Volgers

dinsdag 17 september 2024

De datum is bekend ๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰

 Lieve mensen, wat ben ik blij!!!

Eindelijk is mijn operatie ingepland! Op dinsdag 24 september word ik geopereerd ๐ŸŽ‰.

Natuurlijk is een operatie niet iets, waar je naar uitkijkt. Maar als je, zoals ik, al bijna 4 maanden weet dat je moet worden geopereerd, ben je echt blij als je eindelijk hoort wanneer het gaat gebeuren.

Ik heb een enorm dossier opgebouwd inmiddels, met alle contacten die ik heb gehad met alle mogelijke instanties en organisaties. Want ik heb niet stil gezeten (nou ja, ik heb letterlijk erg weinig gezeten de laatste tijd, maar ik ben wel druk bezig geweest met mailtjes en telefoontjes ๐Ÿคญ). Dank jullie wel voor alle suggesties, wie en wat ik zou kunnen benaderen. 

De mevrouw die vorige week nog zo boos werd, omdat ik alwรฉรฉr belde, belde me gisterenmorgen op om te zeggen dat er een plekje vrij was gekomen. Ze zei het niet met zoveel woorden, maar het leek erop dat het telefoongesprek vorige week haar duidelijk had gemaakt, dat het echt hard achteruit gaat met me, en dat de operatie niet maar eindeloos kan worden uitgesteld. Triest dat dat blijkbaar nodig is om gehoord te worden.

Pft, wat een goed nieuws! Ik heb geen flauw idee wat me te wachten staat,  maar ik ga alles op alles zetten om zo snel mogelijk te revalideren na de operatie. En ja, ik weet dat een dubbele operatie een hele zware ingreep is, en dat de neurochirurg heeft aangegeven dat door de fibro mijn herstel (veel) langer zal duren dan gemiddeld. Dit komt doordat ze tijdens de (dubbele) operatie spieren opzij gaan leggen. Die liggen namelijk in de weg ๐Ÿ˜€. Aan het einde worden die weer terug op hun plek gelegd, maar het zou betekenen dat ik later kan gaan revalideren dan anderen.
We gaan het zien, ik ga ervoor! 

Het is me ondertussen gelukt om de test-trui op mijn eigen manier af te breien. Misschien kun je je herinneren dat de ontwerpster mij had gevraagd om alleen de yoke te breien, dus tot net voorbij de splitsing van lijf en mouwen. Als dat goed paste, wist zij voldoende, en kon ze het patroon gaan uitgeven. Of en hoe ik de trui dan verder af zou breien, was aan mij.
Na die yoke kwam er een onderbreking in het patroon, d.m.v. strepen (het patroon heet The Glitch, dat refereert aan die onderbreking). Omdat ik dat niet mooi vond, liet ik de strepen weg en bedacht zelf hoe de tekening dan eigenlijk zou moeten doorlopen. Daarna kwam er 
nog een flink stuk in tricotsteek, gebreid met 1 kleur. 

Dat laatste vond ik wel erg saai om te breien, zeker omdat ik breide met naalddikte 2,5. En het leek me ook niet leuk ogen, zo'n groot effen vlak onder het inbreipatroon.


Ik heb de bloemen uit het patroon herhaald, en helemaal onderaan de mouwen ook een gedeelte van het patroon dat helemaal boven bij de nek zit (als je wat vreemd tegen de foto hierboven aan kijkt, ik heb een mouw over het voorpand gelegd, zodat je de herhalingen kunt herkennen ๐Ÿ™ƒ).
Bij het lijf heb ik wel het patroon verlengd, maar ik liet de herhaling van de punt weg, het leek me nu weer niet zo mooi om dat rondom mijn buik te doen (zeker niet nu die de afgelopen maanden echt wel wat is gegroeid ๐Ÿ˜‰).
Zo is de trui helemaal naar mijn zin geworden. Met behulp van mijn superhulp (mijn dochter Sanne ๐Ÿ˜Š) de trui kunnen wassen en blocken.
Je kunt bij dit patroon gemakkelijk spelen met de kleuren, zowel met de achtergrond als het patroon. Daarmee is het een ideaal patroon om restjes in te verwerken.

En zo is er weer een WIP van de naalden. De trui past heel goed op een blauwe rok die ik onlangs online kocht:


De kleur onderin de trui lijkt op de foto niet hetzelfde, maar is dat in het echt wรฉl! Ander materiaal, en dat weerkaatst kleuren op foto's dan weer verschillend.
Bij het bestellen hoopte ik erop, dat ze bij elkaar zouden passen qua kleur, maar vanaf een beeldscherm weet je dat maar nooit. 

Ik vind het best lastig, online kleding kopen, omdat je toch niet goed een beeld krijgt van materiaal, kleur en pasvorm. Maar ik ben wel blij dat het kan, want naar de winkels gaan is de laatste maanden geen optie geweest voor mij.

Er is ook nog garen naar mij onderweg, want ik hoop de komende tijd toch nog met wat testknits mee te kunnen doen. Dat worden trouwens, heel verrassend, truien die worden gebreid in 1 kleur!!
Ik brei eigenlijk altijd met meerdere kleuren, maar ik heb een paar broeken en rokken met prints, en wil daar graag wat effen truien op. Met lace en/of kabels, want no way dat ik een trui ga breien met alleen maar tricotsteek in 1 kleur ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.

Geen flauw idee of en wanneer ik weer kan breien na volgende week dinsdag.
Ik heb bij het aanmelden voor de testknits ook steeds aangegeven, dat ik wachtte op een operatie, en dus niet zeker wist of ik wel zou kunnen breien, en de test op tijd af zou zijn. Maar blijkbaar vonden de ontwerpsters dat geen probleem, want ze hebben me toch toegelaten tot hun tests.

Er staan al wat berichtjes klaar met testknits die af zijn, maar waarvan de patronen pas in de komende weken zullen worden gepubliceerd. Dus ik kan jullie sowieso nog wel wat nieuwe breisels laten zien de komende tijd. En verder... ik houd jullie op de hoogte!

16 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd, ik zal gigantisch voor je duimen, je trui is prachtig.

    Maar zullen we afspreken dat je voortaan je sermoenen over mijn door jou vermeende verkeerde instelling weg laat?
    Ik los de dingen op mijn manier op jij op de jouwe.
    Soms iets uitspreken op mijn blog, omdat ik niemand heb om even mee te praten, helpt mij om weer overeind te komen.
    Dat zou je na al die jaren nu toch wel eens moeten weten.
    Dan telkens van jou te moeten horen dat ik aaaaaltijd negatief ben, zegt veel over jouw manier van naar mensen kijken.
    Mijn blog staat vol positieve verhalen, maar mijn verdriet mag er ook zijn.
    Het is niet aan jou om te bepalen wat ik op mijn blog mag zeggen of hoe ik me mag voelen.

    Hou je taai, ik duim me suf.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Marlien, ik heb nog nooit, nergens, geschreven dat jij (altijd) negatief bent, en dat zal ik ook nooit doen. Het feit dat dat is wat jij las in mijn bemoedigende woorden, mijn oprecht goed bedoelde hulp aan jou, is triest. Jij koos ervoor de reacties te verwijderen, ik kies ervoor deze reactie (vooralsnog) te laten staan. Daar laat ik het bij.

      Verwijderen
  2. Heel erg fijn dat de operatie er nu toch echt aan zit te komen. Ik wil je alvast succes en beterschap wensen.

    De trui is heel erg mooi geworden. knap gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoewel het niet fijn is om zo'n zware operatie te moeten ondergaan is het wel fijn dat je nu een datum weet, want dat het moet gebeuren is wel duidelijk als je zo hard achteruit gaat. Ik zal dinsdag aan je denken en een kaarsje voor je branden en hoop dat het helemaal goed mag gaan en dat er daarna een spoedig herstel volgt.
    Je trui is erg mooi geworden, daar zitten vele uurtjes werk in. Krijgt de ontwerpster jouw versie ook nog te zien? Ik ben nl benieuwd hoe zij hem vindt. Groet, Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ๐Ÿ™ dank je wel!! Natuurlijk zou ik liever geen operatie hoeven ondergaan, maar ben wel dankbaar dat het mogelijk is, en dat er een vooruitzicht is op verbetering.
      Ik houd nooit bij hoe lang ik brei aan een project. Ik beleef erg veel plezier aan het breien, het is heel goed voor de fijne motoriek van mijn handen, dus ik ben heel blij dat ik dat kon blijven doen, zelfs nu ik vrijwel niet meer kan zitten en veel tijd liggend doorbreng.
      De ontwerpster heeft inmiddels ook een fotootje van me ontvangen, ben ook wel benieuwd wat zij ervan vindt.

      Verwijderen
  4. Oh Anja, wat geweldig fijn, dat je een datum hebt, nu kun je gaan aftellen.
    Je boodschap van vorige week dat het erg achteruitgaat is toch kennelijk niet voor niks geweest!
    Het werd ook wel tijd na 4 maanden.
    Dinsdag zal ik zeker aan je denken, ik hoop dat het allemaal gaat meevallen, ook al is het een zware operatie, maar dan kun je aan je herstel gaan werken en hoop ik dat je na een tijdje weer rond kunt springen.
    Zoals altijd, je trui is weer prachtig.
    Liefs van Betsy

    Ps, wat een vervelende reactie van Marlien. Ik heb nog nooit een negatieve reactie over wie dan ook bij jou gelezen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Betsy, ik ben inderdaad aan het aftellen, en ontzettend blij dat het nu binnenkort gaat gebeuren! Zo lief, al die mensen die dinsdag aan me gaan denken, daar ben ik echt dankbaar voor! Ik hoop op een spoedig herstel, ga er in ieder geval alles aan doen om zo snel mogelijk weer rond te kunnen springen (lopen zou trouwens al hรฉรฉl fijn zijn ๐Ÿ˜‚).

      Verwijderen
  5. Hoi Anja,

    Wat super fijn dat je nu nog maar 1 week hoeft te wachten
    Ik wens de artsen veel sterkte en inzicht en goed werk toe, zodat jij weer kunt gaan herstellen.
    Met jou doorzettingsvermogen gaat de revalidatie tijd kosten maar vast en zeker lukken.
    Ik kijk uit naar je blogjes na de operatie!!
    Gr Jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Jenneke, dank je wel! Ik ga er zeker alles aan doen om zo snel en vooral goed mogelijk te herstellen. Hoeveel tijd daarvoor nodig zal zijn, weet nu nog niemand, dat merk ik vanzelf. Maar met bloggen zal ik zeker blijven doorgaan!!

      Verwijderen
  6. Och Anja , wat een fantastisch nieuws dat er nu toch een plekje is vrij gekomen. Het is al bijna zover, ga heel erg voor je duimen dat alles zeer voorspoedig gaat verlopen. Eรฉn ding is al zeker dat je meteen de pijn kwijt bent na de operatie, en dat op zich is al geweldig. Wat zal er dan een rust in je lijf en geest komen. Want continu zoveel pijn te moeten verdragen is bijna onmogelijk. Heel veel STERKTE ๐Ÿ’“

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan me er niet eens een voorstelling van maken, maar de chirurgen hebben inderdaad gezegd dat ik na de operatie direct van deze pijn af ben. Dank voor je lieve woorden.

      Verwijderen
  7. Wat fijn eindelijk een datum ,een prachtige trui heb je gemaakt ik wens je alle sterkte toe voor volgende week knuffel en liefs Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Niet te geloven na zo lang wachten... Eindelijk een datum en al over een week! Er staat je een heel traject te wachten en dat besef je ook goed, maar er is geen andere optie toch...
    Ik wens je veel sterkte en doorzettingskracht (en dat heb je!) en zal voor je bidden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ๐Ÿ™ heel lief van je, dank je wel! Geen idee wat me te wachten staat nรก de operatie, laat het allemaal maar gewoon op me afkomen. Het gaat de laatste weken beangstigend hard achteruit, met steeds vaker uitvalverschijnselen, dus heel veel langer mag het niet duren, dan is er blijvende schade. Dus ik ben heel blij dat het nu snel gaat gebeuren!

      Verwijderen