Volgers

woensdag 28 februari 2018

jullie advies gevraagd

Lieve mensen, door ziekte liep ik wat achter in het beantwoorden van jullie reacties. Excuus daarvoor! Ik vind het heel erg leuk dat mensen de moeite nemen om niet alleen mijn blogs te lezen, maar ook nog eens een reactie te plaatsen, en probeer dan ook op elke reactie te reageren.
Ik geloof dat ik nu weer helemaal bijgewerkt ben. Mocht je een vraag hebben gesteld en ik heb je geen antwoord gegeven, wil je dan alsjeblieft je vraag even herhalen onder dit blogje? Dan kan ik je alsnog antwoord geven.

Ik hoor jullie al denken: wat doet die bol wol daar bovenaan?
Nou, dat zit zo. Ik heb afgelopen winter voor het eerst van mijn leven meegedaan aan een KAL.
Dat staat voor KnitALong, oftewel met een groep mensen ga je aan hetzelfde project breien (of haken, dan heet het CAL, van crochet).
Ik vond het ontzettend leuk om mee te doen, om te zien hoe andere mensen aan precies hetzelfde bezig waren als waar ik aan bezig was, hoe hun project door andere kleurgebruik er weer heel anders uit kwam te zien, en hoe de mensen elkaar probeerden te helpen als iemand tegen een probleem aan liep.
En nu kwam ik een nieuwe KAL tegen, die me erg leuk lijkt om aan deel te nemen.
Hier vind je de groep op Ravelry waar deze KAL wordt gehouden.
En dit gaan we breien:
De Occitania muts. Nu vind ik deze foto niet echt weergeven wat het wordt, op deze foto zie je het beter:
Leuk niet waar? Ik heb ooit eerder een muts met zo'n mooi patroon gebreid. Dat was alweer in 2010 (lang leve Ravelry, waar ik dat allemaal kan terug zoeken!). Dat was deze:
Die heb ik toen gebreid voor mijn dochter. Ik heb een boekje met allemaal dit soort mooie patronen voor mutsen, maar heb er alleen deze uit gebreid. En nu kwam ik deze KAL dus tegen, en besloot om mee te gaan doen.
In de kringloop kocht ik een keer deze bol garen; hij zat in een zak met andere garens, die me erg aanspraken. Deze bol sprak me niet zo aan. Hij is natuurlijk heel vrolijk gekleurd, maar het is sokkenwol met een glittertje erin. Nou, ik hoef niet zo nodig glitters aan mijn voeten, haha.

Maar het lijkt me wel heel leuk om deze te gaan gebruiken voor de muts. De muts op de foto is gemaakt met 3 kleuren maar wij gaan 2 kleuren gebruiken. En nu twijfel ik dus heel, heel erg, welke combinatie ik zal gaan gebruiken.
Kijken jullie even mee wat ik zou kunnen gebruiken?

Ecru? Of misschien een wat gelere versie (lijkt meer op wat er in de grote bol zit):
In de groep wordt geadviseerd om vooral veel contrast te hebben, dus misschien wordt dit wel wat te flets en moet ik voor grijs gaan?
Of misschien zelfs wel donkergrijs?
Of zal ik het combineren met blauw, die kleur zit er tenslotte ook in:
Ligt het nu aan mij, of is gewoon geen enkele combi echt mooi?
Ik hoor graag van jullie, ik ben er nog niet uit, en aanstaande maandag begint de KAL al.

4 opmerkingen:

 1. Als de keus tot deze beperkt is zou ik voor de tweede of de blauwe gaan.
  Maar kijk je in mijn hart dan lijkt turquois me heel erg mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een heel lastige keuze, Anja... Je moet inderdaad voldoende contrast hebben, want anders is het zonde van je werk!
  Als ik de keuze moest maken, koos ik voor de eerste. Maar misschien moet je gewoon even wat proefstukjes maken, dan zie je hoe het uit valt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmm ik denk ook turquoise of anders het geel wat in het garen zit, je wil per slot van rekening contrast :) best moeilijk, maar je komt er wel uit.
  Mooie muts hoor, echt een beauty.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb geen verstand van handwerken maar ik zou voor blauw of geel gaan.

  BeantwoordenVerwijderen