Volgers

donderdag 26 januari 2023

Wat heb ik op de naalden staan?

Hier in het noorden van het land is geen sneeuwvlokje gevallen. Daar ben ik blij mee, want kou en ik gaan niet goed samen, en koude neerslag al helemaal niet. 
Ik zie prachtige foto's langskomen, maar ben blij dat we hier een heerlijk zonnetje hebben. Het jeukt om weer lekker in de tuin aan de slag te gaan, maar dat moet even wachten, er moeten ook centjes worden verdiend.

Het achterpand van Sanne's vest vordert gestaag. Ik vind het een leuk breiwerk, maar ik moet er wel mijn aandacht bij houden. Voor momenten waarop ik gewoon even lekker in mijn stoel wil zitten, lezen op (handwerk)blogs of kijken/luisteren naar vlogs, heb ik graag een eenvoudig handwerkje op de naald staan.

Meestal zijn dat sokken, maar omdat ik binnenkort heel wat sokken ga breien met de Sock Madness, wil ik nu iets anders doen. Ik brei vooral, maar haken vind ik van tijd tot tijd ook leuk. 

Daarnaast wil ik graag al die restjes garen eens opmaken. Ik heb geen enorme voorraad, maar ik wil in het vervolg mijn voorraad anders gaan "beheren".  Niet garen kopen omdat het zo'n leuk bolletje is. Dat kan prima bij sokkengaren, want dan heb je genoeg aan 1 bol van 100 gram. Maar alle andere garens alleen kopen met een patroon in gedachten. Nu ben ik bezig om die restjes op te maken. Ik wil graag wat kussens maken voor op mijn slaapkamer. Daar heb ik een zitje, en dat kan wel wat fleurigs gebruiken. Dit is wat ik gisterenavond ben gestart:

Ik houd meerdere draden samen (afhankelijk van hun dikte 3 of 4), en dan 1 vaste, 1 losse haken. In de volgende ronde haak je de vaste om de losse in de vorige toer. Volgens mij heet dat moss-stitch, in het Nederlands denk ik dat het de kreeftsteek is, maar het is zo simpel dat het geen naam nodig heeft!

Zo, straks weer een middag-avond-dienst werken, nu nog even lekker met een kop koffie wat rondkijken op jullie blogs, ondertussen haak ik verder.

Fijne dag allemaal!


 
 

14 opmerkingen:

 1. Wat een mooi patroon is dat van dat vest. Daar moet je wel je hoofd bij houden, ja.
  De kussens worden leuk zo, met die kleurtjes en ik denk ook lekker stevig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met dit garen heb ik nooit eerder gewerkt, dus ik was reuze benieuwd, maar tot nu toe bevalt het prima, het patroon komt er erg mooi in uit. En ja, het worden door die vele draden lekker stevige kussens.

   Verwijderen
 2. Heerlijk he dat handwerken. Ik ben ook niet van de kou en lach niet maar na een warme spencer gebreid te hebben ben ik nu een zomers topje aan het haken, hihihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig patroon heeft dat vest!
  Hier hebben we ook geen sneeuw gehad, maar aan dat grijze neerslachtige weer en de harde wind van de afgelopen dagen heb ik ook een hekel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ook dat vervelende weer is ons bespaard gebleven! Vanmorgen lekker de wasmachine aangezet, en daarna die was in de droger gedroogd, terwijl de zon op de zonnepanelen scheen. Buiten drogen doet het helaas nog niet, dus dan maar profiteren van het zonnetje!

   Verwijderen
 4. Je krijgt een soort van weefeffect, tenminste zo lijkt het op de foto van je kussen in wording.
  Tja, die bolletjes... ik bezwijk er ook nog altijd voor...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat lijkt inderdaad wel een beetje zo. Als je deze steek gebruikt met effen garen, ziet het er echt heel anders uit.

   Verwijderen
 5. Ook hier geen sneeuw gehad 😉.
  Wat heb je een heerlijk gedachtevrij haakwerk. De kleurtjes doen het goed en de voorraad uimt lekker op. Wat wordt Sanne's vest mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kleurtjes zagen er wat flauw uit, zo bij elkaar. Totdat ik er een paar bolletjes felrood bij pakte. Vreemde combi, maar het werkt!

   Verwijderen
 6. Is geen kreeftsteek.
  Bij de kreeftsteek sla je één gaatje over, 1 vaste en de volgende vaste steek je terug door het overgeslagen gaatje.
  Het heet kreeftsteek omdat het resultaat doet lijken op de manier waarop een kreeft zich voortbeweegt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, nu ik je beschrijving lees herken ik dat weer. Geen idee of het een Nederlandse naam heeft, het is zo simpel dat het eigenlijk geen naam nodig heeft.

   Verwijderen
 7. Dat lijkt me een mooie manier om zowel te bezuinigen als om je garen op te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bezuinigen is gelukkig niet (meer) noodzakelijk, maar ik gooi het geld nooit over de balk. Ik heb erg veel plezier in het opmaken van mijn garens op deze manier.

   Verwijderen