Volgers

donderdag 26 september 2019

gasfornuis!

Zo zag de keuken er uit, toen we het huis gingen bekijken:
Bij de oplevering waren die smerige afzuigkap en het vies-vet-kleverig extra aanrechtblad verwijderd. We schilderden de muur, legden kunststof tegels op de vloer, en er werd een nieuw gasfornuis geplaatst:
Zo blij mee! Ik koos bewust voor een gasfornuis en niet alleen een kookplaat.

Toen ik 30 jaar geleden mijn flat kocht, heb ik daar best veel aan verbouwd. Nieuwe badkamer, wc en keuken gingen er in, en ik nam toen het gasfornuis over van een collega, wiens vrouw erg van bakken hield, en die daarom een luxer fornuis hadden gekocht. Ik heb van die oven veel gebruik gemaakt in de tijd dat ik alleen woonde.
Toen we eenmaal samen woonden, waren we erg vaak weg in de weekenden, eerst lekker gewoon weekendjes-weg, later op huizenjacht. Van bakken (wat ik daarvoor vooral in de weekenden deed) kwam niet veel meer.
We kochten ons huis, en hoe fijn, in de keuken zat een inbouwoven! Maar helaas, daar bleek veel aan te mankeren, niet meer te repareren, en van het kopen van een nieuwe oven is nooit meer gekomen.

In het vakantiehuisje hadden we een heel klein, losstaand oventje. Zo eentje die je in een kampeerwinkel kunt kopen, en die in een caravan past. Sanne maakte er graag koekjes en gebak in, maar het was wel lastig, want je kunt niet veel tegelijk maken in zo'n klein oventje.
Als we pizza wilden eten, paste er een kwart pizza in dat oventje, om maar een voorbeeld te noemen.
Nu hebben we eindelijk een grote oven, en dus kunnen we voortaan vast allerlei recepten uit proberen.

Bijkomend voordeel: in het huisje stond het gasstel boven op het aanrecht. Wij zijn beiden vrij klein, en moesten altijd op onze tenen staan om in de pannen te kunnen kijken. Het gasfornuis is lager dan het aanrecht, we kunnen nu met gemak een blik in de pan werpen, hoe handig is dat!

11 opmerkingen:

 1. Het ziet er keurig uit! En best bijzonder dat je voor gas koos. Ik dacht dat iedereen tegenwoordig alvast voor inductie koos : )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan niet in mijn huurwoning, er moet dan iets worden veranderd in de meterkast, en dat is niet toegestaan. Dus de keuze was eigenlijk geen echte keuze, er is geen andere mogelijkheid.

   Verwijderen
 2. Dit weekend ideaal weer om je nieuwe oven uit te proberen
  wat zullen jullie genieten van wat meer comfort in je nieuwe
  huis.En de verwarming zal straks ook vast fijner zijn dan in
  het vakantiehuisje.Ik wens je een fijn weekend,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Guur najaarsweer, dus we zullen de oven vast gaan gebruiken. En de cv is ook wel erg fijn, in het vakantiehuisje hadden we 1 kachel op speciale brandstof, en al is het huisje klein, de warmte komt zeker niet in alle uithoeken. Bovendien is het huisje super vochtig, de ontvochtiger maakte overuren, en toen waren onze bedden vaak klam, niet erg lekker en ook niet erg gezond.

   Verwijderen
 3. Zelfs zonder collector is het goedkoper om water met electra te verwarmen.
  In mijn geval zeker, want ik heb heel wat ketels droog laten koken in mijn leven.😁

  Mooi gasfornuis!
  Daar ga je veel plezier van hebben.

  Wat een luxe trouwens, zonnepanelen op een huurhuis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh jeetje, dat wordt wel erg duur water koken als je de ketel steeds laat droog koken! Dat is me gelukkig nooit gebeurd.

   Onze woningbouwvereniging staat bekend om duurzaam beleid, als je je huis energie-zuiniger wilt maken kun je daarvoor een aanvraag indienen, bijvoorbeeld voor diverse soorten isolatie. Ze zijn bezig om al hun huizen aan te passen, denk daarbij aan vloer- en muurisolatie, kunststof kozijnen met dubbel glas en zonnepanelen, waarvan de bewoner zelf de terugverdienopbrengst krijgt. Mijn huis heeft al die aanpassingen al. Ik woon in een tussenwoning in een rijtje van 4 woningen, de woonkamer grenst aan weerszijden dus aan de woonkamer van buren, maar we horen vrijwel niets. Aan 1 kant 2 honden die wel eens huilen als ze alleen zijn, dan moeten wij het hier in huis heel stil hebben, willen we dat horen! Ben er erg blij mee. Ik heb bijna 30 jaar buiten de bebouwde kom gewoond, en Sanne woonde dus nooit binnen de bebouwde kom, dus we zagen er best wel een beetje tegenop, hoe we zouden moeten wennen aan al dat geluid om ons heen. Niet dus!

   Verwijderen
  2. Ik woon in een jaren negentig woning dus al bij de bouw geisoleerd.
   Binnen hoor ik echt niets van mijn buur.
   Nu heb ik ook de mazzel dat ik al voor de derde keer een hoekhuis kreeg.

   Verwijderen
  3. Ik heb geen flauw idee van welk jaar onze woning is, maar weet wel dat de kunststof kozijnen en de zonnepanelen van later datum zijn.

   Verwijderen
  4. Als het goed is staat het in je huurcontract.
   En anders kun je het zien op www.kadasterdata.nl

   Verwijderen
 4. hier in rotterdam zijn ze al wijk voor wijk iedereen van het gas aan het halen...ben me nu ook al aan het orienteren of ik induktie of keramisch zal kopen...maar ben er nog niet uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heeft u dringend een lening nodig om uw financiële problemen op te lossen of om uw bedrijf op te starten of uw bedrijfsfaciliteiten uit te breiden? een lening om uw vakantie te plannen en uw rekeningen te betalen? zo ja, neem dan contact met ons op via e-mail: lapofunding960@gmail.com
  whatsapp +1 (254) 354-4300

  BeantwoordenVerwijderen