Volgers

maandag 5 augustus 2024

Van de bloemetjes en de bijtjes

 

Een maandje geleden breide ik de Secret Garden sokken. Ik vond ze wel leuk geworden met garen dat wat in kleur verloopt, maar toch ontbrak er iets....

Wat in het patroon eigenlijk niet zo opvalt, is dat er niet alleen takjes met blaadjes in het patroon zitten, maar ook bijtjes. Zo zagen de sokken er aanvankelijk uit:

De bijtjes vielen nauwelijks op. Ik probeerde hoe het was als ik over de bijtjes heen zou mazen, maar dat vond ik niet mooi (gewoon vreselijk lelijk!):

Direct weer uitgehaald! Hm, wat dan? Misschien er tussen in mazen?
Hier ben ik wél tevreden mee, zo zie je de bijtjes wel, maar blijft het subtiel.
Ik heb alleen over de tussenliggende steekjes gemaasd, die aanvankelijk wit waren.

En dat maakt het een stuk levendiger. Grappige is, dat toen ik foto's ging maken, gisteren aan het begin van de avond, er heel wat gezoem te horen was bij de bloemen van de Passiflora. En de sokken werden goedgekeurd!! Hier nogmaals de foto waarmee dit blogje ook begint. Had je hem/haar gezien, links onderin, vliegend vanaf de bloem naar de sok?

EDIT: In de Stranded-groep op Ravelry plaatste ik een berichtje in het draadje met finished stranded works. En toen kreeg ik de vraag of ik ook de vogel nog een kleur ging geven. Zien jullie die? Op de foto hierboven tussen de 2 bijtjes in, zie je een vogelkopje. Snaveltje wijst naar links, rechts daarvan zie je het oogje (boven het blaadje). Het blijkt dat een deel van de mensen direct die vogel ziet, maar anderen het er gewoon niet in zien. Ik zie het wel, maar laat het zo, lijkt me niet mooi worden om die kleur te geven, en Sanne is het daar helemaal mee eens. De sokken zijn voor haar, dus zij beslist!





17 opmerkingen:

  1. Ja ik zag hem/haar gelijk, wat leuk dat je een echte supporter voor je sokken hebt gevonden.
    De gele bijtjes vallen nu inderdaad véél meer op! Goed dat je de eerste gemaasde poging hebt uitgehaald, die is inderdaad minder duidelijken minder mooi.
    De paar steekjes geel op de witte tussenstukjes doen het véél beter.
    Mooie sokken, daar ben je vastheel b(l)ij mee 🐝

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De sokken zijn voor Sanne (mijn dochter) en ja, ze is er heel b(l)ij mee!

      Verwijderen
  2. Wat een verschil zeg, die bijtjes met een kleurtje vind ik veel mooier. Het geeft op een bepaalde manier wat meer rust in je patroon. Na veel zoeken vond ik de vogel, maar voor mij is het toch meer een takje en blaadje dat op een vogel lijkt. Ik vind de sokken heel mooi zoals ze nu zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit is precies waarom ik het deed, de sokken waren wel aardig, maar wat druk. Iets toevoegen aan iets druks klinkt niet logisch, maar is het soms wel. En ik vind die vogel wat gekunsteld, ik weet niet of de ontwerpster dat bedoeld heeft als vogel, of dat het er toevallig op lijkt.

      Verwijderen
  3. Ja, nu zie ik het vogelkopje, maar ik moest wel even zoeken 😉. Het is best groot, nu valt het niet/minder op en krijgen de bijtjes alle aandacht. 👍🏻

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had het ook niet gezien hoor, pas toen op Ravelry iemand erover sprak, ging ik eens goed kijken. De bijtjes zijn klein, een subtiel detail, maar die vogel is gewoon te groot om extra aandacht te geven.

      Verwijderen
  4. Daar ben ik weer. Ik reageer hier even op je reactie op mijn blog over het niet kunnen breien met katoen. Mijn truitjes heb ik gebreid met Scheepjes Whirlette, dat is een mix van 60% katoen en 40% acryl. Het voelt een stuk zachter dan gewoon katoen en is na het breien lekker luchtig. Misschien heb je hier iets aan, zo niet, dan maar snel in de digitale prullenbak ermee! 🙂

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind die Whirlette erg leuk, houd wel van kleurverloop in garen. Zeker het proberen waard, maar... ik ben gewoon een koukleum, dus het breien van een truitje met korte mouwen is voor mij niet zo zinvol. Kan ik er beter een vestje met lange mouwen van breien, dat kan ik dan aantrekken over een t-shirt. Hm, zal ik een vest gaan breien dan? Nee, ik heb een zomervest op de naalden staan met Järbo Colin en dan komt niet af, omdat ik ook dat niet prettig vind breien (65% katoen en 35% linnen). Nou goed, ik heb gisterenavond Lettlopi garen besteld, doe in september mee aan een KAL!!

      Verwijderen
    2. Het kleurverloop is er alleen in de Whirl uitvoering. De Whirlette is een kleur (en een kleinere bol).
      (Voor het geval je het óóit eens mocht proberen 😉).
      Een KAL in september klinkt veelbelovend, leuk dat je wat hebt gevonden!

      Verwijderen
  5. Prachtig, hoe je met die paar gemaasde steekjes de bijen kleur hebt gegeven! Dat maakt de sokken BIJzonder mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Geweldig, wat leuk opgelost!! Ze zijn nu echt origineel geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze waren leuk, maar voor mijn gevoel miste er iets. En soms is dat "iets" dan zoiets kleins.

      Verwijderen
  7. Wat een prachtige sokken echt geweldig, groetjes Jannie

    BeantwoordenVerwijderen