Volgers

zaterdag 24 februari 2018

veel bezoek vandaag

We hebben vandaag een soort van aanloopdag, of aanwaaidag, of aanvliegdag. Nou ja, geef er maar een naampje aan. Het komt er op neer dat we vandaag wel heel veel bezoekers hebben.
En die bezoekers zijn allemaal vrienden. Dierenvriendjes om wel te verstaan.

Wij hebben een voederpaal voor de vogels:
Er hangt een grote schaal aan, met afdak, waar we vogelzaad in strooien in de wintermaanden.
Als je goed kijkt zie je ook 2 schaaltjes eraan, de ene heeft er een dicht schaaltje in dus dient als waterbak, en de andere heeft gaas, daar kan dus bijvoorbeeld oud brood in stukjes op.
Bovenaan zitten een soort van krullen, waar we vetbolletjes aan hebben hangen.

De hele dag is het een komen en gaan van veel vogeltjes, zoals koolmees, pimpelmees, roodborstje, sijsjes en ook ijsvogeltjes.
Maar vanochtend begon de grote schaal opeens wel heel erg te slingeren. Ik dacht nog even dat er een gaai of zoiets was geland, maar wat bleek? Een eekhoorntje was op zoek naar eten.

Nu hebben wij een speciaal voederbakje voor eekhoorntjes hangen.

Maar gisteren had ik dat even van z'n plaats gehaald, om het schoon te maken, en er weer schoon voer in te doen. Ik had het even in de zon gelegd, zodat het goed kon drogen van binnen. En mijn plan was om het vandaag weer op te hangen.
Het eekhoorntje miste blijkbaar zijn/haar voederbakje, en ging toen maar op zoek in de vogelschaal.

Onze poes heeft voor het raam een "uitkijkpost", ze zit/ligt daar heel graag en kijkt dan toe wat er buiten gebeurt. Ze wist vanmorgen niet wat ze zag toen de eekhoorn in de voederschaal verscheen.
Ze heeft zeker nog een uur zitten staren naar de schaal, met haar neusje tegen het glas!
Maar de eekhoorn kwam niet meer terug.
Ik heb de eekhoorn-voederbak weer gevuld en opgehangen, misschien zien we hem/haar vanavond nog weer, en anders vast wel weer de komende dagen.

En net kregen we nog een ongebruikelijke gast. Hem zien we regelmatig lopen op het pad van de camping waar we wonen, maar vandaag fladderde hij onze tuin in:
Tot 3 keer toe, blijkbaar vond hij het wel grappig, zo over de ene heg fladderen, dan het grasveld oversteken, en dan over de volgende heg. En dan weer datzelfde ritje terug. Je kunt maar lol hebben als fazant. Pas bij zijn 3e bezoek lukte het me om hem op de foto te zetten. Oké, de foto kan beter, maar hij begon opeens in een galopje naar de heg te gaan. Hij besloot dat het gefladder over de heggen genoeg was geweest, en dook er onderdoor.

Zien jullie trouwens wat een blad er op het grasveld ligt? Ik heb gisteren het blad nog van het grasveld afgeharkt, onder de heg, zodat de wortels van de heg een lekker warm deklaagje hebben de komende week, met de voorspelde koude nachten.
Maar vanochtend waaide het hier best flink en er is dus weer heel wat blad het grasveld opgewaaid.
Geen eer van mijn werk helaas!

Verder houden we vandaag een rustig dagje. Ik heb wel de bedden verschoond, wat wassen gedraaid, gedroogd en opgeruimd, en ik heb lekker in mijn bullet journal zitten werken, de maand maart komt er aan dus lekker vooruit gewerkt.

Dochter knapt nu gelukkig snel op. Ze kan weer aardig goed slikken, kan dus ook lekker aansterken met soep en bouillon, en heeft vanmiddag lekker tv zitten kijken (Omloop van het Nieuwsblad, de eerste voorjaarsklassieker in Vlaanderen; ik keek ook af en toe een stukje mee hoor, we zijn allebei wielerfans).

En ze heeft nu zelfs weer de puf om een handwerkje ter hand te nemen! Kijk, dat is een goed teken. 
Want met lege handen zitten wij normaal nooit!

Ik wens jullie allemaal een fijne avond en een goede zondag!


4 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend leuk die vogels en de eekhoorn! Lees nu de berichtjes terug van je zieke dochter, beterschap alsnog en hopelijk morgen weer goed genoeg om naar haar stage toe te gaan. Jij hopelijk ook weer soepel! Fijne zondag :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ja, ze is gisteren weer naar haar stage gegaan, nog wat snotterig en slikken gaat nog niet helemaal lekker, maar ze wilde beslist weer aan het werk. Zelf gelukkig ook weer soepeler.

   Verwijderen
 2. wat gezellig met al dat wilde dierenbezoek!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, we zitten hier heerlijk, ons huisje staat eigenlijk omgedraaid, dus de woonkamer zit aan de achterkant, waardoor we geen inkijk hebben, behalve dan van alle beestjes die de tuin bezoeken.

   Verwijderen