Volgers

woensdag 2 oktober 2019

nog een kringloop-gelukje

Ik kijk regelmatig even op M.arktplaats, om te zien of er in de buurt iets wordt aangeboden dat in ons huis goed van pas komt. Een advertentie die ik aanklikte, bleek afkomstig te zijn van een kringloopwinkel in Emmen, dat is hier niet zo ver vandaan. Hm, merkwaardig, het is een filiaal van een keten van kringloopwinkels, waarvan ik meerdere filialen ken, maar deze niet. Als je zoekt op G.oogle, kom je hem ook niet eens tegen. Misschien dat 'ie nog niet zo lang bestaat?

Hoe dan ook, we gingen zaterdag toch naar een andere kringloop in Emmen, dus maar gelijk eens deze bezoeken. Wat een leuke winkel is dit! Een beetje rommelig, maar niet zoals Malle Pietje, het stond allemaal wel soort bij soort. We waren op zoek naar spullen voor het huis, maar liepen letterlijk hier tegenaan:
Een heerlijk warme jas voor Sanne. En dat voor maar € 5,00!!! Driedubbel bekeken, nee, er was helemaal niets mis mee, zag er zo goed als nieuw uit, en hij past prima.
Ik zie nu dat op de foto de mouwen niet omgeslagen zitten, dat hoort wel, en staat erg leuk.

Met recht een kringloop-gelukje.

9 opmerkingen:

 1. Wat kan je daar blij van worden he, zo'n mooie vondst bij de kringloop. Ik ga ook vaak even kijken en soms vind je de leukste dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, klopt, en vaak vinden we iets waar we op dat moment niet specifiek naar op zoek zijn, maar wel van past komt.

   Verwijderen
 2. Mooie jas! Van zo'n mooi koopje kun je nou echt blij worden hè? Je dochter zal er vast heel veel plezier van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het blijft voor mij wel soms wat raar voelen, ik heb dit zo absoluut NIET meegekregen van huis uit. En waar ik meubels en opbergdozen bijvoorbeeld al heel gewoon vind, is kleding weer een stap verder voor mij. Ze heeft hem afgelopen week al een keer aangehad, toen het 's morgens erg koud was, en is er heel blij mee.

   Verwijderen
  2. Dat snap ik. Je bent niet de enige die er moeite mee heeft, want heel veel mensen hebben dat. Bij mij begon het tweedehands kleding kopen toen de kinderen klein waren en ik regelmatig iets voor hun kocht. Op een gegeven moment kocht ik toen voor mezelf ook af en toe iets. Tegenwoordig maak ik eigenlijk zoveel dingen zelf, dat ik nog maar weinig nieuwe of tweedehands kleding meer koop, maar ik kan het toch nooit laten om in de kringloopwinkel even tussen de kleding te snuffelen.

   Verwijderen
  3. Toen Sanne klein was, werd er 2 keer per jaar een kledingbeurs gehouden op de peuterspeelzaal in het dorp. Daar heb ik voor haar veel leuke kleding gekocht, en het volgende jaar weer verkocht, toen ze zelf de peuterspeelzaal bezocht en de eerste jaren daarna. Ze groeien zo snel uit de kleding. Maar voor grotere kinderen zijn er niet zulke beurzen.
   Voor mijzelf en voor Sanne brei/haak ik sokken, truien en vesten, en zomershirtjes.

   Verwijderen
 3. Prachtige jas!

  Ik ben opgegroeid als kerkbazarkind, nou ja bij wijze van dan.
  Tweedehandskleding was echt not done.
  Boeken en snuisterijen kon wel.
  Nu is mijn kast gevuld met 90% tweedehands.
  Mijn huis ook.
  Deels uit financiele noodzaak.
  Nu houd ik geld over om leuke dingen te doen.
  Maar ik vind het eigenlijk ook veel leuker dan gewoon een winkel binnen stappen.
  Je loopt tegen verrassingen aan die je anders niet zou tegenkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben een Paar woorden vergeten.
   Er moet staan:
   Maar tweedehandskleding was thuis echt not done.

   Verwijderen
 4. ook ik koop nooit 2e hands kleding voor mezelf... waarschijnlijk omdat ik alles al heel mijn leven 2e hands moest kopen vanwege financien.
  kleding voor mezelf kocht ik nieuw.. wel goedkoop .. dat dan weer wel..maar ik ben er zuinig op en heb een tijdloze smaak, dus draag nog steeds kleding die ik al meer dan 20 jaar heb.
  voor de kinderen maakte ik vaak iets van katoenen gordijntjes die anderen wegdeden..of van overhemden waarvan het boord versleten was en die een leuk patroontje hadden.
  kan niet nieuw maken maar ben reuze handig in van oude spullen iets anders maken !!
  en natuurlijk werden alle truien gebreid of gehaakt met goedkoop garen van zeeman en daarvoor brons en hans textiel.
  ga binnenkort weer jurkjes naaien van gekregen dekbedovertrekken... gewoon eenvoudig model... een rechte lap als rok... rimpelen en vast zetten aan een gehaakt bovenstukje.

  BeantwoordenVerwijderen