Volgers

zondag 27 oktober 2019

Herfstvakantie

Afgelopen week had Sanne herfstvakantie. Aan het einde van het jaar volgt dan nog de kerstvakantie, en daarna is het ook voor haar voorgoed gedaan met schoolvakanties. Want de tweede helft van dit studiejaar doet ze haar eindstage, en daarna gaat ze aan het werk.
Ik besloot ook een week vrij te nemen. Gezellig!
We gingen aan de slag in huis. Er is nog genoeg te doen, maar we zijn afgelopen week flink opgeschoten met allerlei klusjes, waardoor het huis al echt een thuis wordt.

Eerder deze week haalden we een deel van Sanne's meubels op. Die zetten we weer in elkaar, en vanmorgen ging ze aan de slag met de verdere inrichting van haar kamer.
Ondertussen ging ik aan de slag met verstek-zagen:
Het laminaat was overal al gelegd, en de lange stukken plint lagen ook al op hun plek, maar sommige stukjes vroegen even wat extra aandacht, zoals hier in de hal. Wees gerust, deze foto nam ik terwijl ik nog bezig was, ze liggen nu echt strak tegen elkaar aan hoor.

Maar, we hadden vooraf al tegen elkaar gezegd: niet alleen maar klussen deze week! Hoe leuk dat ook is, een beetje ontspanning konden we ook goed gebruiken.
Dus verkenden we onze omgeving te voet (wat een heerlijk wandelweer troffen we deze week!), en deden gezellig spelletjes. En natuurlijk waren we ook bezig met onze hobby's.

Sanne had een tijdje geleden beloofd, mij te leren schilderen. Dat is zoiets wat ik heel graag zou kunnen, maar waarvoor het talent ontbrak. Althans, dat werd mij van kinds af aan verteld.
Terugkijkend vind ik dat ook niet zo vreemd, ik moest op school tekenen en schilderen met mijn rechterhand, en als linkshandige was dat behoorlijk lastig! Met mijn linkerhand tekenen of schilderen  heb ik nooit geleerd.
Ik verbaas me er altijd over, als Sanne even iets schetst, zet ze een paar lijntjes op papier, en je ziet direct wat het is! Ik kan nog geen poppetje tekenen, zeg ik dan vaak.
Maar zij dacht daar anders over. En legde me uit dat je niet hoeft te kunnen tekenen, om te kunnen schilderen. Haar vergelijking: je maakt een trui, maar die kun je breien, haken, naaien, allemaal verschillende technieken, je hoeft het ene niet te kunnen om het andere te doen; en daar heeft ze een goed punt!
Vanmiddag kreeg ik mijn eerste schilderles.
Ik verwachtte niet dat het wat kon worden, maakte al bezwaar dat ik het zonde vond van haar verf, maar ze wou er allemaal niets van weten. Probeer nou maar, ik weet wel zeker dat je het kan, en als je het niet doet, weet je ook niet of je het leuk vindt! Ja, daar had ze natuurlijk groot gelijk in.
We hadden nog wel wat plankjes afvalhout. En een tijdje later lag er dit op tafel:
Ja heus, helemaal door mij gemaakt! Dat had ik nooit verwacht!
Daar staat 'ie dan. Wie had dat gedacht? En ik vond het echt ontzettend leuk om te doen! Dus ik denk zo maar, dat ik er een nieuwe hobby bij heb. Ach ja, het houd me van de straat!

24 opmerkingen:

 1. Oh wat gaaf. 😍Orgineel schaapje. Ik zou er nooit aan hebben gedacht zo een schaapje te maken. Het pas echt bij jou. Ik zou zeggen :Vooral doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kent me goed, inderdaad het soort schaapje zoals bij mij past! Ik heb in deze stijl ook wat borduurpatroontjes liggen, en het kriebelt nu enorm aan het borduren te slaan.

   Verwijderen
 2. Ik vind hem/haar echt heel leuk, en dat gewoon op een stukje afvalhout. Ik ben benieuwd wat je nog meer gaat schilderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog geen flauw idee, wat het volgende wordt, maar het smaakt beslist naar meer!

   Verwijderen
 3. Die is heel erg goed gelukt! Leuk dat je dochter je heeft kunnen overhalen om iets te schilderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, daar heeft ze best wat werk aan gehad hoor, haha, ik was ervan overtuigd dat ik iets zou schilderen wat niet eens herkenbaar zou zijn als wat dan ook!

   Verwijderen
 4. Hey Anja,
  Wat goed gelukt zeg, dat schilderen. Echt super mooi. Leuk om nieuwe dingen te leren.
  Fijne avond

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Emily, dank je wel! Het is inderdaad om iets nieuws te leren.
   En de prijs die ik bij je won? Daar is iets heel moois van gemaakt. Zal proberen deze week goede foto's ervan te maken.

   Verwijderen
 5. Wat een leuk schaap, echt super, misschien heeft Sanne haar
  talent niet van een vreemde!
  Groetjes, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou het? Ik heb er in ieder geval net zoveel plezier aan gehad als ik Sanne altijd zie hebben als ze schildert.

   Verwijderen
 6. owww ik heb lang niet gelezen hier... je bent al aan het verhuizen.. wat leuk!!!
  en je schaap is enig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn al verhuisd! Nu druk bezig met klussen en inrichten, maar we wonen hier al wel. Welkom terug, zou ik zo zeggen, haha.

   Verwijderen
 7. Leuk schaapje. Mijn vader was een goede schilder en mijn zus erfde dat talent. Gelukkig heb ik het kook virus van mijn oma!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi! Nog even en je maakt heuse panelen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, dat zal meevallen hoor, maar leuk vind ik het wel!

   Verwijderen
 9. hoezo kan je niet schilderen?
  het ziet er erg leuk uit , vooral doorgaan .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als op de kleuterschool al tegen je wordt gezegd, dat je later geen kleuterjuf kunt worden, omdat je niet kunt tekenen of schilderen, dan geloof je dat. Om dan 50 jaar later te ontdekken, dat je het misschien best had gekund, als je je linkerhand maar had mogen gebruiken...

   Verwijderen