Volgers

zondag 5 maart 2023

Update Sock Madness ronde 1

 

Op verzoek even een update voor de 1e ronde van Sock Madness. Bovenstaande foto gisterenavond bij kunstlicht gemaakt.
Het is weer een bijzonder patroon, want we breien een rechte lap, waar kabels overheen lopen. Die kabels lopen dan weer schuin.

Het is een heel leuk patroon om te breien, zowel op kaart als uitgeschreven, dat vind ik erg sympathiek van de ontwerpster! Gisterenavond lekker zitten breien, en de 1e sok een heel eind afgekregen, hoe bizar is dat?!

Nu eerst maar eens begonnen aan de 2e sok. Ik zag bij het maken van de foto trouwens dat ik een foutje heb gemaakt 😄, voordat ik de teen ging breien had ik nog een laatste kabel moeten breien. Dat moet ik dus even corrigeren. Dat ga ik wel doen als de andere sok ook zover is. Ik heb ervoor gekozen niet 2 tegelijk op 1 rondbreinaald te breien, omdat ik bang was dan op de verkeerde sok links of juist rechts te gaan met de kabel. 

Zo, jullie zijn weer bijgepraat. Ik ga het breiwerk maar eens pakken, dan ga ik nog even lekker breien voordat we gaan eten. En vanavond zal ik vast ook nog wel wat steekjes maken.

Fijne zondag verder allemaal!10 opmerkingen:

 1. Dat is apart, zo'n rechte lap, is het de bedoeling dat die dan later aan elkaar genaaid gaat worden? Je kunt zo wel lekker doorbreien, leuk patroon.
  Om nog even terug te komen op gisteren, ik las kort geleden een boek over een huwelijk met een narcist, ik werd er letterlijk akelig van.
  Nu begrijp ik nog beter wat jij moet hebben doorgemaakt en wat
  goed, dat je voor jezelf en Sanne hebt gekozen.Ik vond je al een sterke vrouw, maak er maar oersterk van!
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je weet dat ik niet tegen complimenten kan? Dit soort lieve teksten ontroeren me oprecht, maar dank je wel, leven met een narcist is een hel.

   Verwijderen
 2. Ik heb geen idee hoe je van een rechte lap mooie sokken kunt maken, maar dat zal vast wel goed komen. Mooie kabels en ook mooie kleuren. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had ook geen idee, maar heel simpel, je naait het simpelweg dicht door steeds een steek links en rechts op te nemen.

   Verwijderen
 3. Altijd lekker als het patroonnuitgeschrevennis én er een chart is.
  Schuine kabels op een rechte lap, dat klinkt alsof er alcohol in het spel is geweest, maar ik denk dat je voor zoiets ingewikkelds uitgeslapen en nuchter bent geweest 😁

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het een bewonderenswaardig ontwerp, daar moet je echt heel nuchter inzicht voor hebben. De kabels splitsen zich ook nog eens, dat viel me eigenlijk pas op toen ik foto's nam. Heel ingenieus bedacht door de ontwerpster, en superhelder opgeschreven (wat niet kon worden gezegd van de kwalificatiesokken helaas, daar zijn veel mensen op gestrand jammer genoeg)

   Verwijderen
 4. Ziet er knap ingewikkeld uit.
  Zou dat prettig dragen zoveel kabels om je voet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hm nu mag ik ook al niet meer met mijn google account reageren.
   Ik ben niet anoniem, ik ben Marlien

   Verwijderen
 5. Schuin op recht, nu ben ik benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kun je inmiddels bekijken 😄. Het is echt een verbazingwekkend patroon, vroeg me of hoe dit nu toch tot stand zou komen, maar voor ik het wist had ik er weer een paar sokken bij!

   Verwijderen