Volgers

woensdag 26 april 2023

Koningsdagplannen

 En, hebben jullie al plannen gemaakt voor Koningsdag?

Gaan jullie met een kleedje op een vrijmarkt spulletjes verkopen, of ga je er juist langs om te zien of er iets leuks te koop is?

Of ga je voor de tv zitten kijken hoe de koning met zijn familie een bezoek brengt aan Rotterdam?

Of moet je juist werken, en heb je een drukke dag in het vooruitzicht?

Wij zijn allebei vrij, en blijven lekker thuis. Ik hoop dat het weer een beetje mee werkt, en we lekker in de tuin aan de slag kunnen. Er valt genoeg te doen, maar doordat er nog zulke koude nachten zijn, hebben we de nodige werkzaamheden maar even uitgesteld. Maar we zijn ook bezig met klussen in ons huis, dus bij minder weer, gaan we daar lekker mee bezig. Hoe dan ook, het wordt voor ons een klusdag.

Sock Madness ligt voor mij even stil, ik ben door naar ronde 5, maar die zal voorlopig nog niet van start gaan. Er zijn op moment van schrijven nog 35 plekjes te behalen, in de teams A,B en C (de teams met degenen die het traagst breien en/of gewoonweg het minste tijd beschikbaar hebben) zijn nu nog 9, 8 en 10 plekjes vrij. De ronde duurt maximaal tot maandag, het zal erom spannen of dan alle plekjes wel gevuld zullen zijn, of dat er meer afvallers zijn.

Naar aanleiding van een vraag die ik kreeg: de patronen van Sock Madness komen, als de wedstrijd is afgelopen, beschikbaar voor iedereen op Ravelry. Een enkele zelfs gratis, de meeste tegen betaling, maar dat vind ik heel terecht, er zit enorm veel werk in het maken van deze ontwerpen, daar mag de ontwerpster best iets voor terugkrijgen.
Het laatste patroon is goed in de smaak gevallen, ook bij de deelnemers. Het is een sok die prima draagbaar is (dat vind ik bijvoorbeeld met kraaltjes en/of allerlei dikke kabels e.d. veel minder het geval). Ze zijn wel erg dik, dus in je schoenen zullen ze misschien niet prettig dragen, maar wel in (tuin)laarzen en natuurlijk gewoon in huis. Ik draag alle dagen van het jaar sokken, en ben blij met dit patroon, wat lekker dikke sokken oplevert, die niet zo lomp ogen (wat je naar mijn mening krijgt als je dikker sokkengaren gebruikt of met dubbele draad breit).

Ik hoop dat dit blogje een beetje leesbaar is, leek me wel toepasselijk om deze keer met oranje kleur te schrijven. Heel leuke koningsdag gewenst, wat je ook gaat doen!

9 opmerkingen:

  1. Top, dank je wel voor de reactie op mijn vraag . Ik ben gek op dikke sokken en zal deze zeker gaan bestellen als het patroon online komt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga ook fijn de tuin in :) daar is altijd wel wat te doen en ikben niet zo van de drukte. Leuk dat je door bent naar de volgende ronde, lijkt me ook fijn dat je even een kleine pauze hebt om weer andere dingen te doen. Ook voor jullie een fijne Koningsdag. Groetjes Juffrouw Ooievaar

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die pauze gebruik ik om een paar sokken te breien 😂

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ga niet op een kleedje, maar wel een paar uurtjes in de kringloop.
    Dan een staartje van het bezoek aan Rotterdam en daarna ALS HET NIET ZO KOUD IS even een wandeling doen.
    Fijne dag morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Optocht kijken is een traditie hier en misschien nog even naar de kleedjesmarkt. Of even lekker wandelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb heel veel om op een kleedje te leggen, maar dat gaat me helaas niet lukken.
    Denk dat ik maar gewoon weer eens een poging ga doen om puin te ruimen of zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het oranje is prima leesbaar.
    Ik denk dat het hier een combinatie van in de tuin werken en wandelen zal worden. Gistermiddag heb ik ook in de tuin gewerkt en het was echt heerlijk. Hopelijk krijgen we vandaag weer zo'n dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Sinds de kinderen niet meer klein zijn, blijven we vaak thuis. Lekker rustig en het was prachtig weer gisteren.

    BeantwoordenVerwijderen