Volgers

zondag 17 september 2017

alweer kringlopen

Zo, afgelopen week is voorbij gevlogen!
Letterlijk, met de harde wind en het herfstige weer dat we hadden.
Maar ook doordat ik extra uren werkte, en er weinig vrije tijd over bleef.

Ik heb op de avonden nog wel wat kunnen breien, en de romp van mijn trui is nu bijna af.
Het is nog een wonder hoor, dat ik al zover ben. Want dit is hoe ik afgelopen week zat te breien:

Met poeslief op schoot, of op mijn bolletjes!

Ook al is het allemaal recht-toe-recht-aan breien, zonder een leuke afwisseling zoals een kabel of zoiets, gaat het breien toch wel erg snel.
Het garen voelt heel erg prettig in de handen, ik verwacht dat de trui heel fijn zal dragen.
En die streepjes, die zorgen ervoor dat je steeds weer aftelt, tot je de volgende kleur begint.
Bijna 300 steken per toer, dus bijna 900 steken breien en je wisselt alweer van kleur.

De mouwen ga ik min of meer tegelijkertijd breien. Steeds 3 toeren aan de ene mouw en dan 3 toeren aan de andere mouw, zodat de minderingen op precies dezelfde plaatsen worden uitgevoerd en de mouwen dus precies gelijk worden.

Toen het afgelopen week zo herfstig weer werd, hebben dochter en ik de dozen met herfst-spulletjes tevoorschijn gehaald, en ons huisje sfeervol aangekleed. We hebben dezelfde smaak in dit soort dingen, en dat is wel heel fijn, want we houden van dezelfde spulletjes om ons huisje mee aan te kleden, en wat genieten we er samen van!
Even wat sfeerpraatjes:Dochter volgt een opleiding tot restauratie- en decoratieschilder. Ze leren daarbij o.a. allerlei technieken om iets een heel ander uiterlijk te geven. Zo schilderden ze vorig jaar een Maria-beeldje in een stijl alsof het al een paar honderd jaar oud is. Nu leren ze om iets een zilver/goud/brons uiterlijk te geven. Ja daar zijn namen voor, maar die weet ik niet precies hoor, verbronzen misschien?
Nou goed, dochter kreeg afgelopen week te horen dat ze komende week een beeldje mee moeten maken wat ze een bronzen uiterlijk gaan geven. En daar zitten dan wel allerlei eisen aan, het mag natuurlijk niet geglazuurd zijn, het moet geen glad uiterlijk hebben maar veel plooien/inscripties of zoiets hebben. Tja, dat hadden we dus niet staan.
Had ze dat nu een week eerder geweten, had ze vorige week tijdens ons kringloop-rondje door Drenthe op zoek kunnen gaan. Nu "moesten" we gisteren dus maar weer op pad naar kringloopwinkels.
En ze vond een ontzettend leuk vaasje:
Ik ging gezellig met haar mee, zeker niet op zoek naar iets, maar ik vind het rondstruinen in een kringloopwinkel altijd leuk. Je kunt verrast worden door wat je daar vindt, een andere keer is er niets van je gading te vinden. En nu ik helemaal niet op zoek was naar iets, vond ik een aantal hele leuke spulletjes:
* een houten opbergdoos (€ 3,50):
 ik vond hem in de 1e kringloopwinkel waar we langs gingen. Ik zou hem hebben laten staan als ik had geweten dat ik in kringloop nummer 3 deze leukerd vond:

 een grijs/wit geverfde houten opbergdoos (€ 2,95). Groter en goedkoper dan de niet geschilderde doos, maar ze komen hier allebei goed van pas hoor.

* 4 bolletjes ecru garen (samen voor € 2,00) in kringloop nummer 2:
Het zijn bolletjes van Zeeman, ken het niet maar volgens de prijs op de band kosten ze in de winkel 2 keer zoveel.
* en in de laatste (5e) kringloop die we bezochten, hadden ze veel zakken met garens. Dan is de verleiding groot om wel 10 van die zakken te kopen, maar ik heb ze eerst eens mee genomen naar een raam, zodat de kleuren en kwaliteit goed kunnen worden bekeken. En toen vielen er 9 zakken af!
Maar deze zak mocht wel mee:

En inmiddels heb ik de zak uitgepakt, en dit is wat er allemaal in zat:
We hadden een leuke middag in de kringloopwinkels, en gisterenavond hebben we genoten van ons gezellig aangeklede huisje, theelichtjes aan (eentje daarvan was een Bolsius geurkaarsje, die zo'n sterke geur af geeft dat ik hem zelfs ruik, terwijl ik heel erg weinig kan ruiken, heerlijk!).
Ook de kachel hebben we eventjes aan gehad, het vocht en de kilte er even uitgestookt.

Ik houd heel erg van warmte, geniet ervan als de temperatuur boven 25 graden is, omdat ik dan bijna pijnvrij ben en mijn spieren soepeler zijn. Maar de gezelligheid van de herfst, de prachtige kleuren, de donkere avonden en dan knus met een handwerkje op de bank, ook daar geniet ik enorm van!

Ik wens iedereen een fijne zondag, en een leuke week. Als de weersverwachtingen uitkomen, krijgen we toch nog een mooie nazomer, met zonnig, droog weer en wat hogere temperaturen. Fijn, kunnen we lekker wandelen in een bos in herfstkleuren!

2 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk blogje!
  Ik ga op mijn gemakje verder lezen en je volgen!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Franca, dank voor je lieve reactie, en welkom op mijn blogje! Leuk dat je me gaat volgen (ik lees al heel lang bij jou mee, grappig dat je mij nu gevonden hebt).
  Groetjes, Anja

  BeantwoordenVerwijderen