Volgers

dinsdag 22 oktober 2019

Kringloop-aankopen

Zoals ik al eerder schreef, het inrichten van een huis kost veel geld. Bepaalde dingen heb ik bewust nieuw gekocht, zoals het laminaat en het gasfornuis.
Het laminaat kocht ik nieuw, omdat je nu eenmaal niet een hele woning kan voorzien van vloerbekleding bij de kringloopwinkel vandaan.
Het gasfornuis kocht ik nieuw, omdat een tweedehandsje bij de kringloop vandaan in verhouding nog best prijzig bleek te zijn, terwijl het veel minder energiezuinig is, dan een nieuwe.

Sanne en ik gaan graag naar de kringloopwinkels toe. Je kunt er hele leuke producten vinden voor een vriendenprijsje.
Op deze (oude) foto staan allemaal kringloopaankopen. De vierkante poef kocht ik ooit voor € 6,50.
We bewaarden er garens in. Nu in het nieuwe huis heeft hij een andere functie gekregen:
We hebben een router en modem voor televisie en internet, maar jeetje, die zien er niet uit!
De aansluiting zit midden in de woonkamer, wie heeft dat bedacht? De poef komt nu goed van pas, want we hebben ze allebei in de poef gezet. Door de gaatjes is de modem voor de tv-zenders prima te bedienen, zonder dat je tegen die lelijke apparaten aankijkt. Komt zo'n kringloop-aankoop mooi van pas! (hij staat nu een klein beetje meer naar links, waardoor de snoertjes, die je links op de foto nog ziet, nu uit het zicht zijn verdwenen).

Voor de ramen wilden we graag gordijnen, maar dat kost nogal wat (alle raamdecoratie is behoorlijk prijzig, zelfs al koop je het in de aanbieding). We vinden van die houten roedes erg leuk, en hebben in de afgelopen weken voor alle ramen roedes kunnen vinden, allemaal voor tussen 1 en 2,50 euro per stuk, afhankelijk van de lengte. Maar ja, nu de gordijnen nog.
Sanne heeft wel een aantal mooie stoffen, die ze cadeau heeft gekregen van een mevrouw die stopte met haar stoffenwinkel, en waar Sanne tijdens haar stage wat schilderwerk heeft gedaan. Maar geen van die stoffen zijn geschikt voor gordijnen, of de lappen zijn te klein.

Het raam aan de voorkant is behoorlijk groot, we hadden weinig hoop dat we daarvoor iets zouden vinden bij een kringloopwinkel. Maar de andere ramen zijn allemaal wat smaller, dat moest toch wel een keer gaan lukken?

Bij een kringloopwinkel waar we regelmatig een kijkje namen, viel pasgeleden ons oog op 2 sets van exact dezelfde gordijnen. Een mooie roze kleur, goed passend bij de kleuren verf die we in het huis hebben gebruikt.

We bekeken ze, ze zagen er prima uit! Eigenlijk als nieuw, je vraagt je af waarom iemand ze had weggedaan.
Eens opmeten of het een beetje in de buurt komt van wat we nodig hebben. Wat denken jullie? Precies goed!!! Dat geloof je toch niet? Waarschijnlijk komen ze dus uit een huis met soortgelijke ramen als wij hebben.
Nu hebben we in de hele woonkamer allemaal dezelfde gordijnen, dat hadden we nooit verwacht!
Vandaag hingen we de roedes op. En toen mochten de gordijnen eraan.
Hierboven zie je de 2 bij de achterramen. Ze hangen mooi over de vensterbank en ruim voldoende boven de radiator.
We zijn er erg blij mee. En wat betaalde ik voor de gordijnen? Houd je vast: € 23,85! Ze waren € 7,95 per stuk en het was 4 halen 3 betalen. Ongelooflijk he?!

10 opmerkingen:

 1. Wat een bruikbare vondsten, heel veel plezier ervan. Altijd leuk zo'n koopje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super hoor en geniet van je nieuwe woonstek gr. emi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Langzaam maar zeker wordt ons nieuwe stekkie echt een thuis.

   Verwijderen
 3. Dat zijn mooie vondsten en leuk dat die gordijnen gelijk goed waren en je er niet meer aan moest naaien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hadden we niet verwacht maar is wel fijn, kunnen we die tijd weer aan iets anders besteden.

   Verwijderen
 4. Die gordijnen lagen gewoon op jou te wachten!
  Leuk om zo stap voor stap aan je huis te werken. Als het dan lukt met beperkte middelen heb je misschien nog wel meer eer van je werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een prachtige vondst heb je gedaan !

  BeantwoordenVerwijderen