Volgers

dinsdag 27 augustus 2024

Aanpassingen aan breiwerk, en in huis

 Ik vind het altijd leuk om rond te kijken op Ravelry, Instagram, Pinterest en om handwerk gerelateerde filmpjes op y.outube te bekijken. En dan kom ik soms een idee of een patroon tegen, wat ik wil gaan gebruiken.

Zo kwam ik laatst een patroon tegen met de naam Hello from my Colors Crop (by Jessie Maed Designs). Hier een plaatje van de projectpagina op Ravelry:

Vaste lezers begrijpen direct waarom me dit zo aansprak: (all over kleurwerk 🥰.

Ik keek eens tussen mijn voorraad garens, en ik besloot dit truitje te gaan breien, maar dan wel met een flink Anja-sausje er overheen!

Ik koos in eerste instantie voor deze kleuren. Het Sterk garen had ik al eens besteld voor een ander patroon, de Onion garens waren restanten van een andere trui. 

Ik maakte een proeflapje, niet voor de stekenverhouding maar om te zien of de combinatie van kleuren zou uitpakken zoals ik wilde. Ik vond het antraciet te hard, het geel teveel afsteken, en besloot voor het bruin te gaan. Dus hier brei ik de trui nu mee:

Ik tekende de chart zoals ik die wilde in mijn handwerkboek:

En vulde de volgende 2 pagina's met nog meer patroontjes en berekeningen. 

Ik brei de trui namelijk met Aran weight garens, vrij dik dus, terwijl het patroon is ontworpen voor fingering weight. Dus ik heb veel minder steken op de naald dan in het patroon staat aangegeven, en daarmee moet ik ook omrekenen hoe ik uitkom met de patroontjes. Ik vind het een heerlijk werkje om te doen!

Vorige week heb ik de trui op de naald gezet. Ik brei zo af en toe er aan, geen haast mee, want dit wordt een warme wintertrui. En tussendoor werk ik aan andere dingen. Zo breide ik afgelopen weekend 2 paar sokken als testknit.
De trui wordt ook een stuk langer, want crop, nah, dacht het niet, ik word binnenkort 59 🤭.

In september hoop ik jullie veel te mogen laten zien van wat ik de afgelopen periode testte. Dan worden de patronen gepubliceerd, en mogen we onze eindresultaten (eindelijk) tonen. Er staan al 4 berichtjes klaar 😀.

Sanne's zomervakantie is weer voorbij. Jammer, want het was gezellig! 
We zijn thuis gebleven. Ik had nog wel voorgesteld om bijvoorbeeld ergens een huisje te huren, dan is Sanne er even uit. Voor mij maakt het niet uit waar ik zit/lig 😉.
Maar voor Sanne hoefde het niet. Ze vond het wel prima om lekker thuis te zijn, soms wat klussen, soms wat luieren.
We hadden dan toch sowieso erg dicht in de buurt moeten blijven, want inmiddels blijk ik ook al bijna niet meer in de auto te kunnen zitten (5 weken geleden ging dat nog goed, met de rugleuning een stukje achterover, reed Sanne me toen nog naar een ander ziekenhuis op en neer, zo'n half uur rijden hier vandaan). 
Inmiddels is het haast onmogelijk om me nog door het huis te verplaatsen. Ons huis is levensloop-bestendig, met badkamer en mijn slaapkamer op de begane grond. Maar ik had bij aankoop 3 jaar geleden niet gedacht, dat dat nu al belangrijk zou zijn!
Ik heb nu hulp om bijvoorbeeld naar de badkamer en toilet te gaan.
Nee, geen verpleegster in huis hoor, maar deze twee:

Zijn ze niet flitsend?! Tja, ik dacht toen ik ze bestelde: doe eens gek, niet saai zwart of grijs, maar een kleurtje. En ik kon kiezen uit felrood, donkerblauw of turquoise. 
Zie je die reflector achterop? Komt hopelijk in de toekomst nog wel van pas.
Voor nu gebruik ik ze binnen in huis.
Ik zou graag weer eens een stukje wandelen, heb het wel geprobeerd met de krukken, maar mijn rug was het er absoluut niet mee eens!
Dat viel wel tegen (had me er wel een beetje op verheugd), maar het is wat het is.
En ooit, een keer, word ik ingepland voor de operatie. En ooit, een keer, zal ik weer buiten kunnen wandelen. Maar nu even niet, nu ga ik maar weer rondkijken op de social media, en brei ik af en toe verder aan mijn trui.

Fijne dag allemaal!
 





11 opmerkingen:

  1. Haha, ik zou ook voor een mooi kleurtje voor de krukken gegaan zijn. Grijs is ook zo saai!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind de krukken "leuk" en dat lampje, zie ik hier voor het eerst!.
    De trui vind ik erg mooi, o en antraciet vond ik wel gaan, maar geel paste echt niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had ook nog nooit een reflector gezien op krukken. Maar eigenlijk is het best handig, zeker op donkere winterdagen.
      Het antraciet sprong er echt teveel uit, het geel paste inderdaad totaal niet. Het lichtbruin leek me aanvankelijk wat te flets, maar het lijkt goed uit te pakken.

      Verwijderen
  3. Ik kan de roze tekst op lila achtergrond erg moeilijk lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb jij een lila achtergrond achter de tekst? Ik heb zelf wel de paarse achtergrond (aan de zijkanten), maar de achtergrond van de tekst is wit.

      Verwijderen
    2. Ik zie ook een lila achtergrond en roze letters.

      Verwijderen
    3. De mobile versie geeft bij mij een lila achtergrond met roze letters.
      Internet versie wit met roze letters.Jenneke

      Verwijderen
    4. Nou heb ik dus nog nooit mijn blog geopend op mijn telefoon, dus nooit bij stilgestaan dat het daar er anders uit zou zien dan op mijn laptop! Bedankt voor jullie reacties, ik zal er rekening mee houden, en de tekst van dit blog een ander kleurtje geven.

      Verwijderen
  4. Om mijn stokken had ik van die ronde witte en rooie lampjes met een elastiekje voor op de fiets.

    BeantwoordenVerwijderen