Volgers

zondag 12 maart 2023

sneeuw

 Vaste lezers weten het: ik heb een hekel aan kou!
Toen we afgelopen maandag wakker werden in een witte wereld, was ik dan ook ab-so-luut niet blij! En nu, 6 dagen later, ben ik het echt helemaal zat! Kan het alsjeblieft warm water gaan regenen 🙏🙏🙏.

Ik reed maandag naar mijn werk, en op het nieuws werd verteld dat er in het noorden van het land kans was op wat hagel en natte sneeuw. Nou nee, ik reed door een wit landschap, en er viel droge sneeuw!

De rest van de week is het niet verbeterd. Het is een prachtig gezicht hoor, die besneeuwde weilanden, de wit bevroren bomen met een helderblauwe lucht. Dat zag ik gisteren echt wel, toen ik naar mijn werk reed. Maar ik zag ook dat het wegdek verre van schoon was. Ik reed een stukje over een N-weg, op de buitenbaan lag een dikke sneeuw/ijslaag waar niemand zich op waagde, op de binnenbaan was een spoor door de sneeuw te zien, maar niet eens het wegdek. Een vuilniswagen reed voorop en met een vaartje van zo'n 60 km/uur gingen we vooruit. 

De foto's hierboven heb ik zojuist gemaakt in mijn eigen tuin. Arme planten die al zo'n zin hadden in het voorjaar, en al blad hebben gevormd, en knoppen, en zelfs al bloeiden. 

Maar, er is hoop! Ik zie dat de sneeuw van de daken begint te zakken, dus het dooit 😍. En in de tuin vond ik zelfs al een paar plekjes waar de grond weer zichtbaar is. 

Sorry, foto is niet scherp, en ik ga echt niet weer naar buiten de kou in! Maar jullie kunnen zien hoe ver de knoppen van deze Hortensia al zijn. Gelukkig ligt daar niet veel sneeuw meer, en deze narcissen staan zelfs alweer in het groen (ok, bruin😉):

Ze zijn de eerste bollen in de tuin die bloeien.  Bij mevrouww las ik dat ze fijn in de tuin had kunnen werken, door de regen was de Zeeuwse kleigrond in haar tuin zacht geworden. Ik heb palen klaar liggen, om een nieuwe takkenril te maken. Maar daarvoor moet ik gaten boren in de grond. Nee, ik wacht wel even, hopelijk is de grond volgend weekend ontdooit, en kan ik in de tuin aan de slag. 

Lente, ik hoop dat je snel komt!9 opmerkingen:

 1. Hier maar één dag sneeuw gehad, maar best wel veel.
  Sterkte ermee.
  De lente komt nu toch vast wel gauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het wordt eventjes 'warm', daarna hebben we weer een dip... Maar ik hoop heel erg met je mee dat het snel voorbij is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hadden woensdagmorgen sneeuw en 's middags was alles weeral weg. Voor de rest was het steeds boven het vriespunt en wisselvallig. Vandaag en gisteren hadden we mooi weer.
  Ik ben echt niet jaloers op jouw sneeuw. Ik heb ook helemaal niks met sneeuw en kou.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gisteren was het hier zonnig, maar heeft het, ook in het zonnetje, de hele dag gevroren. Vandaag bewolkt, motsneeuw, maar het kwam boven het vriespunt want de sneeuw is gaan smelten.

   Verwijderen
 4. Helemaal gelijk, die kou heeft nu wel lang genoeg geduurd, mijn lichaam heeft grote moeite met al dat vocht en die kou en dan die temperatuurswisselingen steeds. Vrijdag daalde de temperatuur binnen anderhalf uur 5 graden! Volgens het weerbericht wordt het hier morgen zo'n 15 graden en krijgen we dinsdag weer sneeuw, ik kijk er niet naar uit.
  De tuin is een zompige bende, gelukkig herstelt de natuur zich altijd wel weer snel.
  Ik hoop, dat zowel jij als ik binnenkort een lekker voorjaarszonnetje krijgen!
  Groeten,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die temperatuurwisselingen zijn inderdaad echt akelig! Laten we hopen dat komende week beter wordt dan voorspeld, en dat we daarna echt voorjaarsweer krijgen!

   Verwijderen
 5. Ik begrijp het wel van je hoor... Als je zoveel last hebt van kou, dan is het geen pretje. En wat was het wreed koud en nat sneeuwweer... Bij ons bleef het niet liggen, maar het was onaangenaam.
  Hopelijk komt het voorjaar er nu toch snel aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vandaag, maandag 13 leek het eventjes zomer, maar morgen? :(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind de sneeuw wel mooi, maar moet dan altijd aan de me sen denken die de weg op moeten, is toch gevaarlijker!! Kou, daar kan ik ook niet zo goed tegen, nee we zijn echt toe aan de lente :j
  Groetjes Juffrouw Ooievaar

  BeantwoordenVerwijderen