeld die boomstronk die werd verwijderd. Er stond een schaal op voor de vogels, om te kunnen drinken/badderen, dus misschien had ik hem er wel in laten staan, maar nu hij er uit is, ben ik vrij om de tuin in te delen zoals ik wil, toch wel erg handig. En voor de vogels komt er echt wel weer eten en drinken te staan/hangen hoor.

   Verwijderen
 8. heerlijk zo.n fijne huisbaas !!
  ik huur mijn poppenhuisje van vestia.. die staat op randje van failliet gaan.. het plafond in de woonkamer lekt al3 maanden.. de intercom en bellen doen het al 2 maanden niet meer.. in de poort zit een groot gat verzakt en alstoppnt is mijn keuken van 30 jaar oud al 6 maanden kapot.. de kastjes verzakten zodanig snel dat ik er niks meer in durf te zetten en dus alles op mijn eettafel staat..en 1 la is gebroken... ik bel elke week .. ze beloven veel maar doen niks.. of ja toch.. ze stuurden een brief dat de huur 0,5% extra omhoog gaat zodat ze dat geld kunnen gebruiken om de schuldeisers te betalen.... daar zakt toch je broek van af !!!

  BeantwoordenVerwijderen