Volgers

zondag 23 april 2023

Op naar ronde 5

 Hallo allemaal, een hele goede morgen vanuit een zonnig noorden van het land!

Het zou hier vanmorgen mistig zijn, nou nee hoor, de zon kwam al vroeg op, en straalt nu te stralen. Heb alle huishoudelijke klusjes al achter de rug, alleen nog even de stofzuiger door het huis, en dan lekker de tuin in!

Laat ik jullie even updaten over Sock Madness: Ik ben door naar ronde 5!

Het patroon heet Squaring Off, en ik ben er super blij mee! Het is een combinatie van slipped stitches (steken die je van de linker naar de rechternaald overzet zonder te breien) en stranded (breien met 2 of meer kleuren, waarbij je de draden meeneemt aan de achterkant van het breiwerk). Daardoor krijg je eigenlijk een dubbele laag garen. Ze zijn dus heerlijk warm, maar ook elegant!

De combinatie van die 2 technieken zorgt ervoor dat het breiwerk erg intrekt, ik brei normaal sokken voor mijzelf met 52 steken, nu was het minimum aantal steken voor de wedstrijd 72 steken, en toch sluit het been prima aan. Vooraf werd duidelijk hiervoor gewaarschuwd. Ik had al snel door dat ik dit een geweldig leuk patroon vind om te breien, en ik ben dus aan het spelen geweest met diverse naalddiktes. Dat de sokken voor mij te lang zouden worden wist ik al vooraf.


Ik luisterde naar het advies om voor de hielen dikkere naalden te gebruiken, maar dat was achteraf niet nodig geweest 😂😂.

Al heel lang was ik op zoek naar een patroon waarbij ik dikkere dus warmere sokken zou krijgen, zonder dat ze zo lomp zouden ogen. Dat vind ik namelijk dat er gebeurt bij het gebruik van bijvoorbeeld 6-ply garen (=dikkere sokkenwol).

Ga ik ze precies zo na breien in de toekomst? Nee zeker niet, ze zijn cuff down, dus vanaf het boord naar de teen, en daar houd ik niet van. Ik ga ze vanaf de tenen breien, en dan wel het patroon met kleuren inbreien en de slipsteken en dan heb ik komende winter heerlijk warme en toch elegante sokken!

En nu de tuin in!!! Fijne zondag allemaal!



12 opmerkingen:

  1. Dit vind ik weer prachtige sokken. Ik zou zelf zoiets niet in mijn schoenen dragen. Als dat al past. Maar in de winter op de bank, in regenlaarzen of op yogales.

    Geniet van je zondag en het mooie weer.

    Groetjes, Elly

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zijn inderdaad dikke sokken, dus je schoenen moeten wel ruim zijn wil het passen. Maar in huis zijn ze heerlijk!

      Verwijderen
  2. wow deze vind ik tot nu toe de mooiste en wat een aparte techniek!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Absoluut mee eens, een heerlijk patroon om te breien!

      Verwijderen
  3. Dat zijn leuke sokken!
    De vorige vind ik ook wel leuk met die kraaltjes, maar deze spreken mij toch meer aan. En dat ze lekker dik zijn is mooi meegenomen.
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij Sock Madness brei je niet altijd de meest praktische sokken, soms vind ik het wel wat teveel verschillende technieken die in 1 sokpatroon samen komen. Maar tot nu toe heb ik wel bij elk patroon iets geleerd, en dat is 1 van de redenen waarom ik mee doe.

      Verwijderen
  4. Jullie boffen maar met de zon in het noorden en ook met de hogere temperaturen. Dat komt niet zo vaak voor...
    Mooie sokken, vooral dat ingebreide motief. Dat zou ook prachtig staan in een trui!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Let maar eens op, in de weersverwachting wordt het noorden zelden genoemd, alsof Nederland ophoudt bij Zwolle 😉. Eén van de redenen waarom ik in het noorden van het land wilde gaan wonen is juist het landklimaat, in tegenstelling tot waar ik woonde (jouw regio) waar maritiem (en dus vochtiger) klimaat is. Ik liep daar grote delen van de winter van schouders tot polsen ingespalkt en had elke winter longontstekingen, daar heb ik hier nooit meer last van gehad!
      Dat patroon zou zeker mooi zijn in een trui, dat wordt er dan wel eentje die je als vervanger van jas buiten kunt dragen, want erg dik!

      Verwijderen
  5. schitterend!!! Worden de patronen ook ergens online verkocht?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als Sock Madness is afgelopen, komen de patronen op Ravelry beschikbaar. Een enkele zelfs gratis, de meeste tegen betaling, maar dat vind ik heel terecht, er komt heel veel kijken bij het ontwerpen van dit soort patronen. Dus nog even geduld hebben, dan kun jij ook deze sokken gaan breien!

      Verwijderen