Volgers

zondag 18 augustus 2024

Blij Ei!

  Dat blije ei, dat ben ik! Waarom? Nou:
* afgelopen week was het warme weer erg prettig voor mijn fibromyalgie
* daardoor kon ik relatief veel uurtjes "zittend" doorbrengen
* en dat betekende dat ik de testknit kon doen en (op een halve mouw na) afronden (helaas vandaag weer een dagje plat dus die mouw moet even wachten)


* de testknit brei ik met 3 garens, en 2 daarvan had ik nooit eerder gebruikt; hoofdkleur lichtgrijs en het blauwgroene garen zijn Du Store Alpakka Sterk (40% finest alpaca, 40% merino wool, 20% nylon) en wat is dat een ontzettend fijn garen om mee te breien. Het is ontzettend zacht, terwijl het wel aan elkaar klit zoals rustieke garens doen. Die garens waarmee je gemakkelijk kunt steek-en omdat de draadjes heus wel op hun plek blijven zitten, en die ervoor zorgen dat het gebreide kledingstuk winddicht wordt. Maar die voor veel mensen niet prettig voelen op de blote huid. Daar vind ik dit garen dan een uitstekend alternatief voor.

(hier nog even de garens die ik gebruikte)

* het patroon van de testknit blijkt een geweldige pasvorm te hebben, en ik ben dan ook zeker van plan dit vaker te gaan gebruiken in toekomstige projecten.
Ik heb, in verhouding tot de rest van mijn lichaam, vrij brede schouders. Truien met een ronde yoke passen prima bij mijn lichaamsvorm, maar blijken toch vaak te smal bij de schouders. Dan moet ik een maat groter gaan breien (wat bij mijn romp dan een veel te oversized resultaat geeft) of ik moet gaan omrekenen, zoiets als bij de nek maat A, dan meerderen voor maat B, dan na de yoke weer terug naar maat A, en dat pakt soms toch niet helemaal naar wens uit. Bij de mouwen moet ik dan vooral pas gaan minderen na de ellebogen, anders gaat de trui trekken.
Bij dit patroon heb ik niets hoeven aanpassen, 1 maat gebreid en het klopte helemaal! Okay, ik heb het lijf wat extra lengte gegeven, maar dat is omdat ik niet van cropped houd, en liever wat langere truien draag. Ik overweeg nu serieus om een aantal truien die in mijn kast liggen en toch niet helemaal een prettige pasvorm hebben uit te gaan halen en met het uitgehaalde garen en dit patroon nieuwe, goed passende truien te gaan breien. Ik vind uithalen geen enkel probleem, niet goed zittende truien vind ik een groter probleem, en bovendien heb ik zo twee keer lol van dezelfde wol 😀
* en 👑 (kroon) op de week was dat Sanne genoot van een welverdiende vakantie, en dat combineerde met klussen in huis. Ik kon natuurlijk haar niet helpen bij het klussen, maar wel met haar meedenken en -rekenen enz., en we hadden een super-gezellige week!

Helaas, voor wat betreft de testknit van afgelopen week: we mogen nog geen foto's plaatsen van onze afgemaakte truien, dat mogen we als het patroon wordt gepubliceerd, dus meer dan wat ik boven aan dit bericht laat zien, zal ik nog niet mogen tonen. De periode die wij als testers hebben gekregen loopt tot 20 september. Ik verwacht dat het patroon vrij kort daarna te koop wordt aangeboden. Dus helaas, nog een maandje wachten tot ik het resultaat mag laten zien.

Ach, ik heb in april/mei een testknit gedaan voor Jennifer Steingass, en dat mogen we ook nog niet overal publiceren, omdat de publicatie van het patroon steeds maar wordt uitgesteld. Aanvankelijk omdat ze bronchitis had, wat natuurlijk heel vervelend is, en heel begrijpelijk dat ze het toen niet zag zitten een patroon uit te brengen, want daar komen natuurlijk heel wat werkzaamheden bij kijken. Maar daarna is het eigenlijk gewoon stil gebleven. Ze is wel hersteld, maar er komt geen reactie op de herhaalde vragen over wanneer het wordt gepubliceerd. Mensen raken geïrriteerd, willen hun projecten laten zien op hun social media, maar dat mag dus niet.
Ik ga ervan uit dat ze nog zeker een maand zal wachten, want dit is een patroon voor een wintertrui, dus wel logisch dat ze dat niet in de zomer publiceert, maar het is natuurlijk wel zo beleefd om je testknitters dat dan even te laten weten. Ach, ik merk het wel wanneer ze publiceert. Voor mij een voordeel 😉: mocht ik in september, in de eerste periode na de operatie, niet in staat zijn om te breien, heb ik toch wat om jullie te laten zien! Nou, zie je wel, zo word je vanzelf wel een blij ei!! (en nee, ik weet nog altijd niet wanneer de operatie wordt uitgevoerd, maar je kunt nu eenmaal niet alles hebben!).


4 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk voor je dat je zo'n gezellige week had met Sanne lekker in je buurt.
    Dat je een "blij ei" bent wil ik wel geloven, je gaat weer echt als een speer met je breiwerk!
    Op de foto lijkt het wel een kleine trui te worden, ben je een klein vrouwtje? Misschien geeft de foto een wat vertekend beeld omdat de trui ligt, dat kan natuurlijk ook.
    Vandaag was het minder warm en heb ik ook maar eens een breitje opgezocht, ik had nog wat bollen katoen/acryl liggen, nu ik er mee brei ziet het er uit als linnen, we gaan het zien of het wat wordt.
    Hopelijk wordt deze week ook een goeie week voor je en ik duim voor je , dat je een operatiedatum te horen krijgt!
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We wachten het geduldig af. Ik ben 1,69m dus niet heel erg klein. Zal een vertekend beeld zijn inderdaad. Benieuwd naar jouw truitje. Heb jij eigenlijk een blog? Of kan ik je ergens vinden op Ravelry of Instagram?

      Verwijderen
  2. Zo fijn voor je dat je even een iets 'betere' week had!
    Je bent wel een ras optimist hoor, door je er zo goed door te slaan.
    Ik heb daar echt bewondering voor.
    Leuk dat Sanne aan de klus was; dat geeft ook een heerlijke afleiding voor je...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat lief van je! Natuurlijk baal ik dat het allemaal zo lang moet duren. Artsen benadrukken dat ik zo fit mogelijk moet zijn, maar hoe blijf je fit als je zo weinig kunt doen?! Mijn conditie is hard achteruit gegaan, die zou beter zijn geweest als ik eerder was geopereerd, maar het is niet anders.

      Verwijderen