Volgers

zaterdag 10 februari 2018

uitverkoop

Maken jullie gebruik van de uitverkoop? En heb je nog wat nieuwe kleding nodig? Dan raad ik jullie aan om vandaag of morgen eens op zoek te gaan.
Dochter gaat vanaf aanstaande maandag stage lopen. Ze doet een opleiding tot restauratie-schilder, en gaat nu 20 weken in praktijk brengen wat ze tot nu toe heeft geleerd.
Nu dragen zij op hun opleiding verplicht schildersjassen, en veiligheidsschoenen.
Maar bij het bedrijf waar zij aan de slag gaat, verwacht men dat zij in haar gewone kleding verschijnt.
Geen probleem, ze heeft nog wel wat oude broeken en shirts, die ze dan mooi kan afdragen. Maar met de broeken wordt het toch wat krap, en truien die onder de verf mogen komen zitten heeft ze al helemaal niet.
De afgelopen tijd maar eens de rekken in de kringloopwinkels in de gaten gehouden, maar met maatje XS kom je weinig geschikts tegen.

Gisterenmiddag even de stad in gegaan, om dan maar wat nieuwe, goedkope kleding aan te schaffen. En dat is goed gelukt! Ze kocht een spijkerbroek bij The Sting (van 49,95 voor 9,95) en een broek bij de C&A. Die was afgeprijsd van 19,90 voor 9 euro. Hoe leuk was de verrassing toen bij de kassa daar nog eens de helft af ging! Een nieuwe broek voor 4,50!
Bij de Wibra stond buiten een rek met sweaters. Ook die waren afgeprijsd, van 13,99 voor 7 euro. Ze vond 4 stuks in haar maat, en nam ze alle 4. Ja, voor 28 euro kun je daar geen miskoop aan doen.
En ook hier ging bij de kassa de prijs nog eens door de helft, dus 14 euro voor 4 sweaters!
Dus mochten jullie nog kleding nodig hebben, en kun je bij de kringloop niet slagen, dan is nieuw kopen nu het overwegen waard.

(en ik weet dat er nu mensen zullen gaan reageren dat er kleine kinderen tegen hongerloontjes aan deze kleding hebben gewerkt; dat kan, ik zou niet weten hoe ik dat zou kunnen controleren; ik ben zeker niet voor kinderarbeid, maar zolang wij als rijke Westerse wereld geen duurzame oplossing brengen zal er in de 3e wereld geld verdiend moeten worden om te overleven).

Ik wens iedereen een heel fijn weekend! Hier is het grauw en somber, ik hoop dat we vandaag het zonnetje nog krijgen te zien!

3 opmerkingen:

 1. Ja, als je dan toch wat nodig hebt, kun je maar beter je slag slaan in de uitverkoop. Kleding is best duur.
  Ik heb een vreselijke hekel aan shoppen, dus ik doe het vaak met wat ik in de kast heb...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ook hoor, heerlijk dat ik mijn eigen truien en vesten kan breien, moet er niet aan denken in van die pashokjes de ene trui na de andere over mijn hoofd te moeten trekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had nog twee truitjes nodig met lange mouw voor onder een vestje. 2 in mijn lievelings kleuren, grijs en petrolblauw samen voor 3 Euro. ....ik kwam ze tegen zonder te zoeken binnen 2 minuten KLAAR! T.akko.

  BeantwoordenVerwijderen