Volgers

woensdag 11 september 2019

fijn huis

Dank jullie wel voor alle lieve reacties, en mooie wensen! Ben er oprecht blij mee!

Ja, dat dochterlief mee kan verhuizen, daar zijn we allebei wel heel blij mee. We hebben het samen heel fijn, en het is gewoon veel gezelliger om samen onder 1 dak te wonen, dan elk onder een ander dak.
Maar ja, ik had me ingeschreven voor een huurhuisje, met de gedachte dat het letterlijk een huisje / appartementje zou worden. Met waarschijnlijk 1 slaapkamer. Ik heb me nooit erg verdiept in het huren van een woning, maar dat was wel wat ik zo hier en daar wel eens mee kreeg, dat je als alleenstaande geen recht hebt op een eengezinswoning, maar alleen op een maisonnette of appartement. En na 6½ jaar in een stapelbed te hebben geslapen, waren we dat best wel zat. Dus als ik maar 1 slaapkamer zou hebben, was samen in hetzelfde huis wonen niet echt een optie.
Maar toen werd het allemaal wat serieuzer, ging ik bewuster in de gaten houden welke huizen werden aangeboden, en ontdekte ik tot mijn (aangename) verrassing dat ik wel degelijk een rijtjeshuis mag huren. Met 3 slaapkamers! Tja, toen werd het allemaal toch wel anders.
Waarom zouden we dan elk apart van elkaar gaan wonen? We bespraken uitgebreid de voors en tegens, maar hoe we ook zochten, we vonden eigenlijk geen tegens. Wel voors! We zagen het al voor ons, ieder in ons eigen huisje, en dan overdag een app-je "wat eet jij vanavond?", "heb je zin om bij mij te komen eten?", nou ja, we hadden zo onze vermoedens, dat het er dan op neer ging komen dat we de ene avond bij de 1 aten (en lekker bleven hangen) en de andere avond bij de ander. En dan aan het einde van de avond moest er eentje nog even naar haar eigen huisje rijden, om te gaan slapen.
En dan de volgende dag weer andersom.

Ik weet dat veel mensen er wat vreemd tegenaan kijken. Moeder en dochter die zo'n hechte band hebben, dat zou niet goed zijn. Hm, ik zou niet weten wat daar mis aan is, eerlijk gezegd. Dat hebben we altijd gehad, een goede vriendin sprak regelmatig naar mij uit dat ze wenste dat de relatie tussen haar en haar dochter wat meer zou lijken op die van ons (maar zij hadden heel erg vaak ruzie helaas).
Na zoveel jaar (nog net niet letterlijk) op elkaars lip leven, ken je elkaar door en door. Voor ons is de ander inmiddels ook niet meer "moeder" of "dochter", we zijn 2 volwassen vrouwen, heel goede vriendinnen, die een heel hechte band hebben. We hebben over veel dingen een zelfde mening, dezelfde smaak, en vaak aan een half woord genoeg. Dat merken we nu met het huis ook heel sterk.
We zijn natuurlijk druk aan het rondkijken, bijvoorbeeld naar kleuren. Want als we iets niet willen, is het saai! We hebben jarenlang gewoond in een saai interieur van ecru, crème en beige, dat gaan we nu zeker anders doen! Alles, behalve saai, zeggen we steeds tegen elkaar. En het is frappant hoe vaak het ons gebeurt, dat we bijvoorbeeld tegelijkertijd naar dezelfde kleurstaal grijpen, tussen al die andere die net ietsjes anders zijn. Dat soort dingen. Dat maakt het bijzonder, en heel leuk!

Ik denk zomaar dat dit blog de komende tijd meer een interieur- dan een handwerkblog wordt. Naast handwerken is interieur/binnenhuisarchitectuur zeker een passie van mij. Ik deed ooit een opleiding tot binnenhuisarchitect, had ooit een flinke verzameling aan woonbladen (helaas zijn die bij het oud papier beland), en werk gelukkig bij de decoratieve bouwmarkt! Inspiratie genoeg!
En ja, ook zeker allerlei handwerk-plannetjes in het achterhoofd, maar daarvoor heb ik nu toch niet de rust, ik wil het huis bewoonbaar maken, de inrichting en aankleding komen daarna wel.
Dus blijf het volgen, mijn verslag van een fijn huis!

13 opmerkingen:

 1. Zo fijn een huis met meer ruimte! Heerlijk dat je dochter mee gaat. Veel gezelliger en praktischer. Geen dubbele lasten. En het is veel fijner om. Lekker samen te eten en de dag te bespreken. Ik ben benieuwd naar wat jullie gaan doen in het huis, welke kleuren en materialen jullie gaan gebruiken om er echt jullie huis can te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, kom dan elke dag maar langs om te lezen, want de komende tijd zul je vast veel te zien krijgen 😉

   Verwijderen
 2. Juist fijn toch dat jullie zo'n band met elkaar hebben. Veel plezier met het bewoonbaar maken en de aankleding van jullie huis. Het is jullie van harte gegund.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief van je! En inderdaad, juist fijn zo'n goede band!

   Verwijderen
 3. Laat ze toch kletsen.
  Mijn moeder heeft geen enkele band met mij.
  Letterlijk en figuurlijk.

  En in de Randstad is het inderdaad zo dat je als alleenstaande niet in aanmerking komt voor een eengezinswoning, maar elders ligt dat gelukkig anders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn moeder had ook geen band met mij, zij zette me op de wereld zodat ze een kind achter de hand had, zou mijn broer ooit komen te overlijden. Dat werd me letterlijk zo verteld, en mijn ouders vonden dat heel normaal. Sterker nog, ik mocht mijn moeder nooit tegen spreken of boos op haar zijn, ik moest haar dankbaar zijn dat ze me op de wereld had gezet (mijn vader wilde na 3 zwangerschappen waarvan er 2 mis gingen geen tweede kindje omdat hij bang was met 2 kinderen maar zonder vrouw achter te blijven). Op mijn 40e verbraken ze het contact met mij, mijn broer had net een ernstige ziekte overleefd en ze waren er toen achter gekomen dat ik hem nooit zou kunnen vervangen).

   Verwijderen
  2. Dan is het een dubbel cadeau dat jullie het nu met z'n tweetjes zo goed hebben.

   Verwijderen
 4. Ik vind het bijzonder en mooi dat het zo ken. Kennissen van mij wonen samen met hun broer en zijn partner. Dat hoor je ook niet vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt inderdaad ook als heel bijzonder. Familiebanden heeft mijn dochter eigenlijk niet, dat vind ik jammer, maar des te fijner is het dat wij samen zo hecht zijn.

   Verwijderen
 5. Wat een harteloze ouders heb jij gehad, ongelofelijk.
  Koester de goede band met je dochter, zij is toch het
  belangrijkste in je leven. En zo fijn dat jullie gewoon met
  elkaar het nieuwe huis gaan betrekken.Ik ben reuze benieuwd hoe
  het wordt en gun jullie van harte een nieuw begin.
  Fijn weekend,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je lieve woorden! Het woord harteloos, dat is nooit bij me opgekomen. Ze hadden namelijk wel een hart, maar dat stond alleen open voor mijn broer. Het heeft me veel jaren gekost om ermee om te gaan, ik dacht dat het aan mij lag, dat ik iets fout had gedaan, maar inmiddels heb ik me gerealiseerd dat dat niet zo was, ze vertelden dit namelijk al aan familie en vrienden, nog voordat ik geboren was. Het lag aan het tweede kindje, en dat was ik toevallig.

   Verwijderen
 6. Ik ben altijd heel erg geïnteresseerd geweest in het inrichten van huizen. Dus ga me verrassen!

  BeantwoordenVerwijderen