Volgers

maandag 26 augustus 2019

virusje

Blijkbaar heb ik ergens een virusje opgelopen. Halverwege vorige week begon het, ik kreeg keelpijn, een loopneus, ging hoesten, en uiteindelijk kreeg ik flinke koorts. Het duurde alles bij elkaar een dag of vier.
Zo'n jaar of zeventien geleden heb ik een zware, dubbele longontsteking gehad. Er zijn toen helaas vrij veel longblaasjes kapot gegaan, iets wat nooit meer hersteld. Ik ben sindsdien altijd gevoelig gebleven voor het oplopen van zowel long- als keelontstekingen. Het is 1 van de redenen voor mij geweest om naar Drenthe te verhuizen. Door de schonere en drogere lucht hier, kan ik hier gewoon vrij ademen, zonder benauwd te worden. Als ik weer in Zuid-Holland terug was, duurde het geen 2 weken voordat ik weer problemen kreeg met mijn ademhaling.
Waarom ik sindsdien ook gevoelig ben voor het oplopen van keelontsteking is niet duidelijk, maar het feit is er nu eenmaal. Meestal begint het met keelpijn, en ik kan het vaak ondervangen met van die tabletjes uit zo'n paars-oranje doosje. Maar dat hielp vorige week totaal niet.
Ik werd snip- en snipverkouden, echt, ik kon er bij wijze van spreken wel een teiltje onder zetten!
Onhandig, maar ook niet meer dan dat.
Totdat mijn lijf mee ging doen, alle spieren gingen op een andere manier pijn doen, dan ze normaal doen. Zo'n griepgevoel zeg maar. En tenslotte koorts, zaterdag was het toch alweer lekker warm in Nederland, maar ik lag 's avonds klappertandend op de bank, met een dekbed en deken over me heen.
Dus maar vroeg mijn bed in gedoken, en gisteren voelde ik me in de loop van de dag gelukkig al een stuk beter.
En nu? Ik voel nog wel een beetje mijn keel, hoest nog af en toe, maar verder weer kiplekker!
Fijn, dan kan ik vandaag lekker gaan genieten van deze prachtige zomerse toegift die we krijgen, kans op een tweede hittegolf dit jaar, van mij mag die komen!
Fijne dag iedereen!

8 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dank je wel, ik voel me weer kiplekker maar nu heeft het mijn dochter te pakken.

   Verwijderen
 2. Geniet maar lekker van het mooie weer, dat heb je verdiend na een paar vervelende dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief van je! Gelukkig is dochter ook weer aan de beterende hand, dus de komende dagen zeker nog even genieten.

   Verwijderen
 3. Oh balen.
  En dat net terwijl het weer voor jou gunstig was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig zijn we inmiddels allebei weer opgeknapt. Het weer is prima voor mij qua temperatuur, al gooit de luchtvochtigheid wat roet in het eten, ik kan meer dan gewoonlijk dus ben er blij mee!

   Verwijderen