Volgers

maandag 25 februari 2019

2e bol Lana Grossa Meilenweit Soja Sky gedeeld

Nadat ik zaterdagavond de oranje-grijze Lana Grossa Meilenweit Soja Sky had verdeeld, en er nogal wat verschil bleek te zitten in het kleurverloop, was ik benieuwd of dat ook zo zou zijn bij de andere bol sokkenwol die ik heb van dat merk.
In de oranje-grijze was ik zelfs een knoopje tegen gekomen! Dat is iets wat ik niet verwacht in een merk als Lana Grossa. Het kleurverloop houdt daar natuurlijk gewoon op, en gaat heel anders verder.

Ik lees wel eens op Ravelry en blogs, dat mensen 2 sokken na elkaar breien, en dan ergens, tijdens het breien van de tweede sok, zo'n knoopje tegen komen. Dat is flink balen, want dan moet je maar hopen dat je in de rest van het garen nog weer een gelijk kleurverloop vindt, en er dan genoeg garen op de bol overblijft, om de tweede sok identiek te breien aan de eerste. Anders zul je die eerste sok weer deels moeten uittrekken.
Weer een reden waarom 2 sokken tegelijk breien naar mijn idee veel fijner is. Niet iedereen vind het breien met een rondbreinaald prettig, maar als je 5 sokkennaaldjes gebruikt, kun je natuurlijk ook heel gemakkelijk min of meer tegelijk 2 sokken breien. Dan heb je wel 2 setjes naalden nodig met dezelfde naalddikte (maar volgens mij hebben de meeste sokkenbreisters heel veel naalden!). Je breit dan bijvoorbeeld steeds 5 toeren van sok 1, en dan 5 toeren van sok 2. Kom je dan zo'n knoop tegen, hoef je maar 5 toeren uit te halen, en kun je weer verder met een gelijk verloop.

In ieder geval was ook deze bol heel merkwaardig samengesteld. De buitenkant ziet er keurig uit, maar binnenin zit er een wirwar van garen.
Ook nu weer een ongelijk kleurverloop. Een tijdje ging het gelijk op, en dan opeens verschilden ze weer. Dus ook bij deze bol moest ik een paar keer de draad doorknippen, en dan weer op zoek naar waar het weer gelijk liep. Dus die ene grote bol is nu veranderd in 4 bolletjes dubbel garen, en dit bleef er over:
Ik heb nu alle bollen die ik in twee gelijke delen wilde splitsen verdeeld, helemaal klaar voor de start van SM13.

3 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ach, ik vind garen uit elkaar halen wel een leuk werkje eigenlijk, maar van zo'n goed merk mag je beter verwachten, bij een goedkoop sokkenwolletje van Lidl of Aldi gebeurt dit ook niet.

      Verwijderen
  2. knoopjes (kunnen) in elk garen zitten.. want ook bij de duurdere merken zit er een eind aan de draad en moet er weer een nieuwe aangeknoopt worden of breekt de draad wel eens door spanning. maar met verloop garen is dat wel erg lastig ja.. had laatst een bol waar het kleurverloop na de knoop onderste boven ging...

    BeantwoordenVerwijderen