Volgers

donderdag 28 februari 2019

kringloop

Ik was al een tijdje niet bij een kringloopwinkel geweest. Ik vind het altijd wel leuk om rond te snubbeken in een kringloop.
(snubbeken, is dat streektaal? rondstruinen is misschien het juiste woord?)
In ieder geval, ik had wat dingetjes op mijn wensenlijst staan, en besloot om een ritje wat ik vandaag sowieso moest maken te combineren met een bezoek aan de kringloopwinkel, omdat ik er letterlijk langs reed. 
Wat ik zocht? Nou, voor de Sock Madness heb je kraaltjes nodig, en die heb ik niet hier. Ik zag op de Handwerkbeurs in Zwolle natuurlijk genoeg kralen, maar ik wilde er eigenlijk zo min mogelijk geld aan uitgeven. Want ik vraag me af of dat nou zo prettig draagt, kraaltjes mee gebreid in de been van je sokken. Als ik het niet leuk vind, kan ik ze natuurlijk altijd later weghalen, en dan vind ik het zonde als die kraaltjes veel geld hebben gekocht.
Ik had geluk, een pot vol kraaltjes, voor 1 euro. De lieve mevrouw bij de kassa maakte van mijn aankopen een mooi rond bedrag, door er uiteindelijk maar 60 cent voor te rekenen.
Daar ben ik niet aan mis kocht!

Verder wilde ik wel een keer een droogrek. Ik heb onder het afdak wel waslijnen gespannen, maar de zon staat daar alleen 's ochtends vroeg op, daarna draait de zon weg van het terras, en hangt de was de rest van de dag in de schaduw. Zo'n inklapbaar rek kan ik in het zonnetje zetten, waardoor de was sneller droogt. Ik vond dit rek, voor € 3,50:
Werkelijk niets aan beschadigd, ik vraag me dan altijd af waarom iemand zoiets weg doet. Misschien een droogmolen gekocht? Zou ik zo'n rek toch houden, handig om in de winter voor de kachel je was te drogen. Maar ja, veel mensen zullen dat helemaal niks vinden.

Naast het keukenblokje in ons huisje zit een open ruimte van bijna 35 centimeter. Ik heb al heel vaak gekeken naar een opbergkastje om die ruimte nuttig te kunnen gebruiken, maar vond nooit iets. Nu was ik er eigenlijk helemaal niet naar op zoek, maar vond ik het toch:
Voor € 2,50 mocht ik die meenemen.

En tenslotte nog 4 boeken. Dochter en ik proberen de hele serie van deze Agatha Christie boeken op de kop te tikken, zonder dat het erg veel geld kost. 
Deze 4 mochten mee voor € 2,40 totaal. 
En zo deed ik deze mooie aankopen voor een totaalbedrag € 9,00! Ik ben er erg blij mee.

Het rek heb ik net al een sopje gegeven. Straks ga ik het op z'n plek zetten en inruimen. 
Het zal nu gaan dienen om wat keukenvoorraad in te kunnen bewaren. Met een keukenblokje van 1 dubbele kast onder de wasbak en aan weerszijden 1 kastje, is de opbergruimte in ons keukentje erg beperkt. Zeker ook omdat er geen bovenkastjes zijn (kunnen er ook niet, omdat boven het aanrecht een raam zit, wat dan wel weer lekker veel licht op het aanrecht geeft).
En in de toekomst kan zo'n kastje ook zeker nog van pas komen, bijvoorbeeld om mijn wolletjes in te bewaren. Handig niet waar!

16 opmerkingen:

 1. Kringlopen is wat mij betreft een werkwoord geworden. Ik doe het ook graag, de bakken met bolletjes wol/katoen pluis ik ook altijd uit. Ik ben op het moment bloemen aan het haken en dan heb je vaak aparte kleurtjes nodig en niet hele bollen. Sinds een tijdje maak ik edelsteenboompjes maar dan zonder edelsteen. Mijn moeder had nogal wat parelkettingkjes (geen echte) en die lenen er zich ook goed voor en ik koop regelmatig kettingen voor de kraaltjes.

  Verder bestaat mijn kledingkast uit 90% gescoord bij de kringloopwinkels. En soms kom ik iets van een duur merk tegen die ik dan weer met winst op MP verkoop. Laatste jurk met jasje voor 7 gekocht en verkocht voor 40, ook leuk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doorverkopen met winst is een goed idee. Maar heel eerlijk gezegd, ik ken maar 1 kringloopwinkel hier in de regio, waar ze regelmatig dure merkkleding te koop hebben. Nooit geprobeerd, maar wie weet ga ik dat toch ook eens proberen. Want 33 euro winst op een jurk met jasje vind ik een flink bedrag!

   Verwijderen
  2. Dit kwam van de kringloop van het Leger des Heils en daar is het nog goedkoop.

   Verwijderen
  3. Dat is dan ook weer heel verschillend, hier is die kringloop best wel duur, en ik heb er nog nooit nette kleding kunnen vinden, altijd vaal gewassen, verkleurd enz. Tja, zij zijn natuurlijk weer afhankelijk van de inbreng.

   Verwijderen
 2. Leuk hè als je voor weinig geld zulke leuke/nuttige dingen kan kopen?

  Ik ben ook wel benieuwd of sokken met kraaltjes prettig zitten. De kraaltjes zullen vast wel aan de buitenkant komen, maar dan nog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vorig jaar zat er ook een paar sokken met kraaltjes bij, daar zaten de kraaltjes in een bepaald patroontje aan de buitenkant van de benen. Maar net als jij denk ik ....maar dan nog...

   Verwijderen
 3. ik struin ook met de regelmaat de kringloop in onze buurt af een heerlijke sport noemen wij het

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk kringlopen! Als ik iets nodig heb kijk ik eerst daar. Soms vind ik een juweeltje 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo doe ik het dus ook. En dan kom je vanzelf wel een keer tegen wat je zocht.

   Verwijderen
 5. Jullie kringloop rekent mooie prijsjes zeg!
  Bij ons zou ik hier een stuk meer voor hebben betaald.
  Wat een mooie aankopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het wisselt nogal hier hoor. In 1 kringloop ben je echt afhankelijk van wie de prijsjes schrijft, soms zie ik precies hetzelfde (bijvoorbeeld 2 keer hetzelfde boek) en is de ene voor de helft geprijsd van de andere! Maar dit waren echt super leuke koopjes, zo goedkoop was ik ze nooit tegen gekomen.

   Verwijderen
  2. Herkenbaar.
   En soms wordt er geherprijst als iets er al lang staat.

   We hebben hier twee fijne grote kringlopen, dus ik klaag niet hoor.

   En mijn vriendje woont ook naast een leuke.
   Daar kocht ik vorige week een 60cm weefraam voor €1,75.

   Verwijderen
 6. Het geeft me altijd een lekker gevoel als ik goed geslaagd ben in de kringloop.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een prachtige buit had je!!!
  hier bij de piekfijn is vaak iets nog duurder dan dat je het nieuw koopt !

  BeantwoordenVerwijderen