Volgers

zaterdag 2 september 2017

nieuwe sokken

Twee weken geleden kocht ik deze bol sokkenwol:
Zo'n bol sokkenwol weegt 100 gram.
Ik heb een kleine en smalle voet (schoenmaat 35), en kan met ruim een halve bol een paar sokken voor mijzelf breien.
Deze sokken breide ik er van, ze wegen samen 55 gram. Er bleven dus nog 45 gram over voor een tweede paar.

Ik had ook nog een (bijna complete) bol grijze Fabel sokkenwol liggen. Door de tenen en de hielen hiermee te breien, zou ik dus nog een paar sokken kunnen breien.
Ik breide de tenen alvast, en nam het mee op vakantie. Een mooi klein pakketje om mee te nemen, helemaal zonder handwerkje ga ik niet graag op reis.

In Duitsland waren we lange dagen aan het wandelen, en ik breide dus alleen aan het einde van de avond steeds een stukje aan de sokken. Ik kwam tot en met de hielen.
Gisterenavond heb ik het breiwerk afgemaakt. Vanmorgen slechts een paar draadjes weg te werken, en hup, weer een paar sokken erbij!


 Ze wegen 57 gram (Fabel weegt dus blijkbaar ietsje meer per meter draad want de beide sokkenparen zijn even groot).
En wat bleef er over van de bol Meilenweit?
Dit:
4 gram, te verwaarlozen dus. Kijk, daar word ik dan blij van, 2 paar fijne sokken erbij en geen vulling erbij in de restantendoos.

Wat zal ik nu gaan doen? Het kriebelt wel heel erg om sokken te gaan breien van de bollen sokkenwol die we op vakantie kochten, maar nee, laat ik nu eerst even de trui gaan passen waar ik mee bezig ben, dan kan ik zien of ik panden en mouwen kan gaan splitsen, en dan kan ik vanavond lekker een ontspannen avondje op de bank doorbrengen.

Het is hier een stuk frisser dan we eerder deze week op vakantie hadden, dat is best omschakelen.
Maar het heeft ook wel weer wat vind ik, als het eerder donker wordt, en we de herfst-versierselen weer een plekje gaan geven, en 's avonds lekker een kaarsje aan.
Ik houd van de warmte van de zomer, maar zou niet willen leven in een land waar er weinig verschil is in de seizoenen.

Rest mij om jullie allemaal verder een fijn weekend te wensen, en mocht je nog op zoek zijn naar leuke aanbiedingen voor garens, kom dan deze maand eens langs op onze website:
www.debreinaald.nl
Elke week hebben we diverse garens in de aanbieding, beginnend met de katoenen garens, om ruimte te maken voor de dikkere, warmere garens voor de winter.

2 opmerkingen:

  1. Dat heb je superleuk gedaan! Beide sokkenparen vind ik mooi.
    Fijn weekend gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel Elizabeth, en jij ook nog een fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen